Reklama

Reklama

Star Trek: Discovery

(seriál)
  • USA Star Trek: Discovery
Trailer 1
USA, (2017–2024), 55 h 27 min (Minutáž: 38–85 min)

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Sonequa Martin-Green, Anthony Rapp, Doug Jones, Mary Wiseman, Wilson Cruz, David Ajala, Blu del Barrio, Shazad Latif, Michelle Yeoh, Tig Notaro, Jason Isaacs (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Star Trek je jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších sérií po celém světě. Po padesáti letech od premiéry legendárního původního seriálu se vrátil na televizní obrazovky díky novému seriálu Star Trek: Discovery. Noví hrdinové, nová vesmírná loď a nové mise přilétají na vlně stejných vznešených idejí a naděje v lepší budoucnost, které už inspirovaly celou generaci snílků a vizionářů. Seriál Star Trek: Discovery zachycuje výpravy Hvězdné flotily během jejich misí za objevováním nových světů a nových forem života. Hlavní hrdinkou je důstojnice Hvězdné flotily Michael Burnhamová (Sonequa Martin-Greenová), která musí přijít na to, že aby skutečně pochopila cokoli „mimozemského”, musí nejdříve porozumět sama sobě. Michael je lidského původu, a přesto se stala sestrou jednoho z nejslavnějších hrdinů ve „vesmíru” Star Treku. Vykonala něco strašného, a přesto má šlechetné srdce. A i když není neohroženou kapitánkou vesmírné lodi, i když o tom ještě neví, na tom, co udělá a jak se rozhodne, závisí osud celé galaxie. (TV Prima)

(více)

Diskuze

Uživatel SSE smazal svůj příspěvek.

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Terepin

Trochu děsivé a povzbudivé najednou. ST by se sice konečně po letech mohl dostat do lepších rukou, jenomže i když bude levné ho získat, tak kdo si v dnešní době takový obchod riskne? Netflix? Amazon?

na příspěvěk reagoval Eodeon

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Terepin

Trochu offtopic, ale je to i v tomto videu - proč je na youtube zakázané říct či ukázat slovo "coronavirus"?? To je nějaké popírání reality nebo wtf?

na příspěvěk reagoval Terepin

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Vysílat se bude až na podzim. Se jim asi i současná situace hodí vzhledem už k jednomu odkladu a rozsáhlým přetáčkám.

Bynk

Bynk (hodnocení, recenze)

Tak my príde že by sa mohli vlastne oba seriáli Picard aj Discovery spojiť. Ved v oboch ide vlastne o to že syntetická forme chce alebo v budúcnosti vyhladí všetky životné formy v Galaxii. Takže vlastne by sa trebars Picard v druhej sérii mohol dozvedieť o konci civilizácii v budúcosti alebo sa do nej dostať a pomôct Discovery to nejako zvrátiť, alebo opačne.... Možností sa tu naskýta vela, som zvedavý ako sa s týmto popasujú tvorcovia oboch seriálov. 

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Terepin

to si pis, ze vznikne, mozna hned trilogie kdyz uz je na stole pata rada aniz by byla odvysilana treti ci ctvrta!:)) Nikdy jsme tu nemeli tak popularni serial jako tento, kam se hrabe TNG:P

na příspěvěk reagoval Terepin

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

cyphercz

... nebo si jen na rozdíl od mnohých jiných nechá poradit a po zvážení klidně kývne i na jiný nápad/plán, než byl ten jeho. To už říkala i Una/Number One v Short Treku Q&A, kde tak reagovala na Spockovu otázku ohledně největších předností kapitána Pikea...

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Nekde jsem slysel/cetl ze by melo jit o petiletku v duchu TOS, je to tak? Jako je mi jasne, ze tam bude urcita politicka agitka, to uz jinak nebude, myslim ciste dejove:) Kdyby to tak bylo, tak by to mohlo byt VELMI zajimave, Pike je sympatak i pres to, ze ho furt vsechny podrizene zeny "put in his place"....:))

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Terepin

Však už jsem psal, že to stále ještě beru s rezervou, ale když si vezmu, že sety mají z části postavené, mají též uniformy i spoustu věcí již z natáčení Discovery, tak si myslím že je opravdu velmi pravděpodobné, že to dříve, nebo později dopadne...

na příspěvěk reagoval Feidias

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Líbil se vám v poslední dvou-epizodě druhé série DIS ten čtyř-gondolový battlecruiser na straně Sekce 31/Kontroly? Díky STOčku si jej nyní můžete dobře prohlédnout. Stojí to myslím za to, je to věru zajímavý design ;)

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Eodeon

Jj, je to tak, zcela oficiálně to ještě potvrzené není, ale osobně fakt doufám, že se každým dnem dočkáme potvrzení od CBS, nebo někoho z nové svaté trojky skrze Twitter třeba, že je to tak a pak už to bude na tuty jistý :)

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Jakkob

nikdo by si to nepřál víc než já a dost těm zákulisním zprávám věřím (chci věřit), ale jak jsem to tak rychle projel očima, není to ještě "ofiko".

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

cyphercz

Jasný ;)
A jistě že nemá, ale mě osobně se nelíbí ani takové to rádoby prohlašování o tom, že by se mělo natáčení přerušit...

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Jakkob

však jo, já reagoval na SSE:) jinak nikdo z nás tady nemá pražádnou sílu nějak aktivně lobovat za zrušení jakéhokoliv US seriálu, ale chápu jak jsi to myslel. 

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

cyphercz

Jak jsem už zmínil o koment níže, nic z toho co jsi tu psal jsem já neřešil. Řeším jen to, že aktivní lobování za zrušení seriálu na základě toho, že se někomu nelíbí je pro mě sobecké a max. nefér vůči těm, kterým se onen seriál líbí a chtějí, aby pokračoval...

na příspěvěk reagoval cyphercz

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

SSE

Já ale netvrdím a ani jsem nikdy netvrdil, že se fanoušci nemají či dokonce nesmí vyjádřit k tomu, zda se jim DIS či PIC líbí, nebo ne. Naopak, vždycky jsem byl, stále jsem a budu pro to, aby se každý mohl svobodně vyjádřit, ostatně proč by někdo nemohl? Ale to ani není jádro toho, co jsem tu řešil pár komentů zpět. Já jsem řešil to, že mi vadí a přijde mi max. sobecké, když někdo na základě svých subjektivních pocitů, dobrých či špatných, chce aby bylo ukončeno natáčení té či oné show, a to navzdory tomu, že ona show může mít mnohé příznivce, kteří se těší na každý nový díl a kteří si tu show užívají. A trvám na tom, že podobné smýšlení a konstatování je z mého pohledu sobecké a to velice těžce. Ještě bych to chápal, kdyby bylo tomu dotyčnému nějak aktivně ubližováno, nebo byl v něčem omezován, ale nic takového ani tomu podobného se neděje. Je na každém z nás, zda se bude na něco dívat, nebo ne, zda tomu něčemu bude věnovat svůj čas a prostor a pokud se mu něco nelíbí, pak ho skutečně nikdo a nic nenutí se tomu dále věnovat, dále to sledovat atd. Zkrátka a dobře k žádné újmě či křivdě zde nedochází, zatímco při zrušení seriálu by k újmě na straně fanoušků došlo, protože ti si již nemohou vybrat, zda se budou či nebudou dívat, protože zkrátka není na co. Je to tedy úplně jiná situace, než když seriál běží a někomu se nelíbí - nemusí se dívat. Fanoušci se dívat mohou a budou a všichni mohou být spokojení...

Související novinky

Michelle Yeoh hvězdou nového Star Trek filmu

Michelle Yeoh hvězdou nového Star Trek filmu

19.04.2023

Tak se fanoušci Star Treku přece jen dočkají nového filmu. Místo návratu party okolo Chrise Pinea (Dungeons & Dragons: Čest zlodějů) ale nakonec jako první dorazí snímek s názvem Star Trek:… (více)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Star Trek dostane další seriál

Star Trek dostane další seriál

18.05.2020

Trvalo to roky, ale značku Star Trek se nakonec přece jen podařilo oživit. A paradoxně to nebyly filmy (byť pomohly), ale televize, kde se postavám spojeným se slavnou lodí Enterprise začalo dařit.… (více)

Reklama

Reklama