Reklama

Reklama

Robin Hood

  • USA Robin Hood (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Robin (Taron Egerton), válkou zocelený bojovník, se vrací z křižáckých výprav, aby společně s svým maurským přítelem Malým Johnem (Jamie Foxx) povstal proti zkorumpované anglické vládě v moderní vzrušující akční podívané plné zběsilých bojů, epické válečné choreografie i nadčasové romantiky. (Vertical Entertainment)

Videa (9)

Trailer 6

Recenze (393)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Do nového Robina jsem šel s tím, že se mi prostě bude líbit, ale přes veškerou snahu to nešlo. Úvodní akční scéna sice nebyla vůbec špatná a ta stylizace do současného konfliktu na Blízkém východě mě docela bavila, ale s návratem do Anglie to šlo tak trochu do kopru. Předně mi neseděly kostýmy. Samozřejmě už z trailerů bylo jasné, že nepůjde o nějakou historickou přesnost, ale Ritchiemu v Artušovi nebo třeba Helgelandovi v Příběhu rytíře se podařilo šikovně naroubovat moderní prvky na obecnou představu o středověku, což tady vůbec nevyšlo. Spíš to celé působilo jako nepovedený náhled do budoucnosti. Co se akce týče, tak ta celkem ušla, ale jenom ušla. Navíc tohle všechno už nabídl Arrow a po hříchu i Zorro. A nelíbil se mi ani sociální nádech, ke kterému film přistupuje až příliš vážně. Chyběl i vtip. Jediné, co mi vyloženě sedělo, bylo obsazení, ale zase nemůžu říct, že by všichni přítomní jeli naplno, což platí především pro Mendelsohna. První letošní velké zklamání. 35% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu sa to dá prirovnať ku Královi Artušovi od Ritchieho, pretože je to podobne odvážny a výstredný projekt. Na druhu stranu ma Robin Kapuca kvality úplne na inej strane ako King Arthur. Aj tu vyzerá vizuálna stránka fajn (teda až na tie kostýmy, nechápal som či je to vlastne sci-fi alebo tam teleportovali s budúcnosti krajčírov), predovšetkým akcie majú čo ponúknuť a je to taká podobná zmes ako seriálový Arrow. Herci v pohode, no postavy sú dosť ploche (asi tak ako Sherwoodsky les) a tak isto je nudný a ničím nezaujímavý aj príbeh. S Robinom to moc spoločne nemá, ide si to úplne inou cestou ako iné Robino Húdovky a lepšie by bolo keby, že sa to tak ani nevolá, možno by to ako iný film malo aj iné hodnotenie, ale chápem, že sa tvorcovia chceli zviesť na slávnej značke, ktorá im par doláčov prihodí. 40% - 2* ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Sympatický, no po všetkých stránkach nedotiahnutý pokus o ďalšieho ritchieovského Kráľa Artuša - a to pritom ani spomínaný film nepovažujem za žiadne veľdielo. Herecky je to, až na nie veľmi dobre obsadenú Marian, v poriadku a moderná štylizácia pôsobí patrične osviežujúco, no nenápaditá réžia a chvíľami až bizarný scenár, v ktorom veľmi nefunguje ani romantická línia, tiahnu výsledok zbytočne nadol. O vyloženú prehru každopádne nejde, no niečo mi hovorí, že v konečnom dôsledku nebude na nového Robina Hooda pozitívne spomínať väčšina jeho aktérov. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Niežeby ma to vyslovene nudilo či sralo... len to proste nie je dobré. Paradoxne mi najmenej vadila tá nehistorická štylizácia. Práve naopak, zasadanie do akéhosi industriálneho postapo-punku je na celom filme to najzaujímavejšie, je to dôsledné a má to akýsi jednotný štýl. Strelecké scény sú efektné. Herci v pohode (asi okrem šušľajúceho Mendelsohna, ale to je aj vina scenára, že musí hovoriť také kruté hlášky, až je to nechcene smiešne). Horšie je to s tými paralelami na dnešný svet, rečami o moslimoch a revolúciami proti pracháčom, to sa fest vymklo z kĺbov a je to iba blbé. Kráľ Artuš bol tiež takto moderne posunutý, ale zároveň perfektne fungoval. Toto nefunguje, nie je to napínavé ani vtipné, romantika nula bodov (sranda, že v celom filme vystupuje iba jedna jediná ženská postava), hudba tiež nič, tempo začne už v polovici viaznuť a potom som si už len prial, aby to čo najskôr skončilo. Ale nie, ešte museli hádzať zápalné fľaše do celkom súčasných policajných štítov. Takto to dopadne, keď chcete klasiku predať mladému publiku, ale to sa vám na to vyserie a navyše naštvete milovníkov klasiky. Zaslúžený prepadák. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Niektorí to (kvôli agresívným štýlom prerozprávanej starej legende) prirovnávajú ku Kráľovi Artušovi od Guya Ritchieho, ale to je jeden veľký omyl. Bodaj by to bolo ako Kráľ Artuš. Ale nie je. Kráľ Artuš bol pecka s bravúrnymi scénami, perfektnou akciou, výnimočnou atmosférou, skvelou výpravou a parááádnym kastingom. Toto tu je nedokončené čudno s príšerne predvídateľným scenárom, ktorý ma neskutočným spôsobom demotivoval v ďalšom pozeraní. Foxx, Mendelsohn a Egerton nie sú úplne zlí, ale idú na pol plynu a ostatní sú na tom ešte horšie. Trocha pobavila naháňačka konských záprahov alebo akčný úvod poňatý ako vojnový film zo súčasnosti. Určite je to lepšie, ako strašný prequel s Russellom Croweom, ale nie o veľa. Toto si veru producent Leonardo DiCaprio do vitrínky nedá; naopak, bude sa tváriť, že to neexistuje a nepatrí to do jeho portfólia. Nejde o to, že je to blbosť. Ide o to, že je to NUDNÁ blbosť. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (9)

  • Téměř 95 % kostýmů bylo vyrobeno ručně Julianem Dayem a jeho týmem. (ČSFD)
  • Veľká časť zbraní, oblečenia a techniky, ktorú je možné vidieť vo filme, nebola v stredovekom Anglicku ešte dlhšiu dobu dostupná. (MikaelSVK)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Raubíř Ralf zdolal kina

Raubíř Ralf zdolal kina

26.11.2018

Pokračování Raubíře Ralfa Ralph Breaks the Internet vstoupí do tuzemských kin bohužel až v lednu, v zámoří ale mezitím sympatická disneyovka otevřela za úctyhodných 84,6 milionů dolarů v rámci pěti… (více)

Reklama

Reklama