Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Filmového studia Barrandov ze života ředitelů, stranických funkcionářů a dalších výše postavených. Film popisující mj. i rodinné problémy a pracovní vytížení ředitele stavby atomové elektrárny natočil Jaroslav Balík podle svého scénáře na motivy románu Stanislava Rudolfa Běh unaveného koně. (hippyman)

Recenze (71)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Asi jsem viděl jinej film než ostatní. Čekal jsem nějakou totální sračku, která bude k smíchu, a dostal jsem celkem uvěřitelnej film ze života jednoho stavebního inženýra. Oproti dnešní době se toho zase tak moc nezměnilo. Když jsem ještě pracoval jako zaměstnanec v různejch firmách, tak jsme se sice neoslovovali "soudruhu", ale lidský charaktery a chování zůstalo prakticky stejný. Všude se najde nějakej zmrd a kariérista, kterej vám při první příležitosti vrazí kudlu do zad. Hlavní hrdina je spíš takovej poctivec, nicméně nejedná se o žádnou vyloženě kladnou černobílou postavu ve stylu soudruha Pláteníka a podobně. Prostě celkem uvěřitelnej charakter. A i když Krampola zrovna moc nemusim, tak tady ze sebe vypotil jeden ze svejch životních výkonů. Zdatně sekundujou i další herci jako Vlasák, Teplý nebo starej Zounar. Iritoval mě pouze Pavel Kříž. Ten opět hraje takovýho zasněnýho básníka a intouše a mam takovej pocit, že už ho to ani samotnýho nebavilo, tak si jenom odřikal svoje repliky a šel domu. Celkově mi film nepřišel špatnej. Konec je teda trochu deus ex machina, ale budiž. Za sebe řikám, že je to průměrnej film. Na místa v "bottom 300" bych našel teda vhodnější kandidáty. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Po přečtení většiny komentářů musím přidat taky svůj.Je mi moc líto že film který nám ukazuje každodení těžkou práci stavařů na jaderné elektrárně Dukovany je ohodnocen většinou ,,odpadem,,.Chtěl bych vidět stejný film natočený dnešními režiséry a obsazený dnešními rádoby herci(Kotek,Mádl,Dyk a většina herců z Ordinaček a Ulicí):-)))Těm bych totiž nevěřil ani nos mezi očima.Krampol byl výborný a jeho těžkou práci sem mu do posledního puntíku věřil a taky trošku záviděl.Výborný výkon ovšem nepodal jenom Krampol,uznání zaslouží také-Vinklář,Teplý,Zounar,Sklenčka,Vlasák.Jak už tady někdo napsal.je zde spousta filmů co maj zbytečně vysoké hodnocení a přitom se jedná o přiblblé americké krváky,ale záslužné dílo které ukazuje hlavně nám ,,mladým,,jak to vypadalo za soudruha je hodnoceno takhle,,,,bohužel:-((( ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Není to takový průšvih, jak to vypadá. Jasně, že si to Krampoul a spol asi nepíšou do CV, ale herecky to odpadové není. Ani dokumentární část ze stavby není špatná. Fatálně to samozřejmě drhne na normalizačních blábolech, ultrašablonovitých postavách a vlastně celém příběhu. Nejvíc se mi líbil buržoazně infikovaný synek Pavlík Kříž a nekompromisní Josef Vinklář. Mimochodem Jirka Krampol tu předvádí podobný výrazový rejstřík, jako Steven Seagal v nejlepších letech. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Gratuluji Wandrwallovi k suveréně nejstupidnějšímu argumentu, jaký jsem v diskuzích o filmu kdy četl. Film nemůžeme kritizovat, protože z Dukovan odebíráme proud. Tak to mě dostalo. Filmová publicistika by snad měla být o filmu, o režii, hereckých výkonech, kameře apod. Nikdo nepopírá fakt, že Dukovany jsou užitečné, ale to nic nemění na tom, že film je jen hloupá agitka. Já jsem taky rád, že se dnes u nás točí kdejaká americká sračka. Je to dobře, přináší to republice peníze, ale člověk musí mít vždycky právo nazvat sračku sračkou. ()

MarekT odpad!

všechny recenze uživatele

Já se té záliby v politických dramatech snad nezbavím. :-) Ale teď vážně - z těch, co jsem měl možnost vidět, jsou tady asi nejslabší dialogy, které srážejí výsledný dojem. Prostředí by mohlo být atraktivní, ovšem bez přítomnosti soudruhování a politiky vůbec. Takhle film začne circa po půlhodině nudit a tu 104 minut dlouhou stopáž jsem přečkal jen díky tomu, že po ruce byly ještě nějaké (školní) povinnosti... Sice Krampol a Moravec ve vedlejší roli hrají celkem slušně, ale i tak musím konstatovat - politický snímek standartní kvalit, připomínající hodně Okres na severu, nicméně neuráží tolik jako tvorba let padesátých nebo zmíněný seriál. ()

Zajímavosti (2)

  • Cena: Státní cena Klementa Gottwalda 1985 (Jaroslav Balík). [LFŠ 2010] (Krouťák)
  • Film bol natáčaný v Dukovanoch. (dyfur)

Reklama

Reklama