Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá akční komedie, v níž vystupují zároveň animovaní i živí herci. Ve filmovém studiu vyhrál svůj boj o popularitu animovaný králík Bugs nad kačerem Daffym a vedení studia uložilo mladé ženě Kate, své programové ředitelce pro komedie, aby se Daffyho zbavila. Daffy je tedy vyhozen ze Studia, zároveň s mladým mužem DJ Drakem - dále jen "Dýdžejem", který tu by v ochrance. Dýdžej má ale slavného otce Damiána Drakea, který jako herec hrál nespočet špionů, ale ve skutečnosti jeho herectví byla jen zástěrka, je to superšpion. Vyhozený a rozhněvaný Daffy se pořád drží Dýdžeje a jedou spolu na cesty. Dýdžej dostal informaci, že jeho otec je vězněn, protože byl na stopě diamantu Modrá opice, který má tu moc, že z lidí dokáže udělat opice a naopak. Po Modré opici jdou padouši, firma, která díky ní chce ovládnout svět. Ve Studiu zatím přišli na to, že Daffy nebyl tak špatný, že popularita filmů bez něj klesá, a Kate proto hrozí vyhazov, jestli Daffyho nepřivede. Kate se podaří Dýdžeje s Daffym najít a bude jejich společnicí v bláznivém hledání diamantů i při záchraně Dýdžejova otce. Jejich pomocníky budou animovaní i živí herci, stejně tak jako na straně padouchů účinkují animovaní i živí padouši, schopní nespočtu převleků a proměn. Naše hrdiny vede cesta hrací karty, která má mít nějaký význam při hledání diamantu, do heren v USA, do záhadných laboratoří kde se experimentuje se zmizením hmoty, i živé hmoty, do pařížského Louvru za úsměvem Mony Lisy, do africké divočiny za diamantem... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

honajz 

všechny recenze uživatele

Z nudy jsem si to pustil v busu Student Agency a nutno říci, že jsem to dokoukal, takže to nějaký potenciál má. Jen jsem si každou chvíli říkal, mankote, tohle je fakt Brendan Fraser? A tohle Joan Cusack? A Timothy Dalton? ... Přesně, jak už tu někdo napsal, děj je nulový, film je poskládán z různých scének, většinou nijak vtipných, i když sem tam něco skutečně humorného se objeví, takže mi to celé přišlo jako neskutečně absurdní WTF od začátku do konce, kde ani herci myslím často netuší, co vlastně představují a hrají. Jo, a taky mi vadilo dost mizerné skloubení animace a skutečných herců. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Po velmi dlouhé době opět pokus o DOBRÉ sloučení hraného a animovaného filmu jako tomu bylo U Falešné hry králíka Rogera. Zpět v akci nabízí na první pohled stejné přednosti a zdá se být ideální rodinnou komedií. Bohužel příběh je celkem špatný a ve srovnání hodně ztrácí. Naštěstí se stále najdou velmi dobré scény a gagy, které pozvedají alespoň na ty ***. Například typické odkazy na jiné filmy (Scooby Doo hraný x kreslený) či celkem originální honička po obrazech v Louvru. Slušné. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $20,991,364Tržby Celosvetovo $68,514,844║ Tak návrat k súhre kresleného s hraním sa vždy nevypláca, ešte v Space jam to zaberalo ale v tomto počine, kde sa snažili napratať tvorcovia asi všetky postavičky z Looney Tunes to až tak neladí, aj keď sa občas nájdu lepšie chvíľky, hlavne čo sa aspoň animácie týka, ináč nie je to v celku viac než slabší priemer, ktorý nemá dohromady skoro nič preborné ponúknuť. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Ač se ve smršti dětinskosti sem tam vynořily i velmi povedené fórky, odkazy či neodolatelné "metahumory", výsledný útvar mne nepřesvědčil - natáhnout zběsilou kreslenou grotesku na celovečerní délku, avšak místo celistvého děje splácat páté přes deváté a herce nechat útrpně se pitvořit, to nebyla správná cesta. Ani triková stránka nedosáhla závratných kvalit, snad jen zasazení animovaných postav do reálných kulis se dalo označit "ok". 5/10 ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Absolútna šialenosť bez nejakého lepšieho deja, avšak vystupuje tam toľko obľúbených postáv, že pod 3* ísť nemôžem. Brandonova hláška, že to bol on kto daboval Frasera z Múmie ma dokonca rozosmiala aj nahlas. K tomu je tu tu veľmi zlatá Jenna Elfman a ultra sexy Heather Locklear (To som si všimol až teraz!) a samozrejme najväčšie hviezdy Bugs a Duffy, ktorých humor proste nestarne a dokáže zabaviť aj človeka, čo už skoro zabudol, že bol dieťa. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (16)

  • Ve scéně v restauraci lze u postav Scoobyho a Shaggyho zpozorovat (v porovnání s dalšími postavičkami) odlišnější výtvarný styl a trhanější (méně pohyblivou) animaci, což bylo záměrem tvůrců, kteří tak chtěli poukázat na skutečnost, že studio Hanna-Barbera si v 70. letech muselo vystačit s nízkými rozpočty a jejich animace tak nebyla příliš pohyblivá. (fiLLthe3DD)
  • Scéna s králíkem Bunnym ve sprše je odkazem na známou hororovou scénu z filmy Psycho (1960). (x_silver)
  • Do komiksové podoby snímek převedlo nakladatelství DC Comics. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Zemřel Roger Corman

Zemřel Roger Corman

12.05.2024

Svět filmu přišel o jednu z ikon americké kinematografie, v kalifornské Santa Monice totiž zemřel legendární americký režisér, producent a scenárista Roger Corman. Bylo mu úctyhodných osmadevadesát… (více)

Reklama

Reklama