Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (1 080)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jako předkrm před chystaným Vetřelcem Life obstál solidně. Co si budeme povídat, Sci-fi hororů je jako šafránů a s 60 miliónovým rozpočtem a s tak hvězdným hereckým cástingem tím tuplem. Na příběh se zde příliš nedbá, po úvodní dvacetiminutovce film jasně rozdá karty a jedná se o vesmírnou vybíjenou s velmi kreativní potvorou, která rozhodně zaujme. Atmosféra slušně houstne, o napětí není nouze, hudba skvěle graduje a finální záběr musí potěšit každého fanouška, který na hororech vyrůstal. Jsem spokojen, skvěle natočená zábava. 75% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nechcem sa vrátiť na Zem. Moje miesto je tu. Ľudia sú hajzli.“ Kebyže nie som fanúšik Votrelca, 4* nedám kvôli: priemerným postavám (napriek tomu sa herci snažia poľudštiť ich a relatívne sa im to darí, čo je sympatické), neprofesionálnemu správaniu údajne špičkovo vycvičenej a na všetko (?) pripravenej posádke a pre logické lapsusy (keď už sa istá postava tak hrozne chcela obetovať, prečo s "tým" neodletela do hlbín vesmíru, odkiaľ sa "to" nemohlo vrátiť?). Mínusom je i Calvin, u ktorého síce na jednej strane oceňujem relatívne originálny vzhľad, na strane druhej má však do desivej charizmy aliena svetelné míle ďaleko. Ak ste fanúšikom alienovských filmov (napr. Sunshine, zhodou náhod tiež s Hirojukim Sanadom), mali by ste si napriek viacerým mínusom prísť na svoje. Koniec potešil. Film ale každopádne zjavne nepotešil väčšiu časť populácie, keďže pri rozpočte 58 miliónov na celom svete nezarobil ledva 70. ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Když už něco dělám, tak to dělám pořádně. A ne jako Daniel Espinosa. Ten sice dovede i se šesti hrdiny natočit sci-fi, které působí velkolepě a všechny ty průlety vesmírnou stanicí jsou dost působivé, ale příběhově to trošku drhne. Život jakoby balancoval mezi dvěma žánry. Chvíli si hraje na seriózní sci-fi, o pár scén později tu máme poctivé hororově-brakové béčko. Bohužel ani v jednom z těch přístupů nepřichází film s něčím překvapivým nebo něčím, co bychom neviděli dřív. Kdyby Espinosa přitlačil na brakovost nebo se pokusil udělat z Života něco přemýšlivějšího a vydal se s ním jiným než béčkovým směrem, bylo by to fajn. A asi by to i výrazně obhájilo existenci celého Života. Takhle je to hezky vypadající sci-fi s bubákem, o které se za pár let bude mluvit leda v souvislosti se seznamy filmů, které se pokoušely vykrást Vetřelce. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Z hlediska příběhu průměrné a nijak šokující sci-fi, které se inspirovalo dlouhou řadou fantastických snímků - 2001 : vesmírnou odyseou počínaje, přes Blob, Vetřelce, Evoluci, Chobotnici až ke Gravitaci a Pasažérům.... To ovšem nepovažuji za špatné, naopak, vesmírná dobrodružství už byla téměř vyčerpána, a tak je lepší nový klon Vetřelce než nějaký nelogický blábol. Zpočátku sice ubíjí dialogy o ničem, jakmile se ale podívá kamera do vesmíru (speciální efekty vesměs velmi dobré) či dojde na akci, pak si film musíte užívat. Dal bych spíše tři hvězdy, ale závěr mě nadchnul, a proto musím jednu přihodit. Titulky za doprovodu Spirit in the Sky (1969)...tomu říkám super-retro! ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tipoval jsem, že někdo po Gravitaci natočí v podobném stylu i Vetřelce... Calvinovi nelze nefandit a právě on je hlavním hrdinou celého filmu a též jedním z mála, který se chová logicky. Jinak jde přehlídku špatných rozhodnutí v klasickém stylu, kdy jsou zachraňovatelé sami eliminováni jako první. Herecky ovšem výborné, Reynolds párkát zahlásí a Gyllenhaal je prakticky neselhávající, Rebecca Ferguson boží. Až na průměrné dění veprostřed zajímavá studie lidských přehmatů. Závěr je bezva jen kdyby mi ho nevyspoilerovali už před filmem. Celkově ovšem spokojenost. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • V závěrečných titulcích zazní skladba „Spirit In The Sky“ od Normana Greenbauma. Stejnou si pouští i posádka ve filmu Apollo 13 (1995), při videopřenosu na Zemi. (LuCaSh)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. března 2017 na filmovém festivalu South by Southwest v Austinu (Texas, USA). (BMW12)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama