Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 1

(série)

VOD (1)

Epizody(8)

Ve městě Hawkins, ve kterém se dějí podivné věci, se sice po jednom chlapci slehne zem, ale objeví se dívka, která vládne silami, které jako by byly z jiného světa. (Netflix)

Recenze (192)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím uznať že žiaden seriál ma takto nevtiahol do deja. Naposledy sa o to snažil Ash a jeho smrtelné zlo. Tento seriál je však o tretinu lepší. Epízody sú sice dlhšie ale ta atmosféra a chuť si pustiť dalšiu časť. A popritom mi dokonca nechýbal žiaden film. A to niesom veľký serialový fanúšik. Proste nemám slov. Určite si pozriem ešte druhú sériu a až tak ohodnotím tento seriál. Ale prvá séria ozaj vydarená. Škoda že domarogon sa ukázal najviac až v poslednej časti.. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Super vec (sedemdesiatkový Stephen King verzus osemdesiatkový Steven Spielberg + pár ďalších vecí), ale k stovke jej k dokonalosti pár vecí chýba. Niektoré otázky nie sú uspokojivo zodpovedané, niektoré postavy sa nedočkajú takého dôstojného konca, aký si zaslúžili a občas sú dvierka k prípadnému pokračovaniu otvorené dokorán až príliš, až tak, že to vadí, vytvárajúc to nezrozumiteľnú hmlu. Rozhodne ale prevládajú nadpriemerné pocity, od skvelých hereckých výkonov deciek i dospelých, cez parádnu osemdesiatkovú retro atmosféru (ale pesničiek mohlo byť viac) až po scény, ktoré sú skvele zrežírované. Občas je to mierna nuda a nie so všetkými vecami som bol spokojný, ale rozhodne a bez debaty sa teším na druhú sériu. A, pravdaže, na Jedenástku. ()

Reklama

schizmo 

všechny recenze uživatele

Ach jo, vole. První řada silou vůle dokoukaná. Je všeobecně známo, že mám problém s novodobejma seriálama, zvlášť když všichni zpovykaně jebou plný počet něčemu, co by šlo efektivně odbýt na ploše 90 minut dlouhého celovečerního filmu. A není to tak, že bych byl apriori přednakrknutej - když tenhle seriál začal bejt provařovanej kvůli renezanci osmdesátek, strašně jsem se těšil, protože tohle období je moje dětství a miluju většinu z toho, co tenkrát bylo natočeno. Jenže ačkoli tvůrci vypíchnuli snad všechno podstatné, co dělá osmdesátky osmdesátkama, tak je nad slunce jasné, že si znalec žánru raději pustí něco původního a ne tento recyklát. A že je to recyklát, na to vemte jed! Těží se ze spousty zásadních děl jako je Věc, Vetřelci, Kingovy adaptece a dokonce i soundtrack je počertech stylově dobovej. S čím mám problém, je především těžká uvěřitelnost a taky až přílišná snaha připomenout doby, které se už nikdy nevrátí a proto je lepší je nechat spát a pokud ne, tak vzdávat úctu tributem a nikoli recyklací. A co mně vyloženě sere, je to, že ani většina fandů té doby není schopna rozlišit, že se jedná slabej odvar dob minulých a hodnocení, ty vole, 93% je výsměch autentické době, ze které seriál těží. Je to skoro jakoby Nike byl větší Adidas, než Adidas. Neříkám, že by se měly přestat točit takovýhle věci (zaplať pánbůh za snahu dostat horor do seriálu) nebo že by se fans měli škrábat za uchem a přehodnocovat, přoč jim ryze průměrnej seriál stojí za takovou paniku, ale trocha soudnosti by neuškodila. Ta totiž chybí i tvůrcům, protože pokud nejsou schopni na ploše 8x50 minut vysvětlit, kde se vzal bubák, kde se vzala 11, jakou mají souvilost mezi sebou a co znamená ta alternativní realita, tak tomu říkám hanebné mrhání prostorem. Strašně rád bych dal vyšší hodnocení, ale dokoukat to byl fakt pain a opravdu si nejsem jist, jestli by podobná látka měla být natahována na tolik dílů několika řad seriálu, pokud Netflix a tvůrci krom nahánění lowů také významně nepodporují seriálové feťáctví současného diváctva... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze začátku mě to nepohltilo tak jak jsem čekal, ale postupně jsem se do tohoto Netflixovského klenotu dostal a ten konec! Ouha, to čekání bude dlouhý. Hrozně se mi líbilo, že tvůrci, resp bratři evidrentně hodně čerpali ze svých vzpomínek a zážitků, ta osmdesátková stylizace a popkulturní odkazy (Čelisti, Věc), ačkoliv jsem to sám neprožil. A rozhodně se neřadím mezi ty, kterým vadila mladá ústřední čtveřice/pětice, právě naopak mě hlavně ze začátku obtěžovali ti mladiství. A Shawn Levy evidentně není úplnej břídil. Na konec ještě k první sérii dodám, že mi vyhovovalo, že jsem z obsazení nikoho neznal (čím více na ty seriály koukám, tak už i u těch amerických více zaznamenávám seriálové herce, tedy s výjimkou šerifa Davida Harboura, který je přesně tím typem seriálového herce (Banshee, Newsroom), ale je naprosto boží, takže mu to odpustím...8/10 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím říct, že fiasku u Hře o trůny jsem se bál, že u dalšího vysokohodnoceného seriálu budu se svým hodnocením vypadat jak mimoň, ale tady se s radostí připojuji k nadšenecké většině. Stranger Things mě svou vyprávacé strukturou naprosto ohromil. Je tam spousty velmi silných, emotivních i romantických momentů, ale přitom snad ani na jednu minutu neztratí seriál ohromující tempo a poutavost vyprávění. O retro atmosféře už to mluví mnoho kolegů, takže jen podepisuju. Tohle je opravdu topka i když mě v posledním díle trošku píchlo u srdce u jedný postavy, kterou jsem si maximálně možně oblíbil. Trošičku mám obavy z druhé a třetí série, protože moc nevěřím, že takovou super kvalitu je možný udržet, ale uvidíme. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (52)

  • Z novinového článku v knihovně se můžeme dočíst, že doktor Brenner (Matthew Modine) pracoval na projektu MKULTRA. CIA ve skutečnosti vyvinulo stejnojmenný program zaměřený na výzkum telekineze a dalších forem ovládání mysli. (HellFire)
  • Když se kluci snaží propašovat Eleven (Millie Bobby Brown) do školy, oblečou ji stejně jako Carrie ze stejnojmenné knihy Stephena Kinga. Carrie měla stejně jako Eleven telekinetické schopnosti. (HellFire)

Reklama

Reklama