Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 1

(série)

VOD (1)

Epizody(8)

Ve městě Hawkins, ve kterém se dějí podivné věci, se sice po jednom chlapci slehne zem, ale objeví se dívka, která vládne silami, které jako by byly z jiného světa. (Netflix)

Recenze (193)

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria absolútne ničím nesklamala, všetko bolo perfektne vyladené. Svojou atmosférou mi pripomínala prvú časť Votrelca, pretože tu podobne ako tam, po celú dobu tých ôsmich epizód prakticky ani neviete ako ten Demogorgon má vôbec vyzerať. Celú dobu nás necháva v napätí čakať a my si jeho vzhľad môžeme jedine domýšľať. Ani jedna časť pre mňa nebola slabšia a práve preto som sa rozhodol dať každej jednej a aj celej 1. sérii 5*. ()

Lexonka97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

WOW! Jsem překvapen a uchvácen! Seriál jsem chtěl zhlédnout už dříve, ale nikdy jsem nebyl schopen se k tomu dokopat. Po několika letech jsem se přinutil zhlédnout první díl a nikdy byl nečekal, že mě to natolik chytne. Seriál jsem si opravdu oblíbil dějem, postavami a spoustu dalším. Zařazení do 80. let seriálu dodává atmosféru energii a já si to okamžitě zamiloval. Všechny postavy jsou sympatické, jak jen to jde a k žádné nemám ani jednu výtku. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu spíše 7hodinový fantaskní rodinný film, u kterého by se mi, předpokládám, více osvědčil sledovací "maratón", než dávkování 1 díl týdně. Nicméně i při 2. variantě jsem si klučičí dobrodružství s jasnou "80s DNA" (výprava, hudba, styl) báječně užil. Výrazněji s přibývajícími epizodami, protože některé linky (např. hroucení zoufalé matky, zamilovanost premiantky do třídního plejboje), byť později obhajující svou příběhovou opodstatněnost, mě bavily mnohem méně než jiné (osud "Jedenáctky", pátrání zarputilého šerifa, rošťáckost party kluků). Rozjížděly se tedy poněkud rozvláčně až do SPOILER paralelního temného světa, jenž mi zase přišel poněkud "za hranou". ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím říct, že fiasku u Hře o trůny jsem se bál, že u dalšího vysokohodnoceného seriálu budu se svým hodnocením vypadat jak mimoň, ale tady se s radostí připojuji k nadšenecké většině. Stranger Things mě svou vyprávacé strukturou naprosto ohromil. Je tam spousty velmi silných, emotivních i romantických momentů, ale přitom snad ani na jednu minutu neztratí seriál ohromující tempo a poutavost vyprávění. O retro atmosféře už to mluví mnoho kolegů, takže jen podepisuju. Tohle je opravdu topka i když mě v posledním díle trošku píchlo u srdce u jedný postavy, kterou jsem si maximálně možně oblíbil. Trošičku mám obavy z druhé a třetí série, protože moc nevěřím, že takovou super kvalitu je možný udržet, ale uvidíme. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zjistil jsem, že se neumím ptát. Ani jednou jsem důkladněji nedumal po Proč? či Jak?. Naštěstí ale seriál vysvětlení postupně odhaluje. Řada dějových linek je sice jednoduchá a předvídatelná, ale moc mi to nevadilo, protože všechno má příjemnou nebo naopak napínavou atmosféru a dohromady to tvoří osvěžující mix, ke kterému jsem se pokaždé rád vracel. A doufám, že aspoň jeden z dětských herců dokáže zúročit svůj talent a do budoucna o nich ještě v dobrém uslyším. (Netflix) ()

Galerie (80)

Zajímavosti (52)

  • Šerif Jim Hopper (David Harbour) se ptá kluků, co je to "Mirkwood“. Ti se poté dohadují, jestli je z "Pána prstenů", nebo "Hobita". Pravdu má Dustin Henderson (Gaten Matarazzo). Temný hvozd původně pochází z knihy „Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky“ od anglického spisovatele J. R. R. Tolkiena. V knižní sérii "Pán prstenů" je pouze zmiňován, ale příběh se v něm neodehrává a není jím ani nijak ovlivněn. (Krub)
  • Pan Clark (Randy Havens) sleduje se svou přítelkyní film Věc (1982), na který tvůrci odkazovali několikrát v předchozích dílech. (HellFire)
  • Jeden z výzkumníků, který projde portálem ve zdi do světa na druhé straně, se jmenuje Shepard (Cody Robinson). Alex Shepherd, hlavní hrdina videohry „Silent Hill: Homecoming“ (2008), je mladý voják, který se častokrát vydává do dimenze zvané Hell Descent, kam prochází skrz portál ve zdi. Jedná se tedy o další z odkazů na tuto videoherní sérii. (HellFire)

Reklama

Reklama