Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 1

(série)

VOD (1)

Epizody(8)

Ve městě Hawkins, ve kterém se dějí podivné věci, se sice po jednom chlapci slehne zem, ale objeví se dívka, která vládne silami, které jako by byly z jiného světa. (Netflix)

Recenze (193)

Radyo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálová první řada připomene kouzelnou atmosféru osmdesátkových filmů US provenience (my tady měli přeci jen trochu jiné osmdesátky) a namixuje do ní napětí přímo hororové, a to takovým stylem, že u každého dílu sedím v křesle jako přikovaný a skoro nedýchám. Asi půjdu přehodnotit svou seriálovou TOPku, tedy pokud to další série nějak zásadně "nepošlou ke dnu". ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když si pozorně prohlédnete mé hodnocení jednotlivých epizod, ve kterém dominuje především pětihvězdičkový verdikt, tak si asi řekněte, co to sakra blbnu? proč tu hvězdu ubírám? Ono je to z jednoduchého důvodu: seriál jsem viděl již před dvěma lety (tedy, první dvě epizody), a nezískalo si mě to. A nyní jsem tomu opět dal šanci... a moc se toho nezměnilo. Můj pohled je pořád takový nemastný neslaný... to ale pořád nevysvětluje těch pět hvězd u většiny epizod. Já z toho mám zkrátka jenom pocit, že to je jakoby taková velká snůška nejrůznějších klišé, které dohromady dávají hodinovou epizodu. Jenom ty klišé nějak zapadají do sebe a dějové linky skvěle tvoří, ale pocitově mi to přijde úplně rozdělené. Plus však je, že ty klišé dokáží vybudovat nevídaným způsobem a úderně. Stejně úderně jako celkové provedení seriálu. A udeřilo to silně! 8/10 ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektní seriál, který recykluje staré dobré filmy od Spielberga a knihy Stephena Kinga (E.T., To, Stůj při mě, Šedá zóna) a uvádí je v nové, oprášené, ucelené a svěží podobě, která má hororovou atmosféru a několik zajímavých zvratů. Svět Stranger Things je alternativní rok 1986, kde je otevřen jakýsi portál. Co je v tom portálu či kdo ho otevřel a proč, nepovím (byl by to spoiler paka :P ), ale pokud ve čtení tohoto komentáře jste dospěli až sem, radím vám.... dejte mu šanci. Alespoň třem epizodám. Mě to chytlo a ručím vám, že ten humbuk a nadšení si to zaslouží. Já se za kvalitami tohoto seriálu podepisuji. 90% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze začátku mě to nepohltilo tak jak jsem čekal, ale postupně jsem se do tohoto Netflixovského klenotu dostal a ten konec! Ouha, to čekání bude dlouhý. Hrozně se mi líbilo, že tvůrci, resp bratři evidrentně hodně čerpali ze svých vzpomínek a zážitků, ta osmdesátková stylizace a popkulturní odkazy (Čelisti, Věc), ačkoliv jsem to sám neprožil. A rozhodně se neřadím mezi ty, kterým vadila mladá ústřední čtveřice/pětice, právě naopak mě hlavně ze začátku obtěžovali ti mladiství. A Shawn Levy evidentně není úplnej břídil. Na konec ještě k první sérii dodám, že mi vyhovovalo, že jsem z obsazení nikoho neznal (čím více na ty seriály koukám, tak už i u těch amerických více zaznamenávám seriálové herce, tedy s výjimkou šerifa Davida Harboura, který je přesně tím typem seriálového herce (Banshee, Newsroom), ale je naprosto boží, takže mu to odpustím...8/10 ()

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemůžu si pomoci, ale seriál "Stranger Things" je kombinace toho nejlepšího z filmové tvorby Stevena Spielberga v jeho vrcholových 80. letech a lyrická óda na dětství Stephena Kinga s bubákovským podtextem.. Seroš si nehraje na nic světoborného, ale nádherně a do detailu se vyžívá právě v těchto dvou autorech.. Atmosféra osmdesátek odkapává z obrazovky podbarvena typickými elektro hity.. Obsazení dětských rolí je vynikající, dospělí naprosto nezaostávají, ale herecký výkon Winony Ryder je za posledních 30 let jeden z nejlepších.. Pro všechny, kdo si chtějí v novém příběhu připomenout naivní náladu obestřenou dětským tajemstvím, kdy kladní dospělý musí uvěřit dětem neuvěřitelné a postavit se na jejich stranu proti vládě.. Pro všechny, kteří hledají stejně silný příběh, jakým nás uchvátil E.T. :-) Miniseriál, který prostě musíte vidět během jednoho dne a hned potom si ho pustit znovu.. Těším se na druhou sérii a doufám, že jí moc nepose*ou.. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (52)

  • První epizoda celé série, která se odehraje během jednoho dne. Předchozích šest epizod začínalo v noci a končilo následující den. (HellFire)
  • Hopper (David Harbour) se zmíní o Eleanor Gillespie, což je odkaz na videoherní sérii „Silent Hill“, kde hraje hlavní hrdinku postava jménem Alessa Gillespie. Alessa sdílí mnoho podobností s Eleven (Millie Bobby Brown) – má řadu paranormálních schopností včetně telekineze, levitace a astrální projekce a v dětství se musela vyrovnat s týráním. (HellFire)

Reklama

Reklama