Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 2

(série)
Trailer 1
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2017, 7 h 47 min (Minutáž: 46–62 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Noah Schnapp, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Sadie Sink, Natalia Dyer, Charlie Heaton (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Od podivného Willova zmizení uplynul téměř rok. A život v Hawkinsu se ještě nepodařilo uspořádat. Ani zdaleka. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (279)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti predchádzajúcej sérií výrazné zlepšenie. Postavy, určité pravidlá s ktorými sa postavy musia vysporiadať a ktoré sa týkajú mimosveta a rovnako aj vzťahy, ktoré sa medzi nimi budujú. Má to silnejšiu atmosféru, oproti prvej sérií to využíva všetky možné prvky od lakačiek alebo ukázaním inej stránky temného mimosveta. Je to funkčné, zábavné, má to parádnu atmosféru a skvelý soundtrack a hlavne to nezanecháva takú pachuť niečoho nedotiahnutého ako prvá séria. Už mi tu nevadilo takmer nič a zhltol som to aj s navijákom. Konečne Dufferovci dupli na plyn a ukázali skvelú kombináciu Spielbergovej fascinácie mladým hrdinom a Kingovou fascináciou monštrami, ktoré obývajú nudné a nezaujímavé mestečko. Za mňa plný počet a naozaj ma to potešilo. 2. séria - 100% ()

raimi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hmm, když jsem viděl plamenný projev Davida Harboura na předávání Screen Actors Guild Awards, kde hřímal, že je potřeba "praštit některé lidi do tváře", šel mi hrůzou mráz po zádech. Tohle už jsme v historii z tribun párkrát viděli. Zatímco mu po boku stála naprosto vysmažená, pološílená Winona, a snobská smetánka spustila ovace ve stoje, já nenacházel slov. Bohužel to nebyl jen výstřelek dalšího herce, kterého zachvátil spasitelský komplex, ale jak vidno na druhé sérii, mluvil za celý tvůrčí štáb. A tak se nám z pohodového nostalgického seriálu, stala agitka neomarxismu. Stejně jako městečko Hawkins prolezla nákaza zla z "upside down", tak tohle v první sérii krásné osmdesátkové retro zachvátila horečka politické korektnosti. Nechybí žádné módní téma- ať už jde o otázky genderu, mezirasových vztahů, práva na sebeurčení..., je tam všechno. Objeví se velký zlý rasista, mlácený velkým zlým otcem. Skupina cool odbojářů, kteří vedou svůj boj a vraždí pro lepší věc. Holčička, co se chová a vypadá jako chlapeček. Chlapeček, co vypadá jako holčička, a samozřejmě to zlo největší, které vás prožere až na kost a udělá z vás to samé (že by Trump a "fašisti a xenofobové"?). Uuuuf. Tenhle mor, kdy tvůrci mají tendenci vyjadřovat v komerčním díle své názory, tady zatím dosáhl svého vrcholu. V novém To, se spokojili jen s tím, že jedna z hlavních postav se chce věnovat "social study", v Bushwicku, kde hrdinka studuje to samé, Dave Bautista poznamená- "abys mohla měnit svět k lepšímu". V The Purge: Anarchy, poznáte největšího grázla tak, že má na kšiltovce jižanskou vlajku, a ti správní zachránci jsou černé radikální milice, které pomocí samopalů čistí svět od všeho špatného. Jako je mi jasný, že většina umělců jsou levičáci jak poleno, ale už by vážně mohli jít s tím svým aktivismem do pr-ele a nekur-it každej film svým politickým světonázorem. U Stranger Things mě to mrzelo o to víc, že první sérii mám moc rád. Bohužel u druhé s autory jebla pýcha a místo pořádnýho příběhu se věnovaly těmhle trendy sra-kám. A přitom první dvě epizody jsou dokonalý osmdesátkový retro, a třetí má naprosto dechberoucí závěr. Pak to ovšem jde do kytek, a poučuje se a poučuje, aby to celé skončilo nudným digitálním finále. Co mě naopak velmi potěšilo, byl vývoj postavy Stevea, který zaperlil nejkouzelnější scénou z celé série (rady Dustinovi ohledně lásky a účesu), a celkově se ukázal jako největší sympaťák a charakter příběhu. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Delší, epičtější, akčnější, hororovější.... Tedy typická dvojka, která ale pořád zná míru a jedničce nedělá ostudu. Řekl bych vlastně, že tahle řada je ještě lepší než první, a to hlavně díky postavám Eleven a Hoppera, což jsou fakt skvělé a úžasně zahrané postavy, které prostě přirostou k srdci. Především tedy ultrasympatický David Harbour (svým projevem mi nemálo připomínal Jacka Nicholsona) si zaslouží veškerou chválu a je teď jednou z mých hlavních nadějí, že nový Hellboy bude alespoň trochu za něco stát. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bigger, stronger, faster. Šlape to bez větších zaváhání, ale vlastně chvílemi až příliš na jistotu. Ve třinácti uměla děcka svoje vztahy vyhrotit i v osmdesátkách, nepochybuji o tom a trochu mě mrzí to opatrné našlapování kolem. Každopádně, letos ještě o něco víc než před rokem je vidět, jak moc je to Dufferovic dítko, se kterým si rozumí nejlépe oni. To režijní drolení dost bije do očí a na plnou palbu se to vyšvihne až v úplném závěru. Koketoval jsem s tou myšlenkou už minule, ale tenhle nepřiznaný filmový portál do Black messa ocení devět doktorů Freemanů z deseti. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série Stranger Things dokázala to samé, co série první. Přišla s dalším mysteriozním příběhem, který nenápadně navazuje na příběh ze série první a přitom si vytváří naprosto soběstačné a sebejisté prostředí, které mě prostě bavilo od začátku do konce. Osmdesátková atmosféra je cítit i z účesů na hlavě a hezké jsou i momenty, kdy tvůrci naprosto vědomě naráží na řadu tehdejších filmařských legend od Terminatora počínaje po Indiana Jonese konče. Ke konci série jsem si přál, aby nám ústřední parta s Jedenáctkou v čele nikdy nezestárla a zůstala pořád tak super, jako tomu je teď. Snad třetí série přijde co nejdříve... ()

Galerie (320)

Zajímavosti (34)

  • Na začátku epizody zazní písně „Whip It“ od skupiny Devo, „Just Another Day“ od skupiny Oingo Boingo, „Rock You Like A Hurricane“ od Scorpinos, „Spooky Movies“ od Garyho Paxtona a „Every Other Girl“ od Prehistoric Wolves. (Duoscop)
  • Nancy Wheeler (Natalia Dyer) se s konspirátorem Murraym Baumanem (Brett Gelman) domlouvají, jak novinám a veřejnosti přijatelně podat zprávu o aktivitách v Hawkins National Laboratory. Bauman navrhne, že smrt Barbary vysvětlí únikem smrtelných toxinů. Nancy k tomu dodá: „jako únik na Three Mile Island“. V jaderné elektrárně Three Mile Island v Pensylvánii skutečně došlo 28. března 1979 k úniku radiace mimo zařízení elektrárny. Do roku 2019 se jednalo o nejhorší jadernou havárii na území USA (stupnice INES-5). (efenberger)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama