Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 3

(série)
Trailer 1
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2019, 7 h 29 min (Minutáž: 50–78 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Nová láska. Nové obchodní centrum. A vzteklé krysy, které běží za nebezpečím. Prostě léto roku 1985 ve městě Hawkins. I jediné léto ale může změnit úplně všechno. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (337)

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série už nebyla tak vážná, tak neotřelá, tak svá jako v první sérii. Hodně toho bylo podle filmových šablon, pokusů o přirovnání ke známým klasikám, které se více jak z poloviny nepodařily, také se vše linkovalo podle Marvelovských hodnot o vtipnosti s vážností. A ani poslední 2-3 díly nemohou zachránit celou třetí řadu. Což nechci říct, že by byly úžasné, jen byly lepší než zbytek dílů... ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Great scott! Duffer bros. se absolutně utrhli ze řetězu, nabídli perfektní adrenalinovou jízdu, a v neposlední řadě převzali klasická klišé osmdesátkového béčkového blockbusteru a implementovali je do strhujícího a lehce sebeparodicky stylizovaného multi-žánrového podobenství, který se na televizních obrazovkách jen tak nevidí. Hlavním záporákem zde však nejsou demogorgon nebo demo-pejsci či jiný mutli-dimenzionální příšery, ale hormony a puberta. Samozřejmě, i nyní Podivnější věci akcentují osmdesátkovou popkulturu zdaleka nejpoutavěji, ale protentokrát jsou stěžejními příběhovými motivy dospívání a postupné loučení s dětstvím, díky čemuž se divák zaryje pod kůži postav jako nikdy předtím - jenže právě subžánrovou rovinu vztahové feel-good dramedie mám u Stranger Things ze všeho nejradši. Tento signifikantní element slouží jako pomyslný stavební kámen/důležitá přísada téhle 7 a půl hodinové multi-žánrové nálože, která je konceptuální plejádou a lahodným koktejlem teenage komedie, retro bijáku, detektivky a mysteriózního hororu, který dokáže brilantně balancovat jak mezi komorním dramatem, tak opulentním epickým spektáklem s velkolepou výpravou...... Co dodat? Millie Bobby Brown je sice herecká extratřída, ale za mě si celou třetí sérii pro sebe ukradl Dacre Montgomery v roli Billyho. No a finální epizoda je nepopsatelná katarze, nemilosrdná vydíračka, ždímák slz, hotový gejzír emocí a fenomenální nadstandard quality TV. Kolem a kolem, to vše tvoří báječnou letní limonádu, která prostě nemá chybu. Velká obrazovka a kvalitní ozvučení povinností! Stranger Things mě ještě nikdy takhle extrémně nebavili - Oчень красиво! Aneb jak jednou zpíval Ziggy Stardust ve svým kultovním šlágru: "We can be heroes. Just for one day." ........ PS: Pasáž vzdávající hold legendárnímu Návratu do budoucnosti doprovázená originální hudbou Alana Silvestriho je totální top strop! ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čekání na tuto sérii bylo zatím nejdelší a tak byla očekávání logicky největší. A vyplatilo se. Třetí série je nářez. Osm bombastických dílů, které opět těží ze všeho, čím se tato série proslavila. Osmdesátková atmosféra tu dostává hlavní slovo tak do půlky seriálu, než se specifikuje příběh a ve druhé půli se rozjíždí výrazná příběhová linka. Bylo super opět vidět partičku kolem El, i když stárnou jako my všichni. Navíc se mi líbilo i to, jak jsem si během této série udělal vztah k postavám, ke kterým bych to předtím ani neřekl. Až mi ke konci bylo sakra smutno. A jelikož těch emocí bylo víc než dost, můžu s klidným svědomím říct, že třetí série Stranger Things je zatím to nejlepší, co jsem z letošních seriálů viděl a co ve mně zanechalo vzpomínku. Už aby bylo pokračování! ()

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Žijeme v prapodivné době přátele. Kdyby jste mi čtvrt roku zpátky řekli, že Stranger Things 3 bude mít mnohem smutnější konec než GoT Final Season, tak bych se vám asi vysmál. A přeci se to stalo. Duffer brothers ví co mají diváci na Stranger Things nejradši a rádi jim to dávají stále dokola. Samotná kostra se nemění, je to v mnoha částech hrozně podobné minulým sériím až vám to přijde funny. Každopádně se mi trojka líbila o ždibec víc než dvojka, asi hlavně kvůli tomu, že se odehrává v jinou roční dobu. Nejoblíbenější postava opět Dustin, bez kterého je dějová linka ostatních děcek o poznání slabší. Konec mě hrozně překvapil a myslím, že jsem nebyl jediný. A 4. série? Ta bude na 100%, avšak tvůrci ji musí buďto natočit v zimě a nebo překvapit fakt něčím novým. ()

Baboonek 

všechny recenze uživatele

Po druhé sérii, kterou obecně shledávám z dané trojky za nejhorší, je to příjemné vylepšení. Ovšem nastolit takové mysteriózní prostředí a příběh, který bere dech jako v první sérii se bohužel nepodařilo. Tudíž je stále obdivuhodné, že obecně to je stále za 4 hvězdy. Ovšem v porovnání s 1.sérií, ať už s napětím a příběhem, je to slabá 3. Příběh má velké mezery a znalost teď již teenagerů z městečka Hawkins je až moc podrobná, vlastně jsem v příběhu ani neviděla že by tam byl nějaký větší zádrhel. Spoiler - evil Russia - příprava na další sérii a Hoper... tak jako né že by nutně musel někdo zemřít, ale mám pocit, že hlavní postavy jsou prostě superhrdinové untouchable - zemře jasně jen ten, kdo se v sérii nuceně zapsal trochu do děje, tak aby to divákovi přece jen bylo trochu líto. Také postavy nějak neupevnili svůj charakter... ale stejně z přehlídky seriálů mě to pořád bavilo a hlavně narážky na staré filmy a scény z Terminátora. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (53)

  • Krámek Scoops Ahoy, kde Steve Harrington (Joe Keery) a Robin Buckley (Maya Hawke) prodávají zmrzlinu, je vymyšlený. Spousta jiných obchodů na Starcourt Mall skutečně existovala (Orange Julius, Sam Googy či Waldenbooks). (Kacitr)
  • Logo nemocnice Hawkins Memorial Hospital je odkazom na film Halloween (1978), kde je takmer totožné logo použité pre nemocnicu Haddonfield Memorial Hospital. (Marceloo)
  • V úvodu zazní skladba „Stand Up And Meet Your Brother“ od Possum River. Po ní následuje „Neutron Dance“ od The Pointer Sisters. (Duoscop)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Stranger Things: Temný experiment

Stranger Things: Temný experiment

18.06.2019

Vedle očekávané 3. řady mysteriózní retro série Stranger Things, by si měl každý fanoušek seriálu do kalendáře zapsat ještě jedno důležité datum – 8. července. Tento den se totiž na pultech objeví… (více)

Reklama

Reklama