Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 2

(série)
Trailer 3
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2017, 7 h 47 min (Minutáž: 46–62 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Noah Schnapp, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Sadie Sink, Natalia Dyer, Charlie Heaton (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Od podivného Willova zmizení uplynul téměř rok. A život v Hawkinsu se ještě nepodařilo uspořádat. Ani zdaleka. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (279)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtyři hvězdičky po devíti epizodách je sice slušný výsledek, ale tvůrci mě zklamali Elinou cestou za matkou a hlavně celým sedmým dílem, který byl podle mého názoru úplně mimo mísu. Jsem zvědav, jak se na mém hodnocení příštích sezón projeví postupné dospívání dětských herců (z Brandona Starka mám ještě teď mírné osypky). S druhou řadou jsem byl jinak velmi spokojen, přestože se nepodařilo po celou dobu udržovat atmosféru, na kterou jsem si zvykl v první sérii. Abych to shrnul, i přes své občasné rýpání a permanentně přehrávající Winonu Ryder jsem si i druhou sezónu užil a těším se na pokračování. ()

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rok 2017 nám vracia seriál "Stranger Things" a všetci s napätím očakávali, čo sa bude diať v tomto malom pokojnom mestečku ďalej o rok neskôr. A podľa mňa druhá séria úspešne nadväzuje na to, čo nám priniesla prvá. V prvom rade je ale potreba povedať, že kým prvá séria sa sústredila na príbeh, kde sa kamaráti snažili nájsť strateného Willa a stretli sa s dievčaťom Eleven a mali sme jeden veľký príbeh, ktorý prežívali všetky postavy dokopy, druhá séria je úplne iná. Popravde je tu tých príbehov viacero a všetky sa nakoniec prepoja. A myslím si, že všetko to funguje skvele. V prvom rade sú to postavy, ktoré máme radi a vracajú sa na naše obrazovky. A je to rovnako skvelé. Will tu má väčšiu rolu a jeho spojenie s "Upside Down" je vynikajúco stvárnené, plus bez toho aby som išiel do spoilerov poviem, že to bude mať ešte veľkú dohru. Máme tu novú postavu Maxine, ktorá je vynikajúca a dozvieme sa toho viac aj o El. Inak, tá sa v tejto sérii až tak veľmi neobjaví, ale keď tu je, tak je rovnako skvelá ako naposledy. Nechcem toho prezrádzať veľa, ale poviem, že každá postava tu dostane priestor, všetko nakoniec do seba zapadne a atmosfericky je to presne to isté, čo sme mali naposledy. Napriek tomu, že druhá séria je úplne iná než prvá, je rovnako vynikajúca a všetkým odporúčam. Či už ľuďom, čo majú radi horory, alebo ľuďom, ktorí chcú iba dobrý seriál. Tak či tak, nebudete ľutovať. Hodnotenie: A+ ()

Reklama

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druha rada serial mi prisla mozna jeste o trochu lepsi, nez ta prvni. V prvni serii tahne dlouho prijemna idylicka atmosfera a tajemno, druhou serii uz tahne pomerne zajimavy pribeh v jiz zabehlych kolejich, kde nove postavy nepusobi strojene a jsou prijemnym zpestrenim. Bratr Max vypada, ze o nem jeste asi uslysime - naopak Sean Astin uz asi slyset nebude (coz je skoda, protoze jeho intous me dost bavil). Druhy rade dam o hvezdu vic, prestoze sedma epizoda s punkama me naprosto srala a nektery postavy se dle meho chovali hodne debilne (Eleven ala Trinity, Dustin). ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak,můžeme bilancovat. Začnu tím,čím vším,tato 2.s.není-není slabší,není horší a není ztrátou času. 2.s.je JINÁ. Velikou otázkou,kterou si ovšem musí zodpovědně zodpovědět každý z vás je,chtěl to někdo? Stál o to někdo? Já tedy (se přiznám ne),ale díky opět bezchybným hereckým výkonům a i navzdory, mnohem silnějšímu příklonu k postavám,než k hororově/thrilerové lince,kterážto jest v 1.s.,jsem v podstatě spokojen. Vyřešilo se zde několik nedořešených linek z 1 a to je moc dobře. Na druhou str.,má velmi oblíbená (ale trávit dovolenou bych tam tedy nechtěl,říkám díky),jak ji já nazývám,Dark Mirror dimenze,zde ztratila hodně ze své děsivosti. S čímž jsem ale už dopředu počítal,protože bylo po skončení 1.s. jasné,že se autoři v pokr.více rozjedou a přestanou uplatňovat zásadu,kterou vždy razil velký mistr Hitchcock-´čím méně toho ukážete,tím víc vyděsíte a napnete´. Jsem si ale jist,že pokud tvůrci ve 3.s. spojí propracovanost postav a jejich vzájemné vztahy ze 2.s. s klaustrofobicko/mrazivou atmosférou hustou tak,že by se dala krájet,z 1.s.,bude 3.s. (jestliže bude poslední),absolutní top, the best, etc.:-) Dodatek : a ještě tolik-ve scénách z Chicága to vypadá,jako by divák omylem přepnul na Heroes či nějaký X-men seriál. Ne,že by mi to vadilo,ale přišlo mi to trochu srandovní. A na závěr mohu prohlásit,že po husté 1.s.,jsem neviděl pohodovější mix Everwoodu s Báječnými Léty:-) Ale Sama Křepelku zabíjet nemuseli,parchanti. Též potěšil (tentokrát v kladné roli),hajzl Carter J.Burke z Aliens. A Winona je zase sama. Pokud ji autoři hodlají ve 3.s.opět dát partnera,tak doufám,že se k němu zachovají o moc lépe,než v této. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada seriálu Stranger Things naplivala ostříleným hororovým veteránům do tváře. Jakožto zdejší hororový expert jsem toto fiasko pochopitelně očekával, jelikož úvodní serie balancovala na hranici odpadu a všechny indicie nasvědčovaly faktu, že bude dílo zkázy dokonáno. A skutečně. Většina tvůrců by po podobném propadáku sklopila uši a jala se zpytovat svědomí. Nikoliv však bratři Dufferové, kteří se stali otroky svého nadměrně silného ega. Nadutost, se kterou v rozhovorech označují svůj projekt za poctu hororovým klasikám, překračuje všechny meze. Nedivil bych se, kdyby Johnu Carpenterovi došla trpělivost a osobně přišel režisérské dvojici nafackovat. Druhá série propádá ve všech myslitelných aspektech. Winona Ryder navazuje na svůj žalostný herecký výkon a přehrává téměř ad absurdum. Otravní haranti jako kolovrátek opakují své přitroublé hlášky. A údajná hororová atmosféra naprosto absentuje. Jedná se tedy o rodinnou komedii, středoškolskou romanci či snad dětskou fantasy? Nevím a ani mě to nezajímá. Jistý si jsem pouze odpadovým hodnocením. ()

Galerie (320)

Zajímavosti (34)

  • Keď Bob (Sean Astin) privezie Willovi (Noah Schnapp) hlavolamy v čase 24:00, stierače auta sú po zastavení vodorovne. Keď odchádza, stierače sú posunuté šikmo. (andrejba)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama