Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 2

(série)
Trailer 3
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2017, 7 h 47 min (Minutáž: 46–62 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Noah Schnapp, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Sadie Sink, Natalia Dyer, Charlie Heaton (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Od podivného Willova zmizení uplynul téměř rok. A život v Hawkinsu se ještě nepodařilo uspořádat. Ani zdaleka. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (279)

Chrysopras 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pomalejší rozjezd, od třetího dílu pěkně vytuněný až do šestýho! Ovšem při sedmým dílu trochu spadl řetěz ( chápu proč ho tam dali, ale prostě moc vybočil z konceptu ). No a závěr někdy moc tlačí na pilu, někdy moc klišoidní. Nové postavy se ale povedly, to musím pochválit. Takže pořád dost dobrý, ale už ne za max. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtyři hvězdičky po devíti epizodách je sice slušný výsledek, ale tvůrci mě zklamali Elinou cestou za matkou a hlavně celým sedmým dílem, který byl podle mého názoru úplně mimo mísu. Jsem zvědav, jak se na mém hodnocení příštích sezón projeví postupné dospívání dětských herců (z Brandona Starka mám ještě teď mírné osypky). S druhou řadou jsem byl jinak velmi spokojen, přestože se nepodařilo po celou dobu udržovat atmosféru, na kterou jsem si zvykl v první sérii. Abych to shrnul, i přes své občasné rýpání a permanentně přehrávající Winonu Ryder jsem si i druhou sezónu užil a těším se na pokračování. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Druhá sezóna je v mnohom super. Dufferovci stvorili perfektné postavy, ktoré majú medzi sebou sympatické vzťahy a vedú zábavné, dojemné a kvalitné dialógy. Retro atmosféra je fajn (hoci občas to Dufferovci flákajú a namiesto poctivejšieho budovania atmosféry tam buchnú slávnu pesničku a spoliehajú sa na to, že to sama utiahne). Rovnako tak nové postavy (Sean Astin, Paul Reiser v značne burkeovskej úlohe). Zo starých známych je super najmä Dustin, ale príjemne zaskočil tiež Steve so svojou obitou pálkou (a samozrejme dojemná Jedenástka s novým imidžom). Mnohé scény sú parádne, dojemné, vtipné, tragické, smutné, krásne. Dufferovci vedia vystihnúť pointu (záverečný ples). Ako problém hodnotím univerzum, ktoré je jednak nelogické (demogorgoni povraždia celú budovu s vedcami a vojakmi, ktorí do nich strieľajú samopalmi a nič, ale týpek s brokovnicou čo strela, to mŕtvy demogorgon) a jednak nudné (skôr ma zaujímalo, koho si nakoniec vyberie Mad Max, než to, či svet ako ho poznáme skončí). Čudným rozhodnutím bolo rozdelenie partie (Jedenástka sa s chalanmi stretne až v POSLEDNEJ časti!), rozporuplná je siedma epizóda, ktorá iba zbytočne naťahuje čas (OK, je fajn pripomenúť si, že existujú aj ďalšie „čísla“, ale to sme tušili aj tak, nie?) a neviem, či ma viac nudil Mike alebo Will. A Jedenástka použije viac svojich superschopností na hádku so šerifom, než pri súbojoch s monštrami. Ktoré sú mimochodom príšerne finančne podhodnotené a tým pádom z nich nejde žiadny strach, ani rešpekt. S oškretými ušami 80%, ale v tretej sérii už budem prísnejší, chalani. Je to jasné? ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po skvělé první sezóně tvůrci nepolevili a naservírovali nám úžasné pokračování. Tentokrát se hlavní boss z upside Down pokouší dostat ze své říše do té naší a za tímhle účelem unese tělo Willa. Noah Schnapp konečně dostává víc prostoru a ukazuje, že má co hrát. Postavy celkově jsou to hlavní, co drží celý seriál nad vodou. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada přesně ve stylu dvojek nabízí všeho více, všechno větší a vše se děje rychleji. Párování postav se vydává nečekanými směry, ale samotné odhalování světa naruby probíhá stále velice pozvolna. Jane je odklizena zcela na vedlejší kolej, aby nějaké nebezpečí vůbec mohlo vzniknout což by nevadilo, ale celá linie s hledáním sestry jen zdržuje děj. Jinak to znovu parádně odsýpá v duchu Kingovské školy. Stále příjemná zábava. ()

Galerie (320)

Zajímavosti (34)

  • V městečku Hawkins láká poutač před kinem na film Terminátor (1984), který měl v té době premiéru. (Rominator)
  • Sean Astin (Bob Newby) nebyl do své role vybrán náhodou. Poprvé se proslavil rolí ve filmu Rošťáci (1985), kde se parta dětí vydává na honbu za pokladem a do povědomí širší veřejnosti se dostal díky roli Sama v trilogii Pán prstenů. Na knižní předlohu J.R.R. Tolkiena tvůrci odkazují hned v několika epizodách první série. (HellFire)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno