Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 4

(série)
Trailer 2
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2022, 13 h 2 min (Minutáž: 63–150 min)

Hrají:

David Harbour, Winona Ryder, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Těsně před jarními prázdninami se do Hawkinsu vrací temnota. Čeká nás nová porce hrůz, děsivých vzpomínek a taky úplně nové nebezpečí, ze kterého tuhne krev v žilách. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (299)

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoli vypadala čtvrtá série zpočátku tak nadějně, nakonec však přichází pouze zklamání. Tvůrci se křečovitě drží všech klíčových postav, jejichž plot armor hraničí s nesmrtelností. Přestože se neustále dostávají do zcela bezvýchodných situací, na konci se stejnak odehraje dojemný pohádkový happy end. Již mne nebaví sledovat jak se to s každou další sérií celé opakuje znovu a pořád dokola. Nejen že výsledek je již dávno spíše kýčovitou pohádkou nežli hororem, ale celé to začíná být zdlouhavé a dosti předvídatelné. Nehodlám již ztrácet čas s tím, jak to celé dopadne i po páté, takže se seriálem v tomto bodě končím. Abych jen nekritizoval: To hlavní a pravděpodobně i jediné, co mohu pochválit, je fascinující zrod a odhalení tajemného záporáka, Jedničky. PS: Na to, jak to poslední epizody pokazily, nechávám hodnocení stále poměrně vysoké, takže to vlastně stále není až tak špatné, ale začíná to být docela hloupé, nudné a v některých bodech dokonce rozčilující. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4. sezóna posílá Eleven na lavičku a snaží se předat moc do rukou ostatním, což je pochopitelné, protože ve třech sériích byla El tou jedinou, kdo vůbec něco zmohl proti nepříteli. Za mě to už ale dávno není TO Stranger Things. Děti dospěly, děj se víceméně opakuje po čtvrté za sebou s malými obměnami a vzhledem k obrovskému množství postav se rozjíždí příliš dějových linek. Nemluvě o tom, že žádná z důležitých postav nikdy skutečně nezemře. Ve 4. sérii vstane z mrtvých Hopper a i když se nás tvůrci snaží přesvědčit, že některé postavy se nedočkají konce epizody, opak je vždy pravdou. Když se nad tím zamyslím, tak tahle série byla spíš jen oslím můstkem pro další sérii, protože děj byl mnohdy hrozně natahovaný a bylo jasné, že na konci zůstane mnoho nezodpovězených otázek. V jistém smyslu jsem si víc užíval předchozí sérii, kterou obecně nemám v oblibě. Co sem opravdu nesnášel, tak toho boyfrienda, co se za každou cenu snažil chytit všechny členy Hellfire klubu a toho věčně zhuleného borce s dlouhými vlasy. Což mi připomíná problémy s celkovým tónem... chvíli to byl horor, pak zase komedie. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3 roky čekání se nakonec proměnily v notně roztahanou, stopáží přestřelenou, leč stále zábavnou podívanou, které notně spadne řetěz někde v půlce a já si dával delší a delší pauzy ve sledování a ještě navíc obecně nemám rád bingewatching. Takže i když Netflix řadu roztáhl na měsíc, já si to natáhl na dva a měl jsem co dělat, abych se vyhnul alespoň těm nejzásadnějším spoilerům. Naštěstí to na konci nabralo grády a poslední 2,5 hodinový(!!!) díl byl plný emocí, napětí a příslibů do závěrečné série, na kterou už snad kvůli covidu nebudem muset čekat další tři roky, ale jen dva. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak to dělají, nevím, ale každá nová řada Stranger Things byla zatím tou nejlepší řadou... A čtvrtá není výjimkou. Bylo úžasné sledovat, jak Dufferovi nejen vysvětlovali, ale také vysvětlili, co se dalo, jak to působilo promyšleně (zajímalo by mě, jestli to tak měli plánovali od začátku, nebo ne, každopádně smekám) a jak to nebylo ani trochu překombinované nebo křečovité. Ale hlavně byla radost sledovat postavy. Všechny! Staré, nové, kladné, záporné... Bez rozdílu byli všichni skvělí a nikdo ani trochu otravný. Rozdělení do týmů se ukázalo jako výborný nápad, hrdinové se i díky tomu dostávali do neokoukaných situací (jak je vlastně možné, že seriál při těch metrácích nápadů ještě nevykrádá sám sebe, ale pořád přichází s něčím novým), když mě měli pobavit, pobavili mě, když jsem se o ně měl bát, tak to si pište, že jsem se bál. Těžko si představit, kam dál může zajít pátá (a věřím, že poslední) řada, ale rád se tam vydám taky. ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Proč má tohle skoro dvojnásobnou stopáž předchozích sérií je mi záhadou. Šustí to papírem, jak kdyby to psal filmfanouch. Pátou sérii zkouknu jen proto, že se mi to nechce zapíchnout před cílovou rovinkou, ale už teď je mi líto času, který u toho spláchnu do hajzlu a jen se modlím, aby finále nemělo 6 hodin, to už bych si radši konečně pustil Sátántangó. Stranger Things se bohužel stalo obětí soudobého nastavení filmového/VOD průmyslu. To co v roce 2015 působilo jako neotřelý produkt pro jasně danou cílovou skupinu je v roce 2022 přepálenou megalomanskou koninou snažící se zavděčit lidem, co si pouští Netflix k večernímu žehlení. Třetí sérii jsem ještě leccos odpustil a užil si jí i přes ten tonální odklon, ale tady to hodně rychle přeskočilo žraloka. Ze sympatických postav se staly otravné karikatury, z hororového mysteriózna se vyklubala superhrdinská komedie s bubákem. A samozřejmě se brzo začne makat na spinoffech a propojeném multiversu, čímž bude marvelizace zpečetěna. Damn you, Duffer brothers! ()

Galerie (569)

Zajímavosti (77)

  • Postavu Victora Creela hraje Robert Englund, kterého fanoušci hororů mohou znát jako představitele legendárního Freddyho Kruegera. Jelikož se 4. série ještě více přiklání k hororu, lze účinkování matadora Englundova kalibru brát jako poctu jemu i žánru samotnému. I tady má herec relativně hutný make-up, i když ne tolik jako Freddy Krueger se svojí ikonickou popálenou tváří. (Doldus)
  • Tvůrci zapomněli na narozeniny Willa Byerse (Noah Schnapp), za což se později omluvili. (orionn12)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Stranger Things dostanou další sérii

Stranger Things dostanou další sérii

30.09.2019

Přestože to tak nějak všichni očekávali, teprve nyní Netflix oficiálně oznámil, že prodlužuje fanoušky milovaný seriál Stranger Things o čtvrtou sérii. Zároveň s tím přišla zpráva, že tvůrci seriálu,… (více)

Reklama

Reklama