Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 4

(série)
Trailer 5
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2022, 13 h 2 min (Minutáž: 63–150 min)

Hrají:

David Harbour, Winona Ryder, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Těsně před jarními prázdninami se do Hawkinsu vrací temnota. Čeká nás nová porce hrůz, děsivých vzpomínek a taky úplně nové nebezpečí, ze kterého tuhne krev v žilách. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 5

Recenze (297)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stranger Things jsou zpět, ve formě a zajímavé bez toho, aby se vykrádaly! Na konci třetí série se hrdinové rozdělují - úvod čtvrté série v tomto rozdělení pokračuje. Na nové charaktery jsem si musel zvykat, nakonec je však hodnotím jako velmi super a přínosné ("best metal ever!"). První epizody přitom působily zvláštně, to, jak se však vše podařilo režisérsky ukočírovat a spojit, však překonalo očekávání. Pokračování mívají slabinu, že je těžké najít hlavního zloducha - zde se to však podařilo a dokonce tak, že to logicky navazuje na předchozí série! ■ P.S. Ano, sledujeme vývoj. Hrdinové dospěli, děj je temnější, vážnější a smutnější, než kdy předtím. Naše Prťata řvala a řvala, současně však odmítala přestat seriál sledovat (a naopak se smála, když "drogy zachránily svět"). ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoli vypadala čtvrtá série zpočátku tak nadějně, nakonec však přichází pouze zklamání. Tvůrci se křečovitě drží všech klíčových postav, jejichž plot armor hraničí s nesmrtelností. Přestože se neustále dostávají do zcela bezvýchodných situací, na konci se stejnak odehraje dojemný pohádkový happy end. Již mne nebaví sledovat jak se to s každou další sérií celé opakuje znovu a pořád dokola. Nejen že výsledek je již dávno spíše kýčovitou pohádkou nežli hororem, ale celé to začíná být zdlouhavé a dosti předvídatelné. Nehodlám již ztrácet čas s tím, jak to celé dopadne i po páté, takže se seriálem v tomto bodě končím. Abych jen nekritizoval: To hlavní a pravděpodobně i jediné, co mohu pochválit, je fascinující zrod a odhalení tajemného záporáka, Jedničky. PS: Na to, jak to poslední epizody pokazily, nechávám hodnocení stále poměrně vysoké, takže to vlastně stále není až tak špatné, ale začíná to být docela hloupé, nudné a v některých bodech dokonce rozčilující. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4. sezóna posílá Eleven na lavičku a snaží se předat moc do rukou ostatním, což je pochopitelné, protože ve třech sériích byla El tou jedinou, kdo vůbec něco zmohl proti nepříteli. Za mě to už ale dávno není TO Stranger Things. Děti dospěly, děj se víceméně opakuje po čtvrté za sebou s malými obměnami a vzhledem k obrovskému množství postav se rozjíždí příliš dějových linek. Nemluvě o tom, že žádná z důležitých postav nikdy skutečně nezemře. Ve 4. sérii vstane z mrtvých Hopper a i když se nás tvůrci snaží přesvědčit, že některé postavy se nedočkají konce epizody, opak je vždy pravdou. Když se nad tím zamyslím, tak tahle série byla spíš jen oslím můstkem pro další sérii, protože děj byl mnohdy hrozně natahovaný a bylo jasné, že na konci zůstane mnoho nezodpovězených otázek. V jistém smyslu jsem si víc užíval předchozí sérii, kterou obecně nemám v oblibě. Co sem opravdu nesnášel, tak toho boyfrienda, co se za každou cenu snažil chytit všechny členy Hellfire klubu a toho věčně zhuleného borce s dlouhými vlasy. Což mi připomíná problémy s celkovým tónem... chvíli to byl horor, pak zase komedie. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vecna je skvělý záporák a celý jeho příběh zapadá bez chybičky. Hluchá místa to má, to vlastně od první série, ale tady to prostě odpustíte, protože žijete s každou postavou jejich příběhy a tu partu nemůžete nemilovat a teď pár nelogických chvilek a nebo trapných pokusů o vtip, to přehlédnete mrknutím oka. Je to celé geniálně propracované, natočené a zahrané, na druhou stranu je to často dětinské, místy trochu chabne promyšlenost daných situací a pár nových i starých postav mi tam trochu nesedí, nebo mi spíš přijdou zbyteční ( pizza boy, či malá Lucasova sestra ). Stejně ale sázím 5*, protože tak, jak ST dokáží diváka stáhnout do děje, již od první řady, tak to moc seriálů neumí a ta nedočkavost po dalším díle a další sérii je až neuvěřitelně žravá. ST je zaručeně nelepší seriál od Netflixu a dost možná jeden z nejlepších vůbec. 4. série mé tvrzení jen upevňuje. ()

Petfruf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějak si už nedokážu vychutnat tu nostalgii z první a druhé série. Už třetí série trošičku zaváněla, ale teda ta čtvrtá je jen recyklace vsech klišé a keců, co se da sesbírat nejen v tomto seriálu, ale obecně. Bubák a jeho svět jsou super, každopádně to tříštění linií a trapnost už nedrží pohromadě. Poslední dva díly jsou spíš utrpení a to musím dát zas hvězdičku dolů. Doufám, že to nebude mít s další sérií sestupnou tendenci, ale naskočí na kvalitnější styl vyprávění. Díky za oprášení retro songů a taky za Ewoka Dustina. ()

Galerie (569)

Zajímavosti (77)

  • Robin (Maya Hawke) poukazuje na to, že Nancy (Natalia Dyer) má na stěně své ložnice plakát Toma Cruise. Tato série se odehrává v roce 1986, tedy v roce, kdy byl vydán Top Gun. Tato série měla také premiéru ve stejný den, kdy vyšlo pokračování filmu, Top Gun: Maverick, a to 27. května 2022. (KGBelik)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Stranger Things dostanou další sérii

Stranger Things dostanou další sérii

30.09.2019

Přestože to tak nějak všichni očekávali, teprve nyní Netflix oficiálně oznámil, že prodlužuje fanoušky milovaný seriál Stranger Things o čtvrtou sérii. Zároveň s tím přišla zpráva, že tvůrci seriálu,… (více)

Reklama

Reklama