Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mike letí do Kalifornie a v Hawkinsu se všechno zastaví kvůli mrtvole. Nancy hledá stopy a otřesený Eddie prozradí partě, co viděl. (Netflix)

Recenze (66)

Jacinda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z tohoto seriálu se stává karikatura, jejíž aktéři zcela vystoupili ze svých rolí. Příběh postrádá logiku, charaktery prodělaly téměř neodpustitelné změny. Šikana je přehnaná, skoro směšná. Krutosti neubývají, není divu, protože atmosféra prvních dílů je nenávratně pryč. Půlka postav stále dělá prdlajs a děj se natahuje neustálými flashbacky. Jak jinak než na proběhlá znetvoření... Chápu, že některé diváky může stále oslňovat atmosféra 80 let, to je asi tak to jediný, co tomu seriálu zbylo. Walkman, Running up that hill, kterou někteří objevili jako svatý grál (well done, clap clap) a trička s potiskem. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť tu máme chytro využitú paralelnú montáž, ale aj kombináciu humoru a strašenia a vraždenia v štýle záveru prvej epizódy. Ono sa zdá, že každá epizóda bude teraz končiť rovnako, ale snáď také monotónne riešenie Dufferovci nezvolili. Eleven je na škole v pozícii Carrie, namiesto plesu tu ale máme kolieskové korčuľovanie. A ja som jej ranu korčuľou skutočne ocenil. Ako to tak vyzerá, najbližšie sa pozrieme na Kamčatku a na Aljašku. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jsou horší věci než duchové" aneb ST vysokou laťku neshazují. Bráchové Dufferovi mají zjevně rádi Stephena Kinga a v jejich seriálu je to cítit od začátku, nicméně tuhle sérii jako by King olízl o něco důrazněji (vše OK, pořád se neseme v rovině vlivu a citace, nikoliv vykrádání - tentokrát je cítit zejména TO a Carrie). Vecna frajer, hororové dusno narůstá, killcounter se pomalu a bolestivě otáčí. Jsme v tom zase - všechny série ST se rozjížděly poněkud nenápadně a tentokrát se už vážně vyloženě těším, jaké dějové exploze nás čekají. ()

LUKICKK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl za mnou a jo, šlape to extrémně dobře. Vecna nebo jak se jmenuje, teda jestli mu tak budou říkat tomu záporákovi, teda asi jo, když to je i v názvu epizody, každopádně jde o kurva děsivého zmrda a doufám, že tam rozjede pořádný peklo. Vývoj postav je přepal jak svině a jako, vidím to na kurva dobrou sérii, možná nejlepší sérii ze všech čtyř. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Strašná trauma liberálov zo Štátov nacistických a  ich vlastnej minulosti sa prejavuje najmä v rasizme zasadenom do roku 1986 - doslova sa to všade hemží funkcionármi v polícii či armáde, ktorí sú afroameričania, všetko v Štátoch je nádherne farebné a Rusko vyzerá ako žumpa ( v 90 rokoch sa v Sovietskom zväze či Československu USA zobrazovalo s fotkami z westernou a divokého Západu, aby sa sami Sovieti ukázali ako vyspelejší a ani teraz tomu nie je v Európskej múmii inak :-D) a pochopiteľne všetky zlé postavy sú bielej farby pleti...odhliadnuc od tohto a s prihliadnutím na výber skladieb možno autorom odpustiť to že iba posledných 8 minút je ozaj výborných a inak je to (pre niekoho určite skvelá) tínedžerská romanca... ()

Galerie (57)

Zajímavosti (9)

  • Jméno Michael Myers, které zazní v 52. minutě, odkazuje na filmovou sérii Halloween. (Duoscop)
  • Ve 35. minutě, když si Mike (Finn Wolfhard), Will (Noah Schnapp) a Jedenáctka (Millie Bobby Brown) užívají jarní prázdniny na kolečkovém kluzišti, slyšíme v pozadí píseň „Tarzan Boy“ od italské kapely Baltimora, která vyšla v roce 1985 na jejich debutovém albu nazvaném „Living in the Background“. (Trajektt)
  • Rezidence Byersových se nachází na Lonzo Way v Lenora Hills. V ulici Lonzo se nacházel Elliotův dům ve filmu E.T. - Mimozemšťan (1982). (KGBelik)

Reklama

Reklama