Reklama

Reklama

Blair Witch: 20 let poté

  • USA Blair Witch (více)
Trailer 4

20 let po záhadném zmizení Heather Donahue a jejího filmového štábu v burkittsvillských lesích se její bratr vydává na místo činu. Spolu se skupinou přátel je odhodlaný zjistit, co se tenkrát skutečně stalo. Jenže jejich výprava od začátku nejde podle plánů. Atmosféra houstne, ve tmě někdo čeká a z lesa není podle všeho úniku... (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (265)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Hrozně sem se těšil a asi proto sem se tolik zklamal čekal jsem uplně něco jiného, než co sem dostal moderní technologie v podáni kamer a dronu mi přišla hrozně nesympatická v hororu a hlavně tady, všechno bylo tak zrychlené ze dne na den proste, stará klasika jednička blair witch 1999, od herce po kamery po příběh dokonale a tady sem čekal uplné spojení a nádherné navázaní a nedočkal jsem se, začátek super nějaké mluveni trocha videa o tom co bylo a šlo se na věc , found fotage mužu nebezpečně moc ale tady bylo příšerné třepaní kamerou a proto za slabší 3 hvězdy mělo to něco do sebe ale ja postrádal to správné vyděšené přiběhové podivání. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keď si spomeniem na svoju prvú skúsenosť z originálom, ešte teraz mi chodia zimomriavky po chrbte. Bol som na ňom v amfiteátri, ušlo sa mi posledné miesto v poslednom rade, ktorý bol vlastne už súčasťou lesa. Bola tma jak v rohu, hrmelo. Keď som prišiel domov, našiel som si vo dverách odkaz od rodičov, že sú na návšteve, mám si zobrať kľúče z "obvyklého miesta" a ísť do vnútra pivnicou. Môžte tri krát hádať či som nabral odvahu. Tri týždne som sa obzeral cez plece, rok ma nikto nedostal na opekačku. V živote na to nezabudnem. Nikdy predtým ani nikdy potom ma žiadny snímok tak negatívne nezasiahol. Asi ako "jeden z mála" som si preto prial, aby tento remake vypálil úplne inak. Možno keby neniesol so sebou tú ťarchu úspechu "predchodcu", možno by odozva nebola až tak negatívna. Mne nový "Blair Witch" z pohľadu snahy vyvolať u diváka pocit strachu, či samotnými originálnymi vsuvkami, za pomoci ktorých sa tvorcovia snažili odlíšiť od originálu, vyslovene tragický neprišiel. Posledná 20 minútovka bola z pohľadu atmosféry pomerne slušná, dal som "ľahko" nadpriemerné hodnotenie horším hororom (no dobre, možno nie), a možno zo mňa "píše" nostalgia, no ja tu tretiu z "lásky" k toľko nenávidenému "F.F. subžánru" skrátka dám - 55% ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Po zdrcujících recenzích jsem čekal nějaký strašný průser a vůbec sem nechápal, co může být na filmu tak špatné a co víc, nechápu tu většinu diváků ani po projekci.Adam Wingard je kvalitní režisér, tudíž má film všechny aspekty poctivé řemeslné práce, at' už je to vizuální stránka, kamera nebo herci...všechno je na top úrovni dnešních kino produkcí, příběhu je trochu víc a perfektně navazuje na 17 let starý první film.Postavy nejsou hloupé, nepronášejí blbé dialogy, nechovají se nelogicky...jen pod tíhou pekelného strašení které je daleko intenzivější a děsivější než v jedničce dostávájí pěkný kotel a moje srdeční pupma s nima.Takhle nějak jsem si představoval slušné pokračování Blairwitchského kultu a i když mohl být konec víc odvážnější a ukázat zlo déle, celkově je Blair Witch dobře natočený film a co víc hodně děsivý horor a to odmítavé přijetí a zdejší výblitky malomocných dětiček pod jejich trapným odpadovým hodnocením mě můžou jen dokonale přesvědčit o idiotismu lidské rasy 21. století která zde na této databázi má mocné zastoupení v pár uštěkaných frockách.Zakončení hororového roku nemohlo být lepší a snad si Blair Witch ještě pár inteligentních fandů najde, na 65% hodnocení má s přehledem.Za mě 75%. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem vůbec nic, jediné lákadlo pro mě byla režie nadějného Adama Wingarda, který má za sebou několik fajn kousků ( v čele You´re Next ). Samotný děj, kde po dvaceti letech hledá klučina svou sestru uprostřed lesů, je opravdu stupidní. Nesympatická parta post-puberťáků, nesouvislé postupy pitomé od samého počátku stopáže, klasické patlání pátého přes deváté...Náběh na sračku roku. Příjemně to ale zachránila atmosféra druhé poloviny, kde i přes dementní chování aktérů ( nic neobvyklého zejména u US produkce ) místy příjemně mrazila. Rozšíření ,,báchorky" o čarodějnici z Blair není na škodu a dům uprostřed lesa je opravdu strašidelný. Samotný závěr už moc nešokuje, ale odhalená podoba čarodějnice je skvělá ( případná omluva za drobný spam ). Takže se to celé nakonec dalo dokoukat bez jakékoliv újmy, znechucení, nebo znudění. Nejde o žádný přepychový kousek, spíše o tuctovou jednohubku, lehce zapomenutelnou, ale neurážlivou, u které se člověk párkrát příjemně vyleká. 50 % ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

NE! Sice to neni úplná pohroma, původnímu filmu to ale nemá jak ani v čem konkurovat. Ten totiž dával smysl a předcházel mu dokument (a vůbec skvělá kampaň), kterej diváka jasně naladil na "true story" a nechal ho pak utápět se v šílenství a strachu při filmu samotnym. Hlavní ovšem je, že odůvodnil sestřih nalezených záběrů. V nový verzi, respektive v pokračování, ale právě element vzniku filmu nedává vůbec smysl - prostě proto, že všichni zúčastnění chcípli, takže "true story" tady padá nikoliv kvůli tomu, že už by všichni věděli jaká je pravda, ale protože tvůrci zapomněli říct, kdo vlastně ten "found footage" sestříhal. Škoda i toho, že ten děs tady probíhá skrze hlasitost, namísto postupně budovaný atmosféry. Jinak technicky to vzhledem k žánru špatný vůbec neni a finále je rovnou perfektní! Kdo ale zažil devadesátá léta a prošel původním filmem, toho to nemůže nijak rozhodit a dnešní omladině jsou filmy tak u prdele, že to ani pořádně nepochopí. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (9)

  • Počas natáčania mal filmový štáb zakázané používať slovné spojenie "Blair Witch". Dokonca ani v scenároch, ktoré casting čítal po prvýkrát, sa toto spojenie nenachádzalo. (Marceloo)
  • Štúdio Lionsgate, ktoré vlastní práva na sériu Blair Witch, pozvalo režiséra Adama Wingarda a scenáristu Simona Barretta na špeciálne stretnutie, pri ktorom im ponúklo spracovanie nového sequelu. Tvorcovia ponuku bez váhania prijali. (Marceloo)

Související novinky

Záhada Blair Witch má pokračování

Záhada Blair Witch má pokračování

24.07.2016

Jestli jste se těšili na zářijový horor The Woods, ode dneška se na něj budete těšit ještě trochu víc - z nového filmu Adama Wingarda (The Guest) se totiž vyklubalo pokračování Záhady Blair Witch.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno