Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akce, výstřely z pušek! Hrdina s kytarou „El Mariachi“ je zpátky ve městě! Čeká vás závěrečná část westernové trilogie režiséra Roberta Rodrigueze s Antoniem Banderasem, Johnnym Deppem a Salmou Hayek! (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (471)

monolog 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc jak tři roky, než jsem na to koukl. Teď si myslím, že jsem si to měl odříct ještě dýl. Když jsem poprvé viděl Desperada, nebyla to láska na první pohled, ale postupem času jsem si ho zamiloval. Ovšem toto pokračování jsem si znechutil hned po prvním podívání. Rodriguez mi přijde podobných kvalit, jako Joel Schumacher. Když má peněz dost, natočí břečku. Spousta lidí tady si zoufá, že se kouzlo vytratilo, ale neví, proč tomu tak je. Já to vím. Rodriguez natočil akční poctu Mexiku, vážný dramaticky akční snímek bez kouska humoru nebo nadsázky. Navíc ani ta akčnost nestojí za moc, protože je sakra rychle stříhaná a než vůbec něco pořádnýho začne, tak už jsou všichni obvykle postřílení. Banderas sice párkrát práskne, jenže i on je jen okrajová postava a na víc než pár filozofických žvástů se nezmůže. Co mi ale opravdu pilo krev, je hudba. Chytlavé jižní rytmy se změnily prostě jenom na jižní rytmy. Obyčejně ještě podprůměrně rádiové a navíc dost hlasité. Herci, nedá se říct, že by přehrávali nebo naopak nehráli. Jenže scénář jim toho moc nedovoluje ani nenabízí. I přes politickythrillerový námět vlastně nikdo nemá co hrát. Dá se říct, že jen postavy Johnny Deppa a Rubéna Bladese jsou propracovanější. Jenže, ve filmu o Kytaristovi, kdo o to stojí? Lidé tu taky vytýkají velké množství postav, které rozmělňují děj. Vlastně jich až tak moc není. I v Desperadu bylo hodně postav. Jenže rozdíl tu byl. Hráli je většinou úplně neznámí herci. Člověk prostě od Dafoea nebo Mickey Rourkea nebo Danny Treja nebo Cheeche Marina očekává, že jejich postavy budou něčím víc, než jen zbytečnou vatou, a tak si jich víc všímá. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Mexický guláš - to by mal byť podtitul tohoto filmu.... Po zhliadnutí Desperada, som od Rodrigueza očakával opäť akčnú pecku so skvelým strihom a báječnou hudbou. Ostala len hudba ... aj to len vďaka chytľavým mexickým gitarovým melódiám. Počas celého filmu som mal pred očami chaos, nedokonalé akčné scény, v mnohých momentoch až preštylizované. Pod chabé hodnotenie sa podpísal scenár. Ale aký scenár, také hodnotenie. Škoda ho. Bola to premárnená šanca, ako nadviazať na úspech Desperada ....... ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najlepší Rodriguezov film, ktorý utrpel len svojím koncom, tam to šlo zbytočne do neprehľadnej streľby a krvi, inak dve tretiny filmu sú špičkové. Len v málo filmoch sa objaví taká plejáda hercov, niektorí sú skvelí, iní len známi a potom je Enrique Iglesias. Film treba brať s nadsádzkou, bez tejto vlastnosti ide hodnotenie automaticky dole. Pretože scenár a všetko to čo vidíme na obrazovke je veľmi prehnané. Už len situácia, kde začnú strieľať na Banderasa a Salmu Hayek a oni z postele vyjdú rovno komplet oblečení a obutí, on v neporušenom obleku a ona v štekľoch... A potom tam na balkónoch stvárajú také kúzla, že fyzika nechápavo gúľa očami. Ale ak to nebudeme brať príliš vážne, potom je film pobavením. ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Zmatečné a nezajímavé. To, co v Desperadu fungovalo a bylo cool, tady vypadá trapně a hrozně chtěně. Vyprávění příběhů postupným odkrýváním nepůsobí tak, jak by mělo. Každé "překvapující" odhalení člověk očekává dopředu, protože většinou nezná, pro koho kdo vlastně pracuje nebo jakou má motivaci a proto jen odpočítáváv minuty, než se to dozví. Většina postav je tam jen proto, aby si pro Rodrigueze mohla zahrát nějaká hvězda. I ten Antonio Banderas už není takový borec jako předtím. Výjimkou je Johnnny Depp, který je víc než fajn. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Úchvatný Johnny Depp naprosto strhává veškerou pozornost na sebe. A zcela právem, neboť jeho postava je jediná, která má vývoj a je zajímavá. Depp jí dodal patřičné charisma a rozhodně jí zajistil nesmrtelnost. Bohužel je tím jedinným důvodem, proč film vidět. Zbytek je zmatená akční slátanina bez špetky charisma... ()

Galerie (68)

Zajímavosti (21)

Reklama

Reklama