Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hasiči najdou při zásahu v hořícím domě zaměstnaneckou legitimaci na jméno Eugen Delon, novinové výstřižky a jakousi mapu. Dovtípí se, že legitimace patří muži, který se potácel v ohni, mluvil něco o svědomí a nečekaně skočil do plamenů, v nichž zahynul. Vince a Don si prostudují materiály a shodnou se na tom, že se týkají 50 let staré loupeže. Mapa zřejmě znázorňuje místo, kde jsou schované vzácné řecké církevní relikvie, ukradené v katolickém kostele Sv. Antonína. Vince cítí životní příležitost a přemluví Dona, aby se vydali do staré, dnes už polorozpadlé továrny bratří Orgillových v St. Louis, kde Eugen pracoval a kde podle záznamů také lup ukryl, a aby se pokusili poklad v hodnotě kolem milionu dolarů najít... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn thriller s jednoduchým ,ale úderným príbehom. Je trochu zvláštne, že za takýmto príbehom stojí práve R. Zemeckis, ale prečo nie. Walter Hill tieto akčňáky vedel vždy pekne naservírovať. Z filmu si už roky pamätám jednu hlášku, ktorá dokonale sedí a je jedno v akej dobe. "Bez želez pro prachy nelez." 70%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pořád je to stejně nablblé, jak kdysi. :-) Ne že by se na to nedalo koukat, ale jednou za dvacet, třicet let možná stačí. Začátek je přitom docela slušný, ale jak se to zvrhne v motherfucker vyřvávání osmi černošských gangsta proti dvěma bílým, kterým nejsou štonc za celou dobu zkřivit vlásek na hlavě, jde to do kopru a začne to být čím dál větší nuda. Jako je fajn vidět vedle sebe Ict T.ho a Ice Cubea, jen to měl točit třeba Spike Lee, a ne country man Walter Hill v produkci Zemeckise. A ten bílý hasič, který se celou dobu chová docela chytře, tak najednou je fakt takový blbec, že nevidí pytel? No ale nic, je to oddechovka, dobré, stačilo. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Hasiši Vince a Don natrafia pri jednom zásahu na stopu vzácneho lupu v hodnote milionov dolárov, ktorý má byť ukrytý v opustenej, rozpadajúcej sa starej továrni v St.Louis. Vydajú sa ho tam najsť. Továreň však leží na území negerského zločineckého drogového gangu, čo značne skomplikuje situáciu. Na tento americký akčný thriller si pamätám ešte z časov, keď som pozeral nekvalitné pirátske kópie filmov na VHS. Po rokoch som na titul "Lotri" náhodou natrafil a pozrel si ho. Na moje prekvapenie mi to padlo celkom vhod. *** ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si,že když je pod filmem podepsaný Walter Hill a diriguje pány Paxtona, Sadlera, Ice-T a Ice Cuba,tak by to mohlo být aspoň cool. Bohužel,není. Je to obyčejný thriller o dvou buranech co přišli hledat poklad a narazili na partu negrů,co si zrovna vyřizovali účty. Aspoň kdyby ta akce byla pěkně nasnímaná,ale tohle byla bohužel fakt nuda ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Ledová kostka" a "ledovej čaj" se potkávají v jednom filmu. Filmu Waltera Hilla. Podle scénáře Roberta Zemeckise. Dále hrají William Sadler a Bill Paxton. A celé to nápadně připomíná můj oblíbený Rozsudek noci. Lotři jsou prvním Hillovým filmem v 90. letech a nesou jeho zřetelný rukopis - inspiraci westernem (v tomto případě konkrétním westernem a sice Poklad na Sierra Madre), machismus (tvrdí chlapi, žádné ženy) a gangy (provází ho už od Warriors). Hodně dělá dobře vybraná rozpadlá fabrika, spíš než na akci se klade důraz na napětí, scénář je sice jednoduchý a naivní, ale není vysloveně blbý a odsýpá, někdy až moc (s některými scénami se dalo víc vyhrát). Kromě Rozsudek noci (v obou filmech najdete i podobnou scénu přechodu ve výšce na vratké improvizované lávce) to připomene i obléhačky jako Útok na 13. okrsek, oproti kterému se to mnohem víc věnuje obléhatelům, kteří mají stejný prostor jako obléhaní. Příjemná béčková záležitost. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Původně měl snímek nést název Looters čili Kořistníci, ale díky občanským nepokojům v Los Angeles z roku 1992 se distribuce rozhodla pro změnu názvu právě na Trespass, tedy Lotři. (Terva)
  • Autor scénáře Robert Zemeckis napsal příběh filmu ještě před natočením filmové série Návrat do budoucnosti. (Terva)

Reklama

Reklama