Reklama

Reklama

Blok 99

  • USA Brawl in Cell Block 99 (více)
Trailer 1

Když bývalý boxer (Vince Vaughn) přijde o zaměstnání a stojí před rozpadem manželství, rozhodne se přijmout práci drogového kurýra v naději, že se štěstí obrátí na jeho stranu a on konečně zabezpečí svou ženu Lauren (Jennifer Carpenter). Právě ve chvíli, kdy se mu začíná dařit, končí za mřížemi, kde bude muset učinit řadu děsivých a zoufalých rozhodnutí, aby ochránil své nejbližší. Zatlačen do kouta má jedinou šanci: probít se vězením jako nelítostným bojištěm nejnebezpečnějšího bloku ze všech – Bloku 99. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (650)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Vzhledem ke jménu režiséra a jeho předchozího super nudného Bone Tomahawku jsem toho moc nečekal, ale musím konstatovat, že se pochlapil. I když v tom nemá smysl hledat nějakýho hlubokomyslný dílo po rozjezdový polovině, přicházi polovina druhá naprosto neskutečného a stále gradujícího ultra násilí. To se fakt v každým filmu nevidí. Nicméně i tak bych to trochu zkrátil a dal do hlavní role trochu drsnějšího geroje, jinak spokojenost i když co do realističnosti a propracování mi z vězeňských snímků přišel kapku lepší Shot Caller.70% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,POKUD NEUDĚLÁTE, CO MŮJ ZAMĚSTNAVATEL CHCE, ZARUČUJI VÁM, ŽE OBDRŽÍTE BALÍČEK …“ /// Vinc je kurevskej fešák! (zůstalo mu totiž kus charismatu z Temnýho případu). A taky vlastenec a rodinnej typ. Jen jednu chybu má – vsadil na špatnou práci. Sice je nejlepší tam, kde jiní nestačej, ale odměnou mu je 7 let v místnosti s dírou v podlaze. Čumět na zásadovýho chlapa (co se vydal špatnou cestou) v base s mírnou ostrahou by mohla bejt filmová nuda, ale naštěstí vo tom nemá cenu přemejšlet, páč Vinc dostává vod scénáristy do ruky trumfy, se kterejma umí zacházet. Bere nás do temnýho zákoutí americkýho vězeňskýho systému (předpokládám, že smyšlenýho, páč tohle by Amnesty International fakt nekousla). Kurva Jo! Takhle se má chovat chlap, kterýmu jde vo rodinu! Jestliže se nemá J. Wickovi šahat na psa, důchodcům na sociální jistoty, tak v zástupu těch, kteří si nechtěj nechat šahat na svoji starou, zaujímá Bradley Darrel Thomas přední místo. Vinci jsi Bůh! Prožít s tebou těch 78 dní byl fajnově brutální zážitek! P.S.: Rád jsem Vás zase viděl pane Udo Kiere… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Taťka má kolena plný střepů (nesere ho to, páč původně jsem neměla mít nožičky…). 2.) Miluju filmy, který jedou „na krev“ (nebo na mozek). 3.) Thx za titule „unchained“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus má scénář dost zásadních logických chyb, ale i tak oceňuju cit a zápal, se kterým je film natočený. Asi v polovině už může znalý divák odhadnout konec, ale coby jednoduchá žánrovka Blok 99 stačí. Příjemně mě překvapil Vince, ještě nikdy jsem ho neviděla v takhle vážné roli a hrát takhle dobře. Poklona. První polovina se mi líbila víc než druhá, která je utahaná a až moc graficky násilná. 70 % ()

castor 

všechny recenze uživatele

S. Craig Zahler dokazuje, že má solidně našlápnuto. Záchranná mise přes kanibalské indiány Kosti a skalp je trpělivá, úderná a velmi krvavá. Soustředěný je i jeho druhý režijní kousek. Znovu na vše jdeme velmi pozvolna, máme čas se s hlavním hrdinou dostatečně dobře seznámit, občas to sice zaskřípe (to, jak se dostal do vězení, mi nesedlo), ale vesměs je to nekompromisní story o několika chybných rozhodnutích a přímočaré ochraně manželky a společného štěstí v jejím břiše. Vince Vaughn v sobě drží zlobu i silné emoce, že nebude u toho (a brzy pochopí, že nezvládne ani zbytek). Přesto si zachovává čistou mysl a věří. Finální závěrečná krutost není pro každého. Z vězeňských dramat nedávno potěšil atmosférou a surovostí nasáklý Shot Caller (2017), nyní tady máme další realistickou noční můru. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Mrazivý Vaughn konečně v drsnější roli co si zasluhoval a bez jeho charisma by tenhle překvapivý grindhouse byl tak poloviční. Protože co se záporáků týče to zakopává a v dění pak sklouzne spíš do hogo fogo temnýho béčka než pořádný a kompaktní krimi násilnosti. Nebudu to zdvihat nikam do nebes, vizuální filtr se mi nelíbil, ani prostě celý finále, ale pro fajn gangster/ vězeňskou tvrďárnu s dupáním gumových hlav sem račte zabrousit. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Lauren (Jennifer Carpenter) má v aute na sebe modré šaty, následne v dome je už však oblečená v čiernom. (beso74)
  • Poté, co Bradley (Vince Vaughn) zabije bachaře Wilsona (Tom Guiry), nechá ho ležet mrtvého v jeho cele. Ovšem když se poté do cely vrátí s Eleazarem (Dion Mucciacito), nikde bachařovo tělo v cele neleží. (Timak)
  • Poté co Vince Vaughn dostane vyhazov a odjíždí z práce, střídavě na sobě má a nemá bezpečnostní pás v autě zapnutý. (CjKukis)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama