Reklama

Reklama

The 39 Steps

Trailer

Obsahy(1)

Kanadský turista (Robert Donat) je v Londýne krivo obvinený z vraždy a tak musí prchať pred FBI a zároveň pracovať na dokázaní svojej neviny. Na úteku stretáva krásnu blondýnku (Madeleine Carroll)... Mysteriózny thriller s odleskom komédie a romance. (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

Rogue 

všechny recenze uživatele

Tak staré, že místy umírám smíchy a tak nelogické, že je to moc i na mě, ale tempo je tempo, vtipný přízvuk je vtipný přízvuk a Madeleine Carroll je... prostě je. Sice vedle ní Robert Donat působí jako ochotník, ale to vadí asi jako papírově ploché charaktery. Hlavně, že slovní přestřelky jsou vtipné, jiskří a já se nenudím. ()

Toj 

všechny recenze uživatele

Překvapivě svižný špoionážní thriller přesně ve stylu pozdější tvorby Hitchcocka. Kupodivu však 39 stupňů nijak neztrácí na své mladší sourozence a nabízí přesně to, co by jeden od Hitchcocka čekal (tedy pokud si nemyslíte, že Hitch je mistrem hororů) a možná i trochu víc (s přihlédnutím na rok vzniku). Hlavní postava je zajímavým způsobem drzá a jevila se mi trochu aktivnější/agresivnější než obvyklý typ pasivních hrdinů, kteří jsou zatáhnuti proti své vůli do špionážního spiknutí. Film zároveň vystupuje proti budoucím šablonám žánru, když je partnerka pro hlavního klaďase docela dlouze a komplikovaně vybíraná.. :) Jinak se tu nachází zcela tradiční McGuffin a jedna naprosto brutální fetišistická scéna.. :) ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

4+. Mirne chaoticky spionsky film spise komedialniho strihu, odehravajici se na uzemi Skotska. Myslim si, ze se asi shodnu s vetsinou kdyz naznacim, ze Hitchcock pozdeji natocil mnohem lepsi kousky...ale 86 minut utece jako voda a The 39 Steps urcite pobavi priznivce cb filmu. A navic je tam krasna a zabavna Madeleine Carroll... :-) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Alfred Hitchcock /Vertigo, Psycho/ natocil vyborny mysteriozny fryler. Spionska tematika je pre mna zaujimava a fascinujuca, a mna ako diviaka nenecha ani chvilu vydychnut si. Tempo je strhujuce a nuda teda rozhodne nehrozi. Nespravodlivo obvineny muz v podani Roberta Donata /Sbohem Pane Chris 1939, Kouzelna Skrinka 1951/ bol vskutku presvedcivy v tom, ako sa z neho stal uprchlik a musel zdrhnut do dalsej krajiny, lebo v povodnej ho stihaju chlupati, teda policia. A nasledne musi okolie presvedcit o svojej nevine. Madeleine Carroll /North west Mounted Police 1940/ bola skvela a hrala obdivuhodne. Hitchcock mal ako vzdy male cameo vo filme. Logika vo filme este trochu kriva, ale od prirodzenia som tolerantny, takze rad odpustam. A nie je to pre mna nadcasovy film, lebo stale tvrdim, ze najlepsie filmy tocil Hitchcock az v 40. a 50. rokoch minuleho storocia. Aj tak vsak ide o film, ktory nesmie vynechat ziadny funda kvalitnej filmariny, Lebo v medzivojnovom obdobi 1918 - 1939 sa tocili skutocne klenoty, ktore si treba pripomenut : 89 % ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Léta jsem se chystal pustit do Hitchcocka a když už, tak to vzít důkladně, se startem nakonec právě u 39 STEPS. Tenhle thriller slušně odsýpá v záhadě a dobírání se pravdy, zaujme útěky horskou krajinou, najde si prostor i pro humor a nějakou tu (až dalo by se říct "mad lovers") romanci, kde pro mě vynikal snad nejvíc. Tématy nejistoty, špionáže a falešných obvinění zajímavě předchází studenou válku a příslib je značný. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (10)

  • Hitchcock si pronajal 62 ovcí, aby scéna na skotských vřesovištích působila realističtěji. Ty však způsobily chaos a spásly část dekorací. (Sinecod)
  • Režisér Alfred Hitchcock se ve filmu objeví asi po sedmi minutách jako muž, který vyházuje smetí zatímco okolo něj běží Richard a Annabella z kabaretu. (Kulmon)
  • Obsadit do hlavní role Madeleine Carroll byl nápad Hitchcockovi ženy Almy, která se s ní setkala jako první a svému muži ji doporučila. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama