Reklama

Reklama

Co na tom, že Rose (Allison Williams) je bílá jako stěna a Chris (Daniel Kaluuya) černý jako noc? Žijeme přece v jednadvacátém století, kdy je boj proti rasové nesnášenlivosti přece už dávno dobojovaný a na smíšené páry se skrz prsty nedíváme. Minimálně Roseini rodiče Missy a Dean jsou na Chrise od prvního momentu nesmírně milí. Vadí jim snad jen to, že si přítel jejich dcery tu a tam zapálí, ale to s barvou kůže přece nesouvisí. Psycholožka Missy dokonce Chrisovi nabídne, že ho jeho zlozvyku zbaví pomocí hypnózy. Byl by to ráj na Zemi, kdyby se dva zdejší černošští zaměstnanci nechovali tak podivně. A kdyby se zvláštně neprojevoval i další muž černé pleti, který během víkendu dorazí na návštěvu. Náznaků, že všechno není v úplném pořádku, postupně přibývá, a Chris se rozhodne vzít nohy na ramena. To, co následuje, překoná jeho nejčernější noční můry a všem divákům v kinosále připraví naprosto nečekaný a nezapomenutelný zážitek. (Cinemart)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (933)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Dlouho mě zajímalo, jak moc dobrý vlastně může být jeden z nejrentabilnějších úspěchů letošního roku. Podle marketingové prezentace se mi to vůbec jako horor nezdálo, to spíše takový pohodový mysteriózní thriller, říznutý tak maximálně slasherem. A přesně to se mi potvrdilo a vlastně mi to takhle stačí ke spokojenosti. Jordan Peele dobrý, jsem rád, že se mu zadařilo, stejně jako jeho polovičce loni, a je to mnohem lepší za kamerou než před ní. Většinu dobré práce ale pro mě odvedl Daniel Kaluuya, který je po celou dobu správně odměřený, nejistý a v závěru krvelačně mstivý, k čemuž samozřejmě muselo dojít. Žádná extra pecka, ale alespoň tentokrát lidi finančně neocenili nějakou srágoru...7/10 ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Neskutečně zábavnej film. Je to v prvé řadě horor, což normálně nemusím a potvrdilo se mi to i tady, když mi celá hlavní zápletka přišla debilní. Jenže mezitím to krásně odráží problém s rasismem v Americe (a nejen tam), takže prakticky každý záběr přemýšlíte, jestli je ten strach hlavní postavy opodstatněnej, nebo ne. Provokuje to k přemýšlení, celý je to o nějakým vedlejším vnímání toho, co se děje kolem. A to mě na tom filmu děsně bavilo, byť jsem ho dokoukal někdy kolem třetí ráno. Nic převratného na tom není, nápad to byl ale takřka geniální (a úspěch v amerických kinech to potvrzuje), za mě teda rozhodně palec nahoru. 7/10 ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Negatíva - od určitej chvíle vcelku predvídateľné a záverečné rozuzlenie nedáva so všetkým všade úplne logiku, ale dobre, beriem, je to predsa len film. Zvyšok sú už iba pozitíva, a to hlavne vynikajúca psycho atmosféra, čudesné ale skutočne zaujímavé dialógy, a veľmi inteligentne poňaté téma rasizmu, ktoré si síce neberie servítku pred ústa, ale zároveň nikoho neurazí. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tak zručný thriller typu všechno kolem tebe nehraje jsem si už dlouho nedopřál. Od úvodní sćenky je jasný, že nebude žádná průměrná filmařina, buduje se vytrvale trpělivě napětí, navíc se šmrncem a skvělým humorem. Čekal jsem to možná originálnější a samozřejmě, velká část šeptandy a appealu spočívá i v perfekt timingu při aktuálně žhavých tématech v US - černošský otázce & bělošskýmu privilegiu - ale případný nevědomý divák se tím nemusí vůbec nijak zaobírat/ kazit si dojem z kvalitního zábavnýho hororu. A ať si v tom kdo chce co chce vidí, mám beztak dojem, že se Peele (chytře) tomu všemu hrocení a pnutí v první řadě vysmívá... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Za mák by mě nenapadl takový děj, jako je zde. Příjemně překvapil a to jsem ze začátku myslel, že půjde spíše o nějaký slasher nebo tak něco. :D Dobrý nápad, který se vydařil a já můžu s klidem říct, že to byl fajnový zážitek, který v sobě dokázal i přes silné hororové téma udělat místo i pro nějaký ten vtípek. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (72)

  • Policajti pre bezpečnosť dopravy (TSA) nie sú federálnymi príslušníkmi orgánov činných v trestnom konaní a neriadia letiskové hliadkové autá, pretože nemajú žiadnu právomoc mimo bezpečnostnej kontroly na letisku – nemajú právomoc na zatknutie, nenosia žiadne zbrane a nemajú povolené použiť násilie. (Pat.Ko)
  • Pieseň, ktorá hrá na začiatku filmu, keď sa Chris (Daniel Kaluuya) balí, je „Redbone“ od Donalda Glovera (alias Childisha Gambina). Scenárista, koproducent a režisér Jordan Peele chcel túto pieseň kvôli jej textu („zostaň prebudený“ a „nezatváraj oči“). (Pat.Ko)

Související novinky

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Tvůrce Uteč a komediální Černé zrcadlo?

Tvůrce Uteč a komediální Černé zrcadlo?

03.07.2018

Jordan Peele má po svém debutovém hitu Uteč najednou plné ruce práce. Na jedné straně tu jsou projekty pro Amazon, dále jeho vlastní filmy pro studio Universal, a teď se čerstvě upsal epizodní sci-fi… (více)

Tvůrce Uteč míří do televize

Tvůrce Uteč míří do televize

07.06.2018

Amazon Studios obchodního magnáta Jeffa Bezose pokračuje ve své cestě k televizní nadvládě a po koupi práv na televizního Pána prstenů teď čerstvě podepsalo exkluzivní smlouvu s režisérem a… (více)

Reklama

Reklama