Reklama

Reklama

Když přijede strýček Charlie na jednu ze svých obvyklých návštěv příbuzných do ospalého městečka Santa Rosa, začne jeho obyvatelům jedno z nejnapínavějších dobrodružství. Šarmantního strýčka Charlieho, nebezpečného zabijáka, který cestuje z Philadelphie do Californie a v patách má zákon, ztvárnil Joseph Cotten. Brzy ale jeho dříve nic netušící neteř a jmenovkyně Malá Charlie (Teresa Wright) pojme podezření, že její strýček je vrahem vdov, a smrtelná hra na kočku a na myš začíná. Jak se v průběhu tohoto skvělého psychologického thrilleru neteř postupně dobírá pravdy, nezbývá psychopatickému zabijákovi nic jiného, než svou nejmilejší příbuznou zavraždit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (181)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Oficiální obsah od distributora trochu přehání, přestože Hitckcockovy kvality jsou nesporné (hudba, kamera, nasvícení), tenhle film je zpočátku trochu ucouraný a konec se rozhodně nepovedl. Asi nevěděli, jak to vyřešit. Dlouho jsem nevěděl, jestli Oakley je záporák nebo nás Hitchí tahá za fusekli, až přišla garáž a bylo jasno. Kvalitní původní dabing se skvělým Cupákem v hlavní roli filmu dost pomáhá, rozhodně si nekupujte debilní DVD, kde zase koupili nový dabing od Novy (mělo by to být trestné, předabovávat filmy). ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Po několika skvělých letech se Česká televize poslední rok opět navrátila k zážitkovému terorismu, a tak i dokonce filmy před půlnocí na 2ce běží s dabingem. To potom dodá na skvělém pocitu z filmu, když je většina postav namluvená jako retardi (ano myslím především malou Ann, u té se mi od prvního slova otevírala kudla v kapse, kterou bych neváhal použít na režii českého znění). Pominu li tedy zvukovou stránku filmu, Hitchcock nabízí z mého pohledu celkem jednoduchý příběh, který mi v porovnání s jeho budoucími skvosty trochu nudil. Skvělé pojezdy kamery se mísily s občas hektickými střihy, které ve mě budily spíše pobavení. Nevím nakolik dabing ovlivnil můj zážitek, nicméně Ani stín podezření vidím na něco mezi 3 a 4, pokud bych to ovšem viděl v originálním znění. 6/10 ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ja normálne čumím a nechápem. (oficiální text distributora) síce načmáral úplný idiot, no omnoho väčší ho schválil. Skutočne si neviem predstaviť, aké kroky viedli jedinca k tomu, aby zverejnil obsah, ktorý je kurva fix takým "spoilerom", že je človeku normálne do revu, ako dokonale niekto dokáže dojebať celkový dojem z filmu. Stačí aby človeku padli oči na týchto pár viet, a ušetrí 108 minút svojho života. Škoda .. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Bavily mne scénky z rodinného života průměrných amíků. Zvlášť brýlatá holčička měla furt nějaký hlášky. Super byl i kamarád Herb, co se s vždy dohadoval s hlavou rodiny, jak by toho druhého zabil. Je to dobré i po příjezdu strýčka Charlieho. Jeho temná stránka funguje a když se zamyslíte nad tím co tam ke konci předváděl, tak to byl fakt dobrej psychouš. Bohužel ten film je i přez všechno zmíněné takový naivní. Bezskurpulózní strýček se chová nelogicky a konec je vyloženě odfláknutý. ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Na scénáři spolupracovala manželka Alfa, a spolu s novinářkou S.Bensonovou jej pak ¨doladily¨. Interiéry se točily ve studiu. Majitelé domu chtěli, aby jejich dům vypadal fajnově a když posléze Alfy zjistil, že dům vymalovali a spravili fasády, museli malíři celý dům opět restaurovat do původní zašlé podoby. Skvostné scénické vyřešení úhlů pro záběry kamerou si povšimne nejeden gurmán. ¨Když kamera přijíždí dovnitř, odjíždí nebo projíždí domem, aby natočila akci, okna se otvírají, zápraží jde stranou, střecha se odkloní.¨ ()

Galerie (59)

Zajímavosti (26)

  • Alfred Hitchcock chtěl, aby roli mladé Charlie hrála Joan Fontaine. (Kulmon)
  • Alfred Hitchcock si ve filmu zahrál muže, který ve vlaku hraje karty s doktorem. (Witta)
  • Na scénáři spolupracovala manželka Hitchcocka a spolu s novinářkou S. Bensonovou jej pak "doladily". (Epistemolog)

Reklama

Reklama