Reklama

Reklama

The Punisher - Season 2

(série)
Trailer
USA, 2019, 11 h 34 min (Minutáž: 47–58 min)

Tvůrci:

Steve Lightfoot

Předloha:

Gerry Conway (komiks), Ross Andru (komiks)

Hudba:

Tyler Bates
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Snaží se chránit dítě, které je obětí zlověstného spiknutí, a vypořádá se při tom se vším – i se všemi – jen aby Russoa jednou pro vždy vyřadil ze hry. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Namísto akce 2. sezóna praktikuje spíš systematickou psychoanalýzu zúčastněných, což začíná být po chvilce únavné, protože se při tom motá v kruhu. Těch 13 epizod je prostě (opět) příliš. Vzhledem k amnézii, útěku a zamilování Billyho Russoa (aka "Jigsawa") se nová zápletka na dlouhý čas víceméně zastavuje; pozadí charismatického padoucha Johna Pilgrima tudíž poznáme důkladně, jenže ze svého chladnokrevného potenciálu předvede zlomek. Nevyrovnaný Frank pak ve své zabejčené neústupnosti opakuje stále stejné motivy, emoce i chyby (a zřejmě si vypěstoval zázračný hojící faktor), ale výborný Jon Bernhal to ustojí. ()

Baker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvních 8 dílů se vás snaží unudit k smrti. Akce odsunutá na druhou kolej, spousta plytkých a dialogů a opakujících se témat a nudné postavy (občas včetně titulního Punishera). Posledních 5 epizod ale nabere slušnou rychlost, dokonce se objeví zajímavý motiv (SPOILERY) - záporného Jigsawa vlastně vytvoří Punisher a jeho okolí. Tvůrci ale tuhle rovinou dokážou dohrát tak napůl. Ve výsledku je druhý Punisher stejně horší, než nic moc jednička. Spoustu mnohem lepších seriálů jsem vzdal po druhém díle. (Pokud ho opravdu chcete vidět, dejte si první a devátý díl.) ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně úpadek po první sérii, ačkoliv spíš ve druhé polovině, kde vyjde najevo, že i 13 dílů je prostě na utáhnutí peckového a svižného seriálu moc. Ale na druhou stranu, když jsem o tom tak přemýšlel, je Punisher vlastně v tom jaký je (parádně krvavý a brutální) dost unikátní a fanoušci měli zkrátka obrovská očekávání, která se ne vždy povedlo naplnit. Dále bych se opakoval z moudry, které jsem vypsal v první sérii. Jon Bernthal je ztělesněný Frank Castle, ta postava je strašně parádní už ve scénáři, ale navíc parádně zahraná a tentokráte ještě k sobě dostal Frank parťačku s tváří Giorgii Whigham, jež mu zdatně sekunduje. A stále je to nářez, co takhle od seriálu čekáme, hlavně tedy tradičně akce ze záchodků z prvního dílu je naprosto skvostná a plně mě zaháčkovala na mnoho dílů dopředu. Pak tempo mírně polevilo a s tím jsem polevil i já, ale nakonec bych si tu třetí sérku střelil rád (zvlášť když tvůrci slibují Kingpina a Daredevila), škoda, že je to jen zbožné přání. PS : Zklamal mě Billy Russo, tedy ne Ben Barnes herecky, ale čekal jsem pořádného Jigsawa a dostal jsem magora s vymazanou pamětí. 8/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Více psychologie, víry, rodiny a interakce mezi hlavními hrdiny. To vše na úkor brutální akce a dravého tempa jedničky. Samozřejmě akční se i zde, místy velmi slušně, ale ty napumpované steroidy zloby a pomsty za smrt famílie ubyly tak o 50 procent. Dobrá castingová trefa v pubertální parťačce Franka, vynikajícím způsobem trefený hlavní záporák mystery priest a slušně vystavěné komplexní podhoubí "strany padouchů". Nicméně tempo uprostřed ztrácí díky složítějším dějovým propletencům více postav na scéně. Frank si nově nekrade vše pro sebe, ale hraje svou úlohu téměř rovnoměrně s několika dalšími postavami, přičemž stále platí to, že ta jeho je zdaleka nejzajímavější a naprosto stěžejní. Nevadí to, pořád je to sakra dobrá filmařina, ale ten intenzivní vengeance feeling jedničky je pryč. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem to konečně dokoukal(jo já vím, jsou to skoro dva měsíce). A s těžkým srdcem musím říci, že zklamání. První řada mě hodně sedla, ale tohle bylo roztahané až běda. Místy zbytečně natahované, překombinované, a hlavně neuvěřitelné co postavy vydrží. Jsem si dost vědom, že je to podle komiksů, ale po tom všem co několik postav zažije by se těžko udržely na nohou. Má to skvělé momenty, ale taky hluché místa(Krista a Billy). Někdy to krásně šlape, a pak přijde moment, který to celé zabije nějakou nelogičností. Některé linky jsou nevyužité, nebo díky některým zvratů ztrácí význam. Je to velká škoda. Přesto nemohu jít pod 7/10, kvůli Jonu Bernthalovi, nekompromisní akci a těm desítkám skvělých momentů. Ale zklamaný jsem o tom žádná. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (18)

  • Název epizody se propisuje i v její kompozici – jen jedna krátká scéna za celých 45 minut se odehrává za denního světla. (FTP)
  • V závěrečných titulcích série se objeví věnování Stanu Leemu, který zemřel v roce 2018. (Punisher)
  • Postava Turka Barretta (Rob Morgan) je jedinou, která se objevila úplně ve všech dosavadních sériích Marvel seriálů na Netflixu. (NiWi)

Reklama

Reklama