Reklama

Reklama

V nemilosrdném světě politických stratégů je Elizabeth Sloaneová (Jessica Chastain) nejvyhledávanější a nejpůsobivější lobbistkou z celého Washingtonu. Elizabeth, která je proslulá jak svou mazaností, tak i skvělými výsledky, je vždy poháněna touhou zvítězit za každou cenu. Když se však postaví doposud nejsilnějšímu oponentovi své kariéry, zjistí, že vítězství může přijít příliš draho. (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer 5

Recenze (290)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Typicky chladné korporátní drama z vysoké politiky a lobingu. Bohužel natočené poměrně dost krátkozrace a typicky "filmově" s finále, které nekoresponduje s relativně realistickou první polovinou a trochu přetáhlou, ale stále ještě únosnou polovinou druhou. Z části to zachraňuje Jessica, která hraje snad poprvé v životě zápornou a zároveň hlavní roli, načež si ji užívá dosytosti. Madden se chtět svést na úspěchu Michaela Claytona a jemu podobných, ale při bližším prozkoumání zjístíte, že ta sofistikovanost a promakanost tady není. Za tu slovní ekvilibristiku hlavní hrdinky alespoň těsně průměr. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Takový ten vděčný film o vnitřně rozbitém člověku, který je tak moc v prdeli, že vlastní morální příčetnost plně podřídí kariérnímu postupu. Na takové svině je vždycky radost koukat. Ten patetický proslov v závěru si tvůrci klidně mohli odpustit, ale jinak to byla slušně napsaná jízda plná známých tváří. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase jednou viděl film, kterému nemám, co bych vytkl. Jessica Chastain sice nepatří mezi mé oblíbené herečky, ale tady byla přímo fantastická. Proti Madeline Elizabeth Sloan je Antonín Blaník empatický sympaťák, kterému byste s naprostým klidem svěřili do opatrování nejen své domácí mazlíčky, ale klidně i vlastní děti. Takovou parádní směsici lhostejnosti, cynismu a intrik jsem snad ještě neviděl a ani se nedá říct, že bych si to všechno užíval, já jsem se v ději přímo bahnil. Jen mě poněkud zmátl závěr filmu, buď to v USA chodí jinak, nebo scénáristovi ujela ruka, ale u nás se přece lobbisté nezavírají i přes platný rozsudek. Každopádně byl pro mě tento snímek výborným zážitkem a určitě se na něj rád podívám znovu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Britská stálice John Madden občas šlápne vedle, ač o vyložené průšvihy samozřejmě nejde (Mandolína kapitána Corelliho, Smrtící úder, ani hotel Marigold ve dvojím provedení neoslovil), ale často dokonale udeří (Důkaz, oscarový Zamilovaný Shakespeare). Tahle sebejistá potvora patří naštěstí do druhé skupiny. Výsledek sice není tak rafinovaný jako kupříkladu Spotlight, úderný jako House of Cards nebo herecky atraktivní jako Den zrady, nicméně dravá lobbistka výtečné Jessicy Chastain má zatraceně dlouhé prsty, bystrý mozek a prořízlou pusu, že je radost ji sledovat. Tvůrci servírují všudypřítomnou snahu zamést špínu pod koberec, jindy ji naopak pořádně představit veřejnosti, vše prostřednictvím opravdu velkého množství stránek dialogů. Není to pro každého, ale svou nemalou kvalitu to rozhodně má. Chytrý film, ve kterém je divákova pozornost zatraceně důležitá. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Dobre napísané, dobre zrežírované a dobre zahrané. V zásade funkčný príbeh, ktorý pôsobí reflektívne na jeden z najviac pranierovaných dodatkov americkej ústavy, a zároveň robí z problému funkčnú tému na zamyslenie. Minimálne pre nás, ktorých sa ten dodatok o zbraniach nejako nedotýka. Chastainovú nemám veľmi rád, skôr pre mňa fungoval každý iný herec a dominoval im Strong. Ale nedá sa jej uprieť zaujímavosť a charakterová vyspelosť ktorú ukázala pri tejto postave. Film je do určitej mieri dôležitý. Má feeling Newsroomu od Sorkina. A v zásade je v ňom priestor pre emócie, zvraty aj silné scény. Pre mňa veľmi dobré, hoci si to už asi druhý krát nepozriem. Preto 4* ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Značka piva, ktorú pije Elizabeth Sloane (Jessica Chastain) počas večere v čínskej reštaurácii, je Tsing Tao. (zajo91)
  • Jessica Chastain (Elizabeth Sloane) strávila v príprave na film mnoho času so skutočnými lobistami z D.C. (zajo91)

Reklama

Reklama