Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Báječná dobrodružství, veselé příhody a neuvěřitelné nebezpečí čekají na mezinárodní hvězdné obsazení v podobě tří neobvyklých hrdinů, kteří se pokusí vyhrát krutou sázku v Cestě kolem světa za 80 dní. Výstřední londýnský badatel Phileas Fogg (Steve Coogan) vynalezl letadlo, elektřinu a další skvělé objevy, ale celý svět ho chápe jako outsidera. Zoufalý, že ho nikdo nebere vážně, Fogg se vsadí s Lordem Kelvinem (Jim Broadbent), ředitelem Akademie věd, že obletí zeměkouli a to za pouhých 80 dní. S dalšími dobrodruhy Passepartoutem (Jackie Chan) a femme fatale Monique (Cécile de France) Fogg zahajuje šílený let kolem světa. Na své cestě se dostávají do nejexotičtějších koutů na zemi, moři i v oblacích. Dobrodružný let doprovázejí různé překážky i různí lidé v podání hvězdného obsazení včetně Arnolda Schwarzeneggera, Roba Schneidera, Kathy Bates a Owena a Luka Wilsonových. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

sud odpad!

všechny recenze uživatele

Frank Coraci je vynálezce. Dlouho úpěnlivě pracoval na svém vynálezu - rotování ostatků Francouzského spisovatele Julesa Vernea. Podařilo se mu to v roce 2004, kdy zfilmoval "Cestu kolem světa za 80 dní", jednu z jeho nejkrásnějších a nejznámějších knih. Došlo k naprostému zhanobení nádherné knihy, ztrapnění všech přítomných herců (Arnold si zasloužil lepší labutí píseň, vypadal jako teplá opice) a odkrytí i těch nejintimnějších zvráceností maestra directora. Dvěstěkrát tfůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůj. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl (ano, stydím se) a tak nebudu srovnávat. Jackie Chan hraje jako vždy, a nutno podotknout, že se při jeho bitkách stále usmívám. Originálnější choreografie jsem ještě neviděl :) Množství cameo roliček je příjemným zpestřením, ať už je to šílená role Arnieho Guvernátora, Johna Cleeseho... a při sledování filmu se proto nebudete většinu času nudit. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Já jsem se zbláznil. No vážně, já jsem se asi definitivně zbláznil. Zavolejte mi odvoz, připravte lůžko, vyžehlete kazajku, protože já, vážené dámy a vážení pánové, já jsem se zbláznil. Nebo snad existuje jiné vysvětlení pro moje hodnocení? Ale ne, to ne... To neříkejte, dost! Cože? Že jste se snad, ale to nemůžete myslet vážně...že jste se zbláznili vy? Na mě nekoukejte, já jsem blázen, já uvěřím všemu... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle je naprosto neskutecna jizda. Behem deseti minut je danej dej a pak uz film uhani neuveritelnym tempem az k zaverecnejm titulkam. Navic tu do dejove linie o ceste kolem sveta pridaly jeste druhou linii s ukradenou sochou, takze se dostal ke slovu Jackie Chan a predvadi fakt vyborny bojovy umeni. Jako partaka dostal, do role skvele padnouciho, Stevea Coogana a je tu spousta malejch roli, ktere potesi. Treba krasna Cécile De France, uchylnej Arnie, Jim Broadbent, odpornej Rob Schneider a ne moc vyuziti bratri Wilsonovi, Kathy Bates nebo John Cleese. At uz je zrovna nejaka skvele zvladnuta bitka nebo komedialni scena, porad jsem se skvele bavil. Vic takovejhle filmu. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Cesta kolem světa za 2 hodiny:-) I tak by se dal charakterizovat příběh vynálezce Fogga a jeho cesty za dodržením sázky. Skvélá trojka hrdinů, které po jejich 79 dnů napadne, přivítá nebo jim pomůže několik známých tváří, jako třeba bratři Wrightové nebo sultán Árnie:-) Jistou zábavnost této cestě nejde popřít a já se ani chvíli nenudil... A proč se vám nelíbí jeho příběhy pane Froggu?:-) 75 ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • Je to poslední film, ve kterém účinkoval Arnold Schwarzenegger (princ Hapi) předtím, než se stal guvernérem Kalifornie. (imro)
  • Kromě výskytu mnohých filmových hvězd je snímek také výjimečný tím, že se v něm (v rolích bratří Wrightů) poprvé na filmovém plátně společně objevili bratři Luke a Owen Wilsonovi. (imro)
  • Kromě této verze vznikaly paralelně i dvě další adaptace Verneova románu, od jejichž natáčení však již bylo upuštěno. První měl v merku mumiofil Stephen Sommers a druhou Stephen Herek. (imro)

Reklama

Reklama