Reklama

Reklama

Noc hrůzy

  • Československo Hrůzná noc (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Charley Brewster (William Ragsdale) je naprosto obyčejný americký teenager, jehož matka je přesvědčena, že to se sledováním hororů v noci trochu přehání. Charleyho život je nazáživný - dokud nezačne mít pocit, že jeho milý ale podivný soused Jerry Dandridge (Chris Sarandon) je ve skutečnosti upír. Nikdo, a nejméně ze všech pak policie není ochotna uvěřit, že je Dandridge zvrhlým vrahem, který má na svědomí pěknou řádku nezvyklých vražd. Při pátrání po důkazech, které by šaramantního milovníka lidské krve usvědčily, Charley najde spojence v Peteru Vincentovi (Roddy McDowall), bývalé hvězdě hororových filmů a moderátora televizního pořadu Hrůzná noc. Pak teprve ale začne ta pravá noční můra... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Charlie býva so svojou matkou na tichej ulici. Jeho život plynie ako kľudná rieka. Má priateľku a keby mu nehrozilo prepadnutie z Geometrie, všetko by bolo ideálne. Jedného dňa sa všetko zmení. Do susedského domu sa prisťahuje muž v stredných rokoch so zvláštnym spolubývajúcim. Od ich príchodu začnú miznúť osoby. Všetky obete boli zohavené a ich hlava bola oddelená od tela. Má príchod nových susedou s brutálnymi vraždami niečo spoločné? Charlie napriek nepriazne okoliu verí, že nový obyvateľ ulice nie je tým za koho sa vydáva. Napriek celkom zaujímavému a slušnému záveru (ako som sa už niekoľko krát vyjadril), klasika nie je pre mňa. Stáva sa mi síce, že výnimka potvrdzuje pravidlo, ale tento snímok nie je tým príkladom. Zhrnul by som to asi tak, že tento horor síce je pozerateľný, ale "chutiť" bude prevažne fanúšikom "old school" - 50%. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Režijní debut "otce Chuckyho" Toma Hollanda podle jeho vlastního scénáře vzdává poctu a zároveň si utahuje z klišé klasických hororů o upírech, to celé v teen balení a la o dva roky mladší Schumacherovi ZTRACENÍ CHLAPCI a se zhruba stejně zábavným výsledkem. Filmu hodně dává jeho obsazení - Chris Sarandon je velmi charizmatický upír, Roddy McDowall alias "slavný zabiják upírů " Peter Vincent (odkazující na hororové ikony Petera Cushinga a Vincenta Price) je jako vždy roztomilý a k tomu král "teenagerovských lúzrů měnících se v monstra " 80. let Stephen Geoffreys (PŘEDVOLBA 976). Jinak jak už napsal tsunami, skvělé masky a efekty, ale mohlo to být kratší a svižnější. Film se stal překvapivým hitem a s tržbami 25 milionů druhým nejvýdělečnějším hororem roku 1985 po druhé NOČNÍ MůŘE V ELM STREET. Také posbíral 3 ceny Saturn včetně ceny za Nejlepší film, byl převeden do komiksu a novelizován a o tři roky později se dočkal pokračování v režii Tommyho Lee Wallace (HALLOWEEN III, TO) a vlastní arkády. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený horor s trochu pomalejším rozjezdem, ale o to víc strhujícím finálem. Chris Sarandon je v roli upíra velmi přesvědčivý a po efektním namaskování vypadá opravdu děsivě. Komediální lajnu tohoto béčka zde zastupuje Roddy McDowall jako televizní lovec upírů Peter Vincent, jehož přítomnost ve filmu se mi dost líbila. Celkově vynikající hororová komedie. Upíří podžánr hororu se mi nikdy extra nezamlouval, ale série Fright Night je skvělou výjimkou (oba dva díly). ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejklasičtějších zástupců komediálního hororu druhé půlky osmdesátých let. Příjemné obsazení (z něho nejvíc válí Chris Sarandon coby hlavní upír), parádní masky, od první minuty skvělá atmosféra a místy černý humor. To jsou hlavní atributy této legendy porevolučního boomu VHS, jejíž ošuntělou kopii měli mnozí z nás doma. Film, co si povinně pustim jednou do roka. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Aby som sa zbytočne neopakoval, uvediem iba jeden dojem – inšpiračnú paralelu k filmu TERMINATOR Jamesa Camerona, ktorá nie je uvedená doteraz (18.11.2009) ani na IMDb v “movie connections“ či zaujímavostiach – “trivia“. Mám na mysli scénku, v ktorej sa pred upírom prchajúca dvojica (Charley a Amy) dostáva cez kuchyňu až do akéhosi discobaru. Provizórna skrýš plná tancujúcich ľudí, hlasnej hudby a zastrčeného núdzového telefónu, im má dočasne poslúžiť ako útočisko, odkiaľ by sa mohli dovolať policajnej záchrany. Upír Jerry skenuje svojim netopierím pohľadom chladne a systematicky areál podniku podobne ako Arnold Schwarzenegger bar TECHNOIR hľadajúci Sarah Connor čakajúcu na pomoc polície. Mimochodom o originálnu hudbu upírskej paródie “Fright Night” sa podobne ako tomu bolo u TERMINATORa, postaral Brad Fiedel. Tak snáď v tomto odkazovom dojme nie som sám :) ()

Galerie (101)

Zajímavosti (20)

  • Ve scéně v čase 1:23:36 Vincent (Roddy McDowall) odstrčí brašnu, ale v čase 1:26:30 je brašna zase na tom samém místě jako předtím. (dc125)
  • Ešte predtým ako režisér a scenárista Tom Holland odpredal film štúdiu Columbia Pictures uvažoval nad názvom Night Shadows. (Marceloo)
  • Ve scéně v čase 0:29:28, kdy Charley (William Ragsdale) tužkou probodne ruku Dandridgemu (Chris Sarandon), protože ho škrtí, je možné si všimnout, že při takovém bodnutí by si poranil krk, což se nestalo. (dc125)

Související novinky

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

17.11.2020

Režisér Tom Holland (Dětská hra) pracuje na pokračování svého klasického upířího hororu Noc hrůzy z roku 1985. V tuto chvíli si jistě mnozí z vás říkají, že Noc hrůzy přeci už má jednak pokračování z… (více)

Reklama

Reklama