Reklama

Reklama

Zpívající detektiv

  • Česko Detektiv (více)
Trailer

Obsahy(1)

Spisovatel Dan Dark je nemocný a musí nějaký čas strávit v nemocnici. Na lůžku se mu však v horečkách začne odvíjet děj jeho první knihy. V halucinacích vidí muzikálová čísla jako skutečná. Sám se stává hlavním hrdinou - detektivem - a se zaujetím vyšetřuje záhadnou vraždu prostitutky v Los Angeles 50.let. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Některé scény jsou naprosto dokonalé a nebýt jich, dostal by film o * méně. Sem tam zajímavý frk, člověk se může zajímat o to, kde je konec snění a halucinacím, ale to je tak všechno. Pokud máte rádi Roberta Downey Jr., tak je tu docela ve formě, jinak je to docela nemastný-neslaný film. Slabší 3*. Btw. chvíli mi trvalo, než jsem Mela poznala ^^ ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mela Gibsona, který hraje Doktora Gibbona jsem zpočátku vůbec nepoznal. Hodně za polovinou filmu jsem si kladl otázku, kdy se vlastně Mel ráčí objevit. Přiznám se že jsem na tuhle patlaninu, které nevím ani hlavu ani patu, koukal jen kvůli němu. Vlastně jsem to vůbec nepochopil a zřejmě jak si tady čtu, to není ani účelem filmu. 40% ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Jo, byl to divnej film. Nebavil mě. Bylo to moc popletené. Nevěděl jsem, kdy je Dark děcko, kdy je jeho matka mrtvá a kdy živá a kdy je skutečnost, kdy kniha a kdy představy. Muzikálovejma vložkama a tamponama mi to připomnělo českej vzpomínkovej muzikál Rebelové, protože tam zaznělo taky plno starejch songů (který nikdo nezpíval, jenom všichni otvírali hudbu na slova). Na druhou stranu se filmu nedá upřit originalita. A párkrát jsem se aji zasmál. Hlavně Gibsonovi. A těm dvěma gangsterům (Adrien Brody a Jon Polito) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Je libo přesvícenou nemocnici nebo krásně atmosferický noir? Nevyzpytatelný filmový trip s hrubozrnným slovníkem v každém druhém políčku, legendárními songy a Robertem Downeym, který si podmaňuje každou scénu. Na diváka je celý film šílený podraz, protože snad neexistuje jednoznačný způsob, jak si tu kterou scénu vyložit, ale díky sympatické odvaze přeskakovat od sexuálních otevřeností k muzikálu a od nerozdýchatelné satiry k poutavé psychologii se nemůžu nijak výrazně zlobit. Tenhle typ beznadějného hledání základní příběhové nitě mě totiž baví. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mám rád divnofilmy, ale tenhle prostě není dotažený do takové fáze, aby to bylo skvělé. Noirové scény jsou výborné, ale pak je jejich atmosféra najednou zabita. Bizarní čísla jsou také skvělá, ale pak najednou následuje prázdno. Za mě je tenhle snímek spíše zklamání, vzhledem k obsazení jsem čekal víc. A ani jako parodie to vyloženě nefunguje. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 17. ledna 2003 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Související novinky

Herecký návrat Mela Gibsona

Herecký návrat Mela Gibsona

17.08.2008

Mel Gibson patřil ještě před pár lety mezi největší herecké hvězdy, ale za posledních šest let prakticky nic pořádného nenatočil. Nepočítáme vedlejší role v béčkovém thrilleru Paparazzi nebo podivném… (více)

Reklama

Reklama