Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První křížová výprava za svobodnou Svatou zem skončila. Vyčerpaní rytíři se vrací do svých domovů v Evropě. Nastává věk legend a záhad. I anglický rytíř Jiří (James Purefoy - Resident Evil) touží odložit svůj meč a žít poklidný život. Cestou domů prochází zemí krále Edgaara. Král mu slíbí kus půdy, když najde jeho ztracenou dceru, krásnou princeznu Lunnu (Piper Perabo - Divoké kočky, Dvanáct do tuctu), pro kterou truchlí celé království (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (131)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hříšný kanec, Piktové s flanelkama ze sekáče, legendární Jirka, co má na hrudi v erbu jelena s televizními anténami, jeden digitální triceratops postrádající vejce a krev měnící se ve víno.. Rozjuchaná pohádka, u které se všichni zúčastnění nejspíše královsky bavili - já však ne. Kdyby ji uvedl Muf ve Studiu kamarád, byl bych asi shovívavější, takhle se mi zdálo, že největším mučedníkem legendy je samotný divák a jeho zcela zcestná očekávání. James Purefoy by měl vzhledem k charakteru svých rolí už pouvažovat o členství v nějaké skupině historického šermu.. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Někdo asi natočil slabší chvilky z Purefoyova šermířského tréninku na Solomona Kanea, doplnil je záběry na protivnou, anorektickou vedoucí bufetu (prej princezna!) a ukecal Hříšného Kance Patrika a několik dalších umělců, aby odhuhňali jakési repliky. Rumburak ve střižně pak přidal malovaného draka, který jen zaštěkat a vytvořil tím fantasy jako stvořenou pro vysílání mezi Šehrezádou a Pitevnou v Morové ohradě. ()

Reklama

sirrgulo 

všechny recenze uživatele

Piper Perabo, která mi byla strašně protivná třeba v Divokejch kočkách a nejen tam, je v Legendě o Jiřím a drakovi asi tím největším lákadlem. Když brání dračí vejce před Jiřím je docela vtipná. Jinak snímek nemá moc co nabídnout, alespoň mě nezaujal. Jen nechápu, že se ve snímku objevilo tolik známých tváří. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Nenáročná nízkorozpočtová pohádka s překrásnou Piper Perabo. Pokud nečekáte nic extra a neurazí vás trapná digitální animace na úrovni počítačových her, tak se dá na film podívat. Dokonce je zde několik dost humorných situací, které jakoby byly z jiného filmu. Komediální prvky ve fantasy romanci působí zajímavě a násilně, ale přesto jsem se několikrát i zasmál. ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Neviem, čo si presne tento spektákel chcel dokázať, ale dosť dobre ma pobavil. Už pomaly svojím názvom, pretože ten drak tam zohráva akoby vedľajšiu úlohu a skôr vidno jeho potomka zabalzamovaného vo vajci, než jeho mater. A keď už sa objaví neviete či sa máte rehotať, či sa cítiť trápne z pocitu, že to niekto myslí vážne. Tvorcovia to však tak neberú a preto ten drak vyzerá akoby ho upravovali v Photoshope :). Obsadenie ujde až na Patricka Swayzeho, ktorý sa do fantasy absolútne nehodí. James Purefoy je správny klaďák a Piper Perabo je tiež celkom sympatická. Čo ma však prinútilo dať Jurajovi 3* bol vtip a to, že i keď si tvorcovia zjavne uvedomovali, že ich dielo nebude bohvieaké, nebrali sa vážne a určite sa pri natáčaní riadne nasmiali. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Juraj (James Purefoy) podáva ruku chlapcovi Rinovi, potom ju zvesí dole. Nasleduje záber zozadu, kde má ruku opäť hore. (ČSFD)
  • Jméno Vala Kilmera, který si ve filmu zahrál v jedné scéně, není uvedeno v závěrečných titulcích. (fisus)

Reklama

Reklama