Reklama

Reklama

Soumrak templářů

(seriál)
Trailer 1
USA, (2017–2019), 12 h 54 min (Minutáž: 40–48 min)

Hudba:

Natalie Holt

Hrají:

Tom Cullen, Bobby Schofield, Jim Carter, Sabrina Bartlett, Julian Ovenden, Sarah-Sofie Boussnina, Padraic Delaney, Simon Merrells, Olivia Ross, Akin Gazi (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Templářští rytíři byli nejmocnější, nejbohatší a nejzáhadnější vojenský řád středověku, pověřený ochrannou nejcennější křesťanské relikvie – Svatého grálu – a ukrývající tajemství schopná způsobit velkou zkázu. Seriál Soumrak templářů se noří hluboko do utajovaného světa tohoto legendárního bratrstva válečnických mnichů. Od jejich bitev ve Svaté zemi přes složité vztahy s králem Francie až po zradu, která nakonec vedla k jejich tragickému zániku, příběh templářských rytířů nebyl dosud nikdy odvyprávěn tak uceleně jako nyní. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (62)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Moderně a dynamicky pojaté dobrodružství. 1) Nejvíce se mi líbil český příspěvek - dobová Paříž made in Barrandov. Ani snadno rozpoznatelné české lokace (viz Zajímavosti) nezklamaly._____ 2) Co nesedne - označení seriálu za historické drama. Drama snad, ale s historií tahle fantasy měla společného asi tolik, co Hra o trůny s dějinami Lucemburků._____ 3) 16.8.2019 - Druhá řada je oproti první dějově sevřenější. 4*._____ 4) Zaujal mě 42letý Julian Ovenden (kancléř de Nogaret) a Tom Forbes (Filipův syn, budoucí král Ludvík X). ()

Scar 

všechny recenze uživatele

Kto sa tešil na históriu, bude sklamaný, lebo dostane fantasy. Dialógy ako z počítačovej hry a kostýmy, akcia, atmosféra tiež veľmi pripomína Assassin´s Creed. Zbrane sú do doby zasadené pomerne presne, kostýmy ale nie. Používajú už plátové brnenie na ramenách a rukách, ako aj na koňoch, čo sa začalo používať asi tak 200 rokov neskôr. Od produkcie History by som čakal trochu precíznosti. Škoda premárneného rozpočtu a potenciálu. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* I když zdejší hodnocení určitě neláká na slušný zážitek, tak jsem na doporučení kamaráda chtěl tento seriál vyzkoušet. A nakonec i já musím uznat, že si současnou známku zaslouží. Provedení je sice slušné, jak jsme u HBO sérií zvyknutí, ale dějově není nijak zajímavý a poutavý a víc se zaměřuje na akční scény, které opravdu nemusím. A tak jsem to po dvou dílech zabalil a nemíním se s ním dál zabývat. To si raději o templářské historii přečtu nějakou knížku. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľký výsmech histórii. Najprv som myslel, že to bude aspoň zaujímavý príbeh z historického prostredia a bude dodržiavať aspoň základné reálie daného obdobia. Avšak omyl. Templári zas nemajú čo na práci len hľadať jeden priblblý kalich a pritom neverím, že ten kráľ Filip nemal tých kalichov viac v úschovni. Idem ďalej a čo nevidím, kancelár Nogaret, inak najvernejší spoločník kráľa, tu má ísť na popravu, čo sa samozrejme nikdy nestalo, a ešte ho zachránia jak z výstavnej učebnice Robina Hooda. Proste samé vymyslené historky. Monty Python je oproti tomu vedecký materiál. Summa summarum nejde o Súmrak templárov, ale o súmrak vzdelanosti. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Teda já jsem pochopitelně žádnou historickou přesnost nečekal a s černochy a Asiaty jsem tak nějak počítal, ačkoliv jsem v skrytu duše doufal, že na ně nedojde. Ale tohle bylo přeci jenom trochu moc a k tomu všemu se tu zase všichni honěj za tim bájným kelímkem, což je už docela otravné. Každopádně i dějinná ptákovina se dá natočit zábavně, ale to tady nevyšlo. Asi největší mínus vidím v obsazení hlavního klaďase a hlavního záporáka. Představitel Landryho by byl snad typologicky vhodný, ale to by musel mít herecké schopnosti větší než neohoblovaná fošna a De Nogaret, což byl asi ústřední padouch, měl menší než nulové charisma. Ze všech postav mi tak byla nejsympatičtější královna Jana resp. Olivia Ross, které to sedlo i seklo. Příběh sám o sobě je vlastně o hledání, nalézání, ztrácení a tak pořád dokolečka. Samozřejmě je tu tajné bratrstvo, protože bez něho by to nešlo a spousta debilních vodítek, které sice nikam nevedou, ale i tak nakonec ukážou správnou cestu. Pokud by měl děj spád a celé to bylo zhusta proložené nějakými bitkami, tak by se dalo ledacos přehlédnout, ale toho se tady člověk moc nedočká. Pořádně vlastně jen na začátku a na konci. Potěší tak alespoň naše hrady, kterých si tu zahrála slušná řádka, ale to je malá náplast na velké zklamání. 35% ()

Galerie (245)

Zajímavosti (8)

  • Druhá řada historického seriálu o templářích pro televizní kanál History Channel se znovu natáčela v České republice. Filmový štáb točil více jak 100 dnů v českých lokacích, ke kterým patřil například hrad Točník, zřícenina Valečov a hrad Lipnice. Natáčelo se také ve studiích na Barrandově a kulisy opět vyrostly i na pozemku za ateliéry. (Yardak)
  • Autorem interiérové dekorace dobové Paříže je filmový architekt Ondřej Nekvasil. Kulisa vznikala deset týdnů a zaplnila 30 tisíc metrů čtverečních. (kytka.patrik)
  • Seriál se natáčel také v Barrandovských ateliérech. 26. 8. 2016 došlo k požáru, kdy shořela většina kulis. Škoda činila 100 000 000 korun, zraněni byli tři hasiči, zasahovalo 24 jednotek a vrtulník. (Korbitch)

Reklama

Reklama