Reklama

Reklama

Záhada Silver Lake

  • USA Under the Silver Lake (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Po znamenitém metahororu Neutečeš se osobitý režisér David Robert Mitchell vydal na halucinogenní výlet po Los Angeles: jeho meandrující neo-noir Záhada Silver Lake se točí kolem třiatřicetiletého Sama, který se po zmizení své mysteriózní sousedky Sarah pouští do surreálného pátrání, aby dekódoval tajemství, skandály a konspirace ukrývající se v hlubinách Města andělů. Hypnotický a zábavný thriller bezmála lynchovského ražení je poháněn stejně tak ústřední obsedantní figurou, jako vytříbeným soundtrackem, dějovými serpentinami a nesčetnými popkulturními referencemi, jež dohromady skládají jakousi tajnou historii L.A. Film, který je zároveň subversivní hříčkou i netradiční poctou éře klasického Hollywoodu. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (206)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Režisér osobitého hororu Neutečeš přichází s mysteriózním thrillerem, který jakoby se pokoušel o Davida Lynche. Film má svou specifickou atmosféru, která je ze začátku působivá, ale ve výsledku toho nemá moc co nabídnout a s každou přibývající minutou více a více nudí. A atypický Andrew Garfield výsledný dojem opravdu nezachrání. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Mitchell je co do režie o pár schodů pod Lynchem, takže z toho nedokáže vyždímat úplné maximum, protože jinak je tahle surreálná meta jízda hodně zábavná a dokáže překvapit - i když v některou chvíli zazní falešný tón a něco si nesedne. I tak mě to chytlo zásadně víc než Neutečeš a teprve odteď začínám Mitchellovy filmy vyhlížet, ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Velký mix odkazů, postav a indicií působí dost nahodilý, k tomu něco z hollywoodských reálií, starých noirů, urban legend, sektářských blbostí a roztomilý podivnosti Twin Peaks... ač to ve finále nedá příliš smysl a je splácaný, tak i přesto zajímavá atmosféra a líbivý snový feel, zvláštně mě to bavilo (slabost pro LA přijde vhod) a tři hvězdy nesedí. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Už dlouuuho mi žádný film nezůstal tak dlouho v hlavě jako tento. A pořád nad ním přemýšlím. Podle mne to Mitchell pojal zcela geniálně. Na rozdíl od Lynche, kdy člověk na konci často neví co si myslet tu schválně divákovi naservíroval kompletní vysvětlení všeho. Všech těch divností, kterými je film prošpikován a kterým nevěří nejen divák, ale sám hrdina... Jako když matematik vysvětluje žákovi příklad a upozorňuje ho kdy se mění znaménka a proč. Ale krom toho také ještě natočil dějově velmi zajímavý film plný opravdu krásných žen a se skvělým soundtrackem. Riley Keough bych asi také druhý den hledal a kdo tvrdí že ne, lže jako když tiskne ! :-). To ale není vše, Mitchell udělal ještě jednu věc. Vyseknout parádní poklonu starému Hollywoodu a kupodivu na to na rozdíl od posledního filmu Tarantina, který se o to také snažil nespotřeboval desetiletý státní rozpočet Zimbabwe. Tohle jsem si fakt užil! Dávám za 5 psích pamlsků! * * * * * ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Spolu s filmem Mladí zabijáci je to pro mě už druhý film z loňského roku, který má zdánlivě vše, abych ho zbožňoval, ale stejně to u mě nefunguje. Anotace zní skvěle (halucinogenní neo-noir!) a ještě jakž takž zajímavě to vypadá i v traileru, i když i ten už mi teď přijde dost hrozný, ale když jsem se k tomu filmu konečně dostal, připravil mi prostě jen zklamání. Těch hezkých holek tam zas tolik není, u představitele hlavní role jsem se celou dobu nemohl rozhodnout, jestli je mi sympatický nebo ne, těch narážek na jiné filmy apod. je tam na mě už moc, a děj mi zdaleka nepřišel tak super, aby ospravedlnil, proč to proboha má přes dvě hodiny. Mitchellův předchozí film Neutečeš se mi líbil moc, ale tento na mě udělal dojem spíše jen vlažný. Je to škoda, protože jsem se na něj hodně těšil. Minimálně kamera a soundtrack ale nemají chybu. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Roli ve filmu měla zpočátku mít Dakota Johnson, ale kvůli určitým nesrovnalostem a konfliktům ji nahradila Riley Keough. (ČSFD)
  • Natáčení začalo 31. října 2016, natáčelo se v Kalifornii. (Varan)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Be2Can hlásí rekordní počet zapojených kin

Be2Can hlásí rekordní počet zapojených kin

20.09.2018

Be2Can: rekordní počet zapojených kin, Zlatá palma, současný německý film, čínská senzace ve 3D a čerstvá cena Fipresci z Benátek pro maďarský film   Be2Can – přehlídka soutěžních a oceněných filmů… (více)

Reklama

Reklama