Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Od 30. apríla do 5. mája roku 1980 okupovalo iránsku ambasádu v Londýne 6 ozbrojených teroristov. Zajali 26 rukojemníkov. Anglická vláda za vtedajšej premiérky Margaret Thatcherovej chcela situáciu riešiť razantne a urobiť z útočníkov odstrašujúci príklad. Po šesťdňovom neúspešnom vyjednávaní pod vedením Maxa Vernona (Mark Strong) sa vláda rozhodla zasiahnuť a na vyslobodenie rukojemníkov vyslať špeciálne jednotky SAS (Special Air Service). Začal sa boj o každú sekundu a každého rukojemníka, ktorý vyvrcholil v jednu z najúspešnejších protiteroristických akcií špeciálnych jednotiek v histórii. (Furmi)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (59)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Teroristická jednohubka snažící se díky rádoby hlubokým a dramaticky silným scénám které nefungují (Strongův telefonát na konci apod.) zakrýt fakt, že je to vlastně jen rychlý a intelektuálně nenárořný SAS akčňák s plejádou různě více či méně zajímavých charakterů na různých vojensko-politických pozicích. Není čas díky stopáži na nic jiného. Akce je ale celkem věrohodná a výprava dobová, žádné extra hrdinství ani patos, takže OK. Obrácená strana mince dlouhého a divácky ambiciózního Spielbergova Mnichova. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Osvobozují rukojmí, bojují proti terorismu. Není tak divu, že Special Air Service (SAS) nasadí do přímé akce při obsazení Íránského velvyslanectví v Londýně šesticí ozbrojených mužů léta páně 1980. O přípravě a práci téhle jednotky se sice mnohé dozvíme, avšak celkově je to nezajímavé a nenapínavé. Nepotřebuji patriotické žvásty, ovšem emoce do podobné látky dle mého patří (nezafungovaly ani při závěrečném telefonátu s manželkou). Potěší dobová výprava a Mark Strong, zbytek je ovšem obyčejný průměr. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Komplexní rekonstrukce útoku na íránskou ambasádu v Londýně v roce 1980. Film se věnuje všem zúčastněným od rukojmích s teroristy přes reportérku přenášející celou událost živě až po vyjednavače, politiky a samozřejmě jednotku SAS. Samotný zásah je natočen bez příkras a člověk si zase jednou mohl říct, že takhle nějak to mohlo být. Herecky na úrovni a vedle osvědčeného Marka Stronga překvapil Jamie Bell jako jeden ze zasahujících vojáků. Slušná práce a palec nahoru pro SAS. 85% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taka az prilis chladne podana rekonstrukcia, ktora sa viac ako dianiu medzi unoscami, rukojemnikmi a vyjednavacom, venuje politickym rozhodnutiam v pozadi Britskej vlady a pripravam specialneho komanda SAS, ktore na konci konecne zasiahne. Dovtedy sledujeme dost nezazivne rozhovory kompetentnych jak a ci vôbec zasiahnut. Nakoniec teda hej a cely zasah je natoceny dost civilne so snahou o realistickost, takze sa dockame aj komickych epizodiek, ked nie vsetko funguje ako ma. Z hercov tu v tych stroho nacrtnutych postavach nema nikto sancu cokolvek predviest, takze angazovanie znamejsich xichtov bolo zbytocne. Vysledkom je tuctova jednohubka. 5/10. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Již od začátku má film hodně pomalé tempo. Námět je super, do shlédnutí filmu jsem neměla ani tušení, že něco takového v UK proběhlo, navíc za dob Thatcherové, takže jsem byla hodně překvapená, že mi to uniklo a o to více jsem se těšila. Bohužel ale z toho tvůrci nevyždímali to správné. Celou dobu je to postavené spíše na komornější atmosféře a na vyjednávání mezi Strongem a teroristou, což vůbec nefunguje ani po napínavé ani po emoční stránce. Film se stává zajímavých v posledních minutách, kdy probíhá zásah, v tu dobu je to konečně akční, napínavý thriller, jaký jsem si představovala. Škoda jen té předchozí tolik promarněné stopáže. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Teroristé jsou vybaveni samopaly Vz.61 Škorpion a PM-63 RAK, dále revolverem Smith & Wesson Model 686 a dalšími pistolemi. (Maulincio)
  • Rusty Firmin dělal při natáčení technického poradce. Při útoku na ambasádu vedl modrý tým, který šel přes knihovnu v zadní části velvyslanectví. (Maulincio)
  • V čase 1:25:45 je vidět přicházející Rusty Firmin (Jamie Bell), jak si sundavá masku, ale v následujícím záběru ji má stále nasazenou a sundavá si ji až při rozhovoru. (DBlitz)

Reklama

Reklama