Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wendy Darlingová je romantička s velkou fantazií a touhou po dobrodružství. Chtěla by napsat knihu o pirátech a bratrům Johnovi a Michaelovi vypráví po večerech příběhy o Peteru Panovi. Její sny občas komplikují život nejen jí samotné, ale i jejím blízkým. Jednoho večera se u ní v pokoji objeví Peter Pan s vílou Zvoněnkou. Hledají chlapcův vzpurný stín, který tu zůstal po předchozí noci, kdy Peter za oknem poslouchal dívčino vyprávění. Dívka mu utržený stín znovu přišije a Peter jí na oplátku vypráví o Ztracených chlapcích. Přemluví ji, aby s ním odešla do Země-Nezemě, plné dobrodružství, kde neplatí pravidla dospělých. V Zemi-Nezemi se Wendy stane svědkem útoku kapitána Hooka na Ztracené chlapce a sama málem padne za oběť chlapcům, jimž žárlivá Zvoněnka namluvila, že je pták, kterého mají sestřelit. Její bratři se dostanou do rukou Hooka, který je společně s indiánskou princeznou uvězní v jeskyni zaplavované vodou, ale Peter Pan je osvobodí, i když je nucen svést se zuřícím Hookem souboj na život a na smrt. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* nedávno jsem viděl film o stvořiteli Petra Pana, tak jsem si řekl, že bych si měl zkouknout něco i o samotném díle (které je o dospívání či naopak jejímu bránění), které se mi číst nechce. Tak jsem si tu našel disneyovský animovaný muzikál a mnohem mladší hraný rodinný film. Sice na CSFD má starší kousek vyšší hodnocení, tak mě moc nebavil - vlastně skoro vůbec. Zub času za to podle mě nemůže, ale nejspíš forma a přílišná infantilnost a zkratkovitost, která se chvilkami blížila groteskám na způsob Tom & Jerryho. Myslím, že dětským divákům by byla přijatelnější a bližší hraná verze, která vyvolává mnohem víc fantazii a je celistvější. Dokonce se mi líbila natolik, že jí dám 4 hvězdičky, abych jí pomohl zvednout rating, i když ke konci dost tlačí na pilu po sentimentální stránce. Rodiče budou možná skřípat zuby, ale děti by si užít měli, pokud nejsou už příliš rozmazlené ;-) [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

haushinkaa 

všechny recenze uživatele

Když jsem byla v kině na Panovi, v celém sále se mnou byla jen kamarádka a tři maminky s maximálně šestiletými dětmi. Když jsme opouštěly s kamarádkou kino, obě dvě jsme byly ubrečené. Jeremy Sumpter byl strašně krásný Petr a já ho zbožňovala, s Wendy/ Rachel se k sobě výborně hodili a Jason Isaacs byl dokonalý Hook. Velmi sympaticky na mě působil pan Smee. Asi kvůli všemu tomuhle jsem měla jediné přání k narozeninám: originál kazetu Petra Pana. Takže shrnutí: mně se to moc líbilo. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jason Isaacs byl docela dobrý, ale na dvojici dětských představitelů neměl. Celkem pět herců, zbytek zcela zaměnitelný kompars. Některé triky byly docela slušné, jiné vypadaly hodně odfláknutě. Ledabyle namalované kulisy, vypelichaná (oškubaná?) loutka místo papouška (navíc i v detailních záběrech!), víla Zvoněnka sice vypadala jako Ludivine Sagnier, ale jinak byla nejspíš dementní. Dabing se hned v první scéně nedokázal trefit do pohybu Wendiných rtů a pak prokecal půlku Howardovy hudby k závěrečným titulkům. Nejrozháranější film roku se vším všudy. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Zamlada mi moje mamka říkala, že jí všechny anglické/americké pohádky přijdou pitomé, a dodnes jsem nenašla způsob, jak se od tohoto předsudku oprostit a dívat se na věci aspoň trochu tak, jak doopravdy jsou. Takže kdo ví, jestli je Peter Pan doopravdy pitomý, ale dost mi tak přišel. Nicméně oceňuji, že děti hrají děti. Kdybych to viděla v patřičném věku, tak by to na mě možná nějaký vliv mělo, ale zároveň si nedovedu představit, jak by si můj potenciální dětský mozek vysvětlil ten konec a Peterovo rozhodnutí. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Hudba je hezká, kapitan Hook v podání perfektního Jason Isaacse náležitě šílený a děsivý, avšak to je vše, co lze pochválit. Kýčovitá výprava lahodící oku dítěte do 12 let, nijak přesvědčiví dětští herci soutěží o titul "Nejsladší úsměv roku" a nebýt souboje Hooka a Petra, tak si ten film dobrovolně nepustím. Ten souboj je totiž ďábelský:-) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (37)

  • Natáčení trvalo přibližně 12 měsíců. (wendy221)
  • Po natočení Petrovej (Jeremy Sumpter) a Wendinej (Rachel Hurd-Wood) prvej pusy Jeremy povedal: „Chcel som viac. Chcel som ju bozkávať každý deň." (Kacenka616)
  • Okno v detskej izbe muselo byť 4-krát zväčšené, aby sa Jeremy Sumpter (Peter Pan) neudrel do hlavy, počas natáčania totiž vyrástol o 20 cm. (Kacenka616)

Související novinky

Pražský filmový orchestr se vrací

Pražský filmový orchestr se vrací

16.10.2011

Příznivci filmové hudby budou mít již brzy další příležitost k nevšednímu zážitku. Ve středu 23. listopadu v 19:30 se v pražském Rudolfinu uskuteční další koncert Pražského filmového orchestru, který… (více)

Reklama

Reklama