Reklama

Reklama

Panoptikum

  • Česko Dům hrůzy (více)

Odvážíš se vstoupit do Panoptika a setkat se s jeho správcem? Když čtveřice mladých přátel náhodou zahlédne hlídače z Panoptika, jak vraždí vědmu, pracující na pouti, navždy se jim změní život. Některým více – to jsou ti, které hlídač s lidským tělem a hlavou obludy dostane do svých spárů a některým méně – šťastlivci, kteří řádění netvora přežijí a zbytek bytí stráví v léčebně mentálně chorých. Ke které skupině se připojíte vy? Budete zbaběle utíkat a zakrývat si zrak či se odvážně postavíte hrůzám a vstoupíte spolu s námi do hlubin Panoptika? Rozhodnutí je zcela na vás, ale nezapomeňte – my vás varovali! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (103)

Lima 

všechny recenze uživatele

Doteď jsem měl Toba Hoopera za tvůrce jedinýho skvělýho filmu, ale tímhle mě vyvedl z omylu. Tarantino tohle ve svý knize adoroval a chválil a já se nedivím. ´Funhouse´ je v podstatě koncept ´Texaskýho masakru´ (vraždící dezolátská rodina), převedený do prostředí matějské poutě. Vizuálně působivý, atmosférický, kde genius loci Domu hrůzy je tu vytěžen na maximum. Snad jen ta maska hlavního záporáka je jak z nějakýho blbýho lacinýho béčka, jinak u mě maximální spokojenost a Elizabeth Berridge je tu, zejména ve vypjatém konci, fantastická. ()

petero 

všechny recenze uživatele

The Funhouse na tom nie je zle a keď má niečo pripomenúť tak prvé čo ma napadlo to bol Texas Chain Saw Massacre, asi za tú šialenú rodinku a postihnutého syna. Tobe Hooper bol ešte vo forme. V tej dobe by to bolo za 4 dnes len za 3 pretože v dnešných hororoch predsa už len tie konečné likvidácie sú vybrúsenejšie. ()

Reklama

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Tobe Hooper sa vytasil s excelentným atmosférickým slasherom, aj napriek malému castu a nízkemu bodycountu. Stavil na napätie, geniálny makeup a masku monštra, na parádnu kameru, osvetlenie a napríklad aj na skvelé finále. Výborný je aj civilný, sympatický cast a zástup podivínov okolo kolotoča. Čerešničkou na torte je samozrejme tá nenapodobiteľná early 80s atmosféra. Absolútna klasika. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Kdyby býval Hooper tlačil víc na pilu a z potenciálu, jaký má noční lunapark dostal pořádnou atmosféru... Kdyby býval Hooper tlačil i na scénáristu a vysvětlil mu, že zabrat nudným rozjezdem 2/3 filmu je fakt blbost... Kdyby to finále tak nevyčnívalo kvalitou vysoce ze zbytku... Nemusel bych litovat polovičatého výsledku a právem rychle zapomenout! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Amy se s přítelem, kamarádkou a jejím přítelem vydá na pouť. Nápad strávit noc v domě hrůzy se neukáže jako nejlepší, když se čtveřice stane svědkem vraždy. V patách mají zrůdu s rozzuřeným otcem a před sebou nástrahy a pasti. Na pouť se vydá také Amyn bratr Joey. Je to spratek, co potřebuje za vyučenou! příjemný úvod se nese v duchu kultovní klasiky - Psycha a Halloweenu. Více jak polovina snímku je ale pro hororového fanouška nudou, kdy čtveřice pobíhá od jedné atrakce k druhé a nezávazně klábosí. Vše se rozjíždí až v poslední třetině, nejlepší je závěrečná čtvrtina. Samotný konec je výživný a rozhodně si zasluhuje pochvalu. Po formální stránce perfektní, maska od specialisty Ricka Barkera výborná. Kdysi mne však bavil snímek mnohem více, nyní mi chybělo více strašení a napětí a rovněž šťavnaté gore. Dobře, dojde k nabodnutí či na sekeru v hlavě, ale... Po letech jednu hvězdu z původního hodnocení seberu. 3,5* ()

Galerie (61)

Zajímavosti (11)

  • V Brazílii sa film premietal pod názvom Pague para Entrar, Reze para Sair, čo znamená "Zaplať, aby si sa dostal dnu, modli sa, aby si sa dostal von". (beso74)
  • Dievčatá v stane stvárnili miestne striptérky z Miami. (beso74)
  • Jeden z alternativních distribučních názvů filmu byl i "Carnival of Terror". (Rodriguez)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno