Reklama

Reklama

Panoptikum

  • Česko Dům hrůzy (více)

Odvážíš se vstoupit do Panoptika a setkat se s jeho správcem? Když čtveřice mladých přátel náhodou zahlédne hlídače z Panoptika, jak vraždí vědmu, pracující na pouti, navždy se jim změní život. Některým více – to jsou ti, které hlídač s lidským tělem a hlavou obludy dostane do svých spárů a některým méně – šťastlivci, kteří řádění netvora přežijí a zbytek bytí stráví v léčebně mentálně chorých. Ke které skupině se připojíte vy? Budete zbaběle utíkat a zakrývat si zrak či se odvážně postavíte hrůzám a vstoupíte spolu s námi do hlubin Panoptika? Rozhodnutí je zcela na vás, ale nezapomeňte – my vás varovali! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (103)

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Až na fajnšmejkrovské citování HALLOWEENU a PSYCHA v úvodu, masky a odkazy na další klasiky nemá FUNHOUSE z dnešního pohledu moc co nabídnout. Opět tu máme znetvořenýho retarda jako v TEXAS CHAINSAW MASSACRE, tentokrát má ale převlek Frankensteinova monstra a vraždí na pouti. Každopádně tady byl Tobe Hooper ještě ve formě. Očividná inspirace Roba Zombieho pro jeho HOUSE OF 1000 CORPSES. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento průměrný slasher mě trochu zklamal. Hooperovy filmy mám rád, ale tady to nemělo prvních čtyřicet pět minut šťávu, a to mě dost otrávilo. Potom se konečně podařilo filmařům navodit tu správnou mrazivou atmosféru, ale kvalitu dost srážela gumovost monstra a ne příliš přesvědčivé herecké výkony. Rozhodně nad tímto filmem nelámu hůl, protože jsem rád, že ho mám ve svojí sbírce. Největší doménou je hudební doprovod a přídavné zvuky. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Doteď jsem měl Toba Hoopera za tvůrce jedinýho skvělýho filmu, ale tímhle mě vyvedl z omylu. Tarantino tohle ve svý knize adoroval a chválil a já se nedivím. ´Funhouse´ je v podstatě koncept ´Texaskýho masakru´ (vraždící dezolátská rodina), převedený do prostředí matějské poutě. Vizuálně působivý, atmosférický, kde genius loci Domu hrůzy je tu vytěžen na maximum. Snad jen ta maska hlavního záporáka je jak z nějakýho blbýho lacinýho béčka, jinak u mě maximální spokojenost a Elizabeth Berridge je tu, zejména ve vypjatém konci, fantastická. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Tobe Hooper sa vytasil s excelentným atmosférickým slasherom, aj napriek malému castu a nízkemu bodycountu. Stavil na napätie, geniálny makeup a masku monštra, na parádnu kameru, osvetlenie a napríklad aj na skvelé finále. Výborný je aj civilný, sympatický cast a zástup podivínov okolo kolotoča. Čerešničkou na torte je samozrejme tá nenapodobiteľná early 80s atmosféra. Absolútna klasika. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Pay to get in. PRAY to get out! Mezi postaršími slashery špička, jen bohužel v pár věcech nedotažená až do úplného konce. Vezmu to takhle. PLUSY: Jednoznačně takový ten fandovský feeling - nepřeberné množství odkazů na různé jiné horory. Masky, postery, úvodní halloweenovský žertík. Dále prostředí pouti plné výstředností, světýlek a různých podivínů. Prostě pro horor jak stvořeno. A samotný dům hrůzy, kde se odehrává to nejdůležitější, to je prostě pohádka.. Různý pohyblivý panďuláci, do toho ty strašidelný zvuky, kouř, vozíky... No znáte to. Velkým plusem je také zábava až do konce. MÍNUSY: No tak po stránce vraha a vražd to žádná sláva není. Znetvořený uslintaný hovado, to by šlo, ale nemuselo by vypadat tak gumově. Ale dokud nosí lacinou masku Frankensteinova monstra, je to v pohodě. Hm a po stránkách vražd nic vynalézavého, žádný gore, ale tomu budiž vzhledem k době vzniku odpuštěno. Ta poslední třetina má tedy určitý potenciál zklamat, záleží na každého pohledu. No a menším záporem jsou ještě nesympatičtí teenageři, v čele s ošklivou hlavní hrdinkou. Ale naštěstí jsou jen čtyři. ROVNÁ SE: Takže FUNHOUSE má svoje mouchy, ale pořád se jedná o velmi dobrý horor, který vyniká hlavně tím bláznivým pouťovým prostředím. V tomhle aspektu naprostá extáze! Není divu, že se tím Zombie nechal inspirovat pro svůj HOUSE OF 1000 CORPSES. A vůbec, když už se dneska přetváří každá píčovina, remake tohohle by rozhodně nebyl od věci. (stopáž hodnocené verze: 01:35:13, screeny) ()

Galerie (61)

Zajímavosti (11)

  • Ve Francii film vyšel pod názvem Massacres dans le train fantôme, což znamená Masakr na strašidelné dráze. (Chatterer)
  • V Brazílii sa film premietal pod názvom Pague para Entrar, Reze para Sair, čo znamená "Zaplať, aby si sa dostal dnu, modli sa, aby si sa dostal von". (beso74)
  • Jeden z alternativních distribučních názvů filmu byl i "Carnival of Terror". (Rodriguez)

Reklama

Reklama