Reklama

Reklama

Králíček Petr

  • USA Peter Rabbit (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Rebelský králíček Petr žije veselý bezstarostný život spolu s ostatními zvířátky na farmě. Nový majitel statku se však o svůj životní prostor dělit nemíní – a už vůbec ne se zvířaty. A tak začíná bizarní válka o teritorium – mezi ním a obyvateli zahrady. (Falcon)

Videa (12)

Trailer 3

Recenze (205)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Toho rodinného pohodového zážitku je čas od času potřeba, kdy vypnete veškeré náročnější filmové touhy a necháte se unášet krásnou animací či nejrůznějšími přihlouplými, ale povedenými fórky. Králíček Petr mě mimo poskytnutí oddychového večera u televize hlavně navnadil na Kryštůfka Robina, stejně vyhlížející novodobou verzi světoznámé pohádky, na kterou úpěnlivě čekám již od konce srpna. Domhnall Gleeson je ode dneška řazen do mé druhé alternativní TOP desítky herců. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Absolutně a naprosto úžasný film. Strašně moc miluju oba dva díly Paddingtona a teď se k nim přidala i tahle adaptace Králíčka Petra a důvody k tomu jsou prakticky totožné. Kouzelné zpracování, úžasné postavy, kterým nejde nefandit, fantastičtí herci, nějaké ty zvraty ve scénáři, špičkový a skvěle fungující humor, parádní songy, nádherná atmosféra a prostředí a jako celek je to nesmírně krásné a kouzelné. Prostě neskutečně pohodový film, který jsem rozhodně neviděl naposledy, Jak už jsem psal u Paddingtona, přesně pro tenhle typ filmů mám slabost a i Králíček Petr mně hodil do naprosté pohody, nadšení a dětského okouzlení, které se ve mně občas probudí, když vidím krásný film. A tenhle mně těší o to víc, protože se mohl proměnit v kolosální průšvih, naštěstí se koná jenom masakr přeplněný nápady, sympatickými záporáky, úžasným humorem a velkou nadějí na druhý díl. 90%. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Niekde som vyčítal, že tento snímok je ( necitujem ) pre deti príliš anarchistický a morálne ( okrem záveru ) nedostačujúci, ba priam arogantný. Dúfam, že tí čo to napísali, alebo si to niekedy mysleli nemajú v láske ani SÁM DOMA alebo staré animované grotesky od WB či MGM. Toto je nonstop zábavný a hlavne nahláškovaný úlet, kde každá scéna ponúka nejakú, síce už niekoľkokrát pred tým videnú. ale predsa len okúzľujúcu príhodu zakončenú skvelou pointou. Proste zábava pre celú rodinu. A pokrytci prosím, zatvoriť zobáčiky, pretože deti sa dnes morálne pohoršujú nie kvôli takýmto filmom, ale okoliu a systému v ktorom žijú. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Králíček Petr měl trailery, které moc do kina nelákaly, ale mě se celkem líbily a filmu jsem věřil. A když, se objevily velmi pozitivní ohlasy, tak nebylo o čem, a chtěl jsem to vidět v kině. A s klidným srdcem mohu přiznat, že jsem z kina odcházel dost spokojený. Králíček Petr je taková drzá pohádka pro děti, kterou si mnohem více užijí dospělí, kteří mají stále v živé paměti kreslené pohádky Looney Tunes a nebo komedii Sám doma. Režisér Will Gluck pojal film mnohem odvážněji a hravěji, než se z trailerů mohlo zdát, a tohle jsem opravdu nečekal. Gluck je hodně cynický, nemá zábrany v černém humoru, a spoustu scén tlačí až do absurdit. Ale ono to funguje, jelikož to má Gluck pevně v rukou, a moc dobře víc, co chce vyprávět. Ví, kde přidat a kde zas ubrat. Velkou oporu má v parádně obsazených hercích, kteří si své postavy naprosto užívají. Domhnall Gleeson skvělé přehrává a jeho boj se zvířaty je vtipný a opakovaný humor zde funguje, a milostné sbližování v jeho podání je zajímavé a zábavné. Rose Byrne je opět okouzlující, a krásně prodává svou postavu, radost a lásku. Film má velmi pěkné triky, díky kterým jsem si užil spoustu scén(loupež jídla, boj o dům, montáž cestování, souboj). Králíček Petr je velmi příjemná oddychovka, která mě dost sedla a těším se až jí někdy zas uvidím znovu. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Totální masakr od prvních vteřin (kdy nádherně animovanou formaci zpívajícího ptactva rozstřelí králík a na plátno vstoupí dokonale zamaskovaný Sam Neill) až do závěrečných titulků. Tvůrcům Králíčka Petra se podařilo posunout příběhy Beatrix Potterové do současnosti a propojit zvířecí hrdiny s živými lidmi. Takže Rose Byrne (mimochodem tak akorát potrhlá a k nakousnutí) může být reinkarnací miss Potter a Domnhall Gleeson OCĎákem nesnášejícím zvířata a jakýkoliv nepořádek, ale přitom být lidskou postavou (protože je z dětského domova a svoji práci v Harrods měl rád, protože mohl dospělým pomáhat vybírat ty pravé dárky pro jejich děti nebo vnoučata), která prodělává nějaký vývoj - kterému se říká láska;) a i když jsou některé věci jako elektrošoky podle mě poněkud za čárou, pořád to všechno jako celek velmi slušně funguje, a to nejen pro celou rodinu, ale i pro celou rodinu, která zná původní pohádky o králíčkovi v modrém kabátku jen velmi útržkovitě. Pro ty seznámené s věcí obsahuje film zcela zjevně řadu narážek, ale i bez toho je celých 95 minut natřískaných jak groteskoidním (hrábě znáte už z traileru), tak situačním, suchým britským verbálním humorem, a dokonce i na dvou třech místech čímsi jako společenskou satirou:) Takže ve výsledku jsem schopen přijmout i výbušniny a nefalšované akční scény. Vždycky je na ně totiž organicky napojené něco, co má smysl, ať už to hrají lidé nebo úžasně vyvedená CGI lesní zvěř. Jo a dokonce je tu i hustopanský hiphopový song:) Celkově je doprovodná hudba volená velmi současně a (alespoň pro mě) snesitelně, tak aby text písní nějak seděl k tomu, co se zrovna na plátně děje. Zkrátka vynikající práce, a to i v případě českého překladu a dabingu. A ruku na srdce, že třeba vražednou Bambulku mluví v originále Daisy Ridley aka Rey z nových Star Wars, je celkem fuk. Co už fuk není, je fakt, že Gleesonův McGregor je coby záporák o dost lepší než generál Hux, ale to sem až tak nepatří;) Zkrátka a dobře za mě možná trochu přepísknutých, ale zatraceně spokojených (na straně mé i dětí) 90% a asi si na to ještě zajdeme separé s manželkou:) ()

Galerie (46)

Zajímavosti (15)

  • Celosvětová premiéra proběhla 3. února 2018 v Los Angeles. (Varan)
  • Natáčelo se 8 týdnů v Austrálii. (Varan)

Reklama

Reklama