Reklama

Reklama

Wakefield

  • USA Wakefield (více)
Trailer 1

Jak by vypadal váš život bez vás? Howard Wakefield (Bryan Cranston) je na první pohled ztělesněním úspěchu. Má milující ženu (Jennifer Garnerová) a dvě dcery, prestižní práci právníka z Manhattanu a pohodlný dům na předměstí. Přesto se ale uvnitř dusí. Jednoho dne se v něm něco zlomí a Howard se ukryje v podkroví své garáže. Jeho rodina pátrá po tom, co se s ním stalo, a on je pozoruje z protějšího okna – špehuje svůj vlastní život jako někdo cizí. Když se jeho dobrovolná izolace protáhne déle, než plánoval, Howard začne přemítat o tom, zda je vůbec ještě možné vrátit se a žít stejně jako dřív? Snímek Wakefield, v němž podává dechberoucí, temně komediální výkon Bryan Cranston (Breaking Bad), nabízí provokativní pohled na to, co znamená náhle se vším seknout. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (77)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Námět, kdy má Howard dost svýho dosavadního života a ukryje se pár metrů od baráku, aby následně sledoval svojí rodinu, byl fakt originální (ačkoliv bylo dost divný, že si nikdo jeho voayerskýho pohledu za oknem nevšim). Počáteční lehce komediální pojetí slušelo snímku nejvíc, pak přišly na řadu nudný flashbacky a ne vždycky zajímavý nebo občas zdlouhavý vážný úvahy. Pointa však byla slušná a Cranstonova herecká one man show zvládnutá na jedničku (jak jinak). Kdyby se téma pojalo víc odlehčeně a závěr nebyl tak otevřenej, určitě bych se čtvrtou hvězdou neváhal. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Výbornej nápad na minimalistický drama o pár hercích, který ale v podstatě táhne jen B. Canston sám, jak rozmýšlí nad smyslem života a jeho vztahem se ženou a rodinou. Svý problémy vyřeší tak, že od nich v podstatě uteče, a nejdřív si to škodolibě užívá, doslova má radost z toho, jak potrestal svoji ženu. Jenže jak to celý pozoruje, začíná se sám rozkládat, až se dostane na úplný dno (dá se říct, že ve výsledku poníží sám sebe) a zjistí, že ta chyba byla vlastně někde jinde. Rozhodně to aspiruje na čtyři hvězdy, ale já je nedám podobně jako další místní hodnotící, protože ten otevřenej závěr je spíš na škodu, než k užitku. Katarze sice proběhla, ale bez vyústění a řešení... ()

Reklama

ghatos 

všechny recenze uživatele

Zajímavá socio-psychologická sonda z amerického předměstí kombinující legendární filmy jako Americkou krásu (skvělé monology a komentování ženského elementu👍💅), Klub rváčů (vnitřní vzpoura systému☠️) a Castaway on the Moon (trosečnictví🏝️). Kvalitní výkon hlavního protagonisty aneb když neopustíš rodinu, ale sám sebe👈. Závěr může být pro spoustu lidí neuspokojivý, ale vlastně není tak podstatný (připomíná mi jiný famózní snímek - Bílé peklo🌬️, ale naruby). Celkově nedoceněný film, který stojí za velkou pozornost. 80%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Film pro podnikatele. Názorně je zde vidět odvrácená strana úspěchu, ona druhá strana mince. Přímá konfrontace materiálních statků a jasně nalinkovaného života prominentného právníka vs. absance tepla rodinného domova, zdánlivě stabilního manželství a rodinné integrity jako takové. Tématicky nejoriginálnější film za poslední dobu, kde ukrutně válí Bryan Cranston, kterému většinu věcí nejenže věříte, ale máte chuť udělat je leckdy i velmi podobně. Budete se zaťatými pěstmi fandit až do finále i přes některé zbytečně hluché a nezáživné momenty (autistické děti apod.). Akorátní mix dramatu, cynického humoru a rodinných hodnot. Strašná škoda nedořečeného finále, chci ještě 2 minuty na víc. Artový konec je špatný konec. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

HBO má dar na zajímavé scénáře, do kterých umí obsadit jednu zásadní hvězdu, která si svojí roli pokaždé užije. V tomto případě září Bryan Cranston. Jeho postava a hlasité rozmýšlení nad životem nemá chybu. Strašně se mi ten nápad líbil. Tak moc, že nebýt useknutého závěru, skončil bych klidně u páté hvězdy. Koho kdy nenapadlo celý život hodit za hlavu, odklidit se do kouta a pozorovat, jak žije okolí bez nás samotných? Takhle ale naprosto chápu, proč tu řada diváků film tak srazilo. Film většinou funguje tak, že spěje k samotnému závěru, ve kterém se divák dočká rozuzlení. Tady je ale zásadní to, co se děje v průběhu filmu (hlavně tedy myšlenkové pochody hlavní postavy) a závěr je jenom takový důsledek, který pro film nemá žádný význam…ale všichni na něj čekáme a v něco doufáme. Marně. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Kalifornii a trvalo iba 20 dní. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama