Reklama

Reklama

Hrdinové ohně

  • USA Only the Brave (více)
Trailer 3

Film Hrdinové ohně, natočený na motivy skutečné události, vypráví hrdinský příběh provinčního hasičského sboru, který se díky naději, odhodlání a obětavosti svých členů stal jedním z nejelitnějších hasičských týmů ve Spojených státech. Jejich nesmírná odvaha a jedinečné spojenectví vyvstane ve chvíli, kdy bojují proti katastrofálnímu požáru, který ohrožuje vše, co je jim blízké. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (422)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Člověk si řekne : “Nějaká pitomost o hasičích. To vidět nepotřebuji.” A za sebe mohu říct, že by to byla ta největší chyba, co můžete udělat. Je totiž až neuvěřitelné, kolik toho Kosinski dokázal vymáčknout z v pravdě prachobyčejného příběhu dle skutečných událostí a kolik emocí z člověka vymámí. Už na začátku jsem věděl, když ve vzduchu vrtočivá helikoptéra nabírá vodu z bazénu a přitom kamera líbivě krouží podél ní, že tohle je zkrátka pecka a celých 130 minut jsem byl napjatý jako struna. Důležitý podíl na tom také samozřejmě má Josh Brolin a jeho parta odvážných hasičů, včetně Milese Tellera, se kterýma jsem si hned chtěl dát pivo a zapadnout mezi ně. Neuvěřitelný film, který nesmí zapadnout a doporučuji naprosto všem. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Opätovne vzhliadnuté. Predchádzajúci názor: ... "No, na toľké "%" som čakal väčšiu dávku "ohňa". Omnoho viac, ako o hasičoch v akcii, je tento snímok o hasičoch na "základni", o vykresľovaní vzťahov, získavaní dôvery, schopnosti spoľahnúť sa jeden na druhého, o milovaní tejto práce, ktorej človek musí byť oddaný, celým telom i dušou. Neznehodnocujem "pravdivosť" tohto tragického príbehu (!), chápem, že bolo treba na všetko poukázať, aby v závere človek dostatočne precítil samotnú udalosť, no podľa mňa bola najemotívnejšia časť úplne odbitá, pričom dlhšia je aj reklama na O2. 133 minút je doslova vražedných, viac som prezíval, než sa bavil na plné obrátky, a to je v danom prípade proste neodpustiteľné. Neviem či to naozaj väčšina videla, či hodnotila len vďaka "traileru", no toto závratné hodnotenie mi príde trošku "od veci". Ale tak, "tí Americkí hasiči", zrejme hrdinovia naozaj sú .." ... absolútne zmenený. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Only The Brave" je podľa mňa silným. Myslím si síce, že počas celého filmu je to trošku mix. Je to veľmi dobré v rámci tvorby postáv, charakterov a ja ako divák som ich dokázal dosť dobre prijať. Trošku som ale čakal, že sa dočkáme nejakého silného eventu. Najmä z titulu, že tu máme príbeh hasičov hrdinov. A uvidíme silné požiare, no na druhú stranu som mal pocit, že neprinášajú nič také výrazné. Všetkého sa dočkáme až v najväčšom požiari, proti ktorému budú musieť bojovať. A bude tam tá akcia, ktorú som od filmu očakával. Ale nemôžem povedať, že to prichádza príliš neskoro ani nič podobné. Film má dobrý spád, je výborne orientovaný na postavy a venuje im dobrú dávku času. A tým pádom ich chceme sledovať, spoznať a dokážeme vidieť aj tímového ducha a priateľstvo. A na tom je film hlavne postavený. A funguje to dobre. Ako dráma je to super, len som tam čakal práve viac akcie. Ale keď akcia príde, tak je to skutočne silné. A budete vnútri niekde veriť, že sa to skončí dobre (Pokiaľ ste teda náhodou nemali naštudované, čo sa skutočne stalo. Ja som nemal.). Ale život bohužiaľ nie je vždy šťastný koniec. A tento film to veľmi dobre spracoval. Je to silný film, ku koncu som sa neubránil slzám a myslím si, že zobral týchto hrdinov veľmi dobre. Takže ho osobne môžem veľmi silne doporučiť. Hodnotenie: A- ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Kosinski je vizuální mág. Technicky dokonalé kompozice obrazu tentokrát opřel o skutečný příběh bandy hasičů. Typově skvělé obsazení jen umocňuje herecké výkony. Brolin je doslova prototypem správného chlápka. Jennifer Connelly je zase jednou úžasná. Nechybí tu náborářské pasáže a drsné vtipkování. Nechybí chlapská hudba, úlitby rodinným povinnostem a ponaučení pro mladé feťáky. Všechny menší nedokonalosti, ale smete silné finále. Skutečné finále. Ten hořící medvěd byl to nejkrásnější a zároveň nejděsivější, co jsem kdy viděl. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Pro mě nepříliš záživné požárnické drama podle skutečných událostí, i když Brolinova a Tellerova postava jsou načrtnuty dobře. Přijde mi, že tenhle film se má k Howardovu vynikajícímu OHNI jako DRTIVÝ DOPAD k ARMAGEDDONU. Jinak při pohledu na všechny ty rozsáhlé lesní požáry se jeden diví, že tam pořád ještě nějaké lesy jsou a že někdo vůbec riskuje bydlet poblíž. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Tetování na ruce Erica Marshe (Josh Brolin) je logo/maskot firmy Thrush Exhaust - amerického výrobce výfuků. (Dr Lizal)
  • Herečka Jennifer Connelly (Amanda Marsh) strávila během přípravy na svou roli mnoho času se skutečnou Amandou Marshovou. (Dr Lizal)
  • Ken Nolan a Eric Singer napsali scénář na základě článku s názvem „No Exit“, který vyšel v pánském měsíčníku GQ (Gentlemen's Quarterly). (Dr Lizal)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama