Reklama

Reklama

Film Hrdinové ohně, natočený na motivy skutečné události, vypráví hrdinský příběh provinčního hasičského sboru, který se díky naději, odhodlání a obětavosti svých členů stal jedním z nejelitnějších hasičských týmů ve Spojených státech. Jejich nesmírná odvaha a jedinečné spojenectví vyvstane ve chvíli, kdy bojují proti katastrofálnímu požáru, který ohrožuje vše, co je jim blízké. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (421)

lamps 

všechny recenze uživatele

Režijně vypilovaný majstrštyk, kterému nedám pět jenom proto, že postavu Tellera nastavuje hodně klišovitě a jeho přeměnu podává rutinně a uchvátaně (a je ve výsledku pro film trochu zbytečná). Jinak budu pět superlativy, jelikož takhle výtečně zahraný, vypravěčsky vyrovnaný a emocionálně strhující katastrofák jsem snad nikdy neviděl. Je to totiž v prvé řadě silné a uvěřitelné drama o "rodičích a práci", kde se neděje nic přestřeleného a postavy přirostou k srdci právě tím, jak se chovají obyčejně a přirozeně - Kosinski tedy ukazuje svou třídu nejen při plápolání požárů, z nichž jde v jeho podání skutečný respekt a strach, ale i v osobních rovinách a jejich podřízení enormně účinnému závěru, který nepůsobí vůbec pateticky, a troufám si tvrdit, že pokud neznáte jako já skutečné události, zaručeně vás sejme. Skvělý soundtrack, nádherná kamera i triky, dokonalí Teller a Connely, ultraprďácký Brolin. Jeden z nejlepších filmů roku 2017, čeští distributoři ať se laskavě chytí za rypák. 85% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Film s tak lidskými postavami a hutným dramatickým obloukem jsem od Kosinskiho nečekal. A nic na tom nemění fakt, že jeho příběh napsal život. Only the Brave je doják jako kráva, ovšem bez laciného sentimentu, patetického hrdinství či pohřbu s vlajícíma US vlajkama. Ve vyprávění je chvílemi zajímavě zkratkovitý, aby se stihnul věnovat jen tomu podstatnému, čímž je pěčlivě sestavená charakterová skládačka, ustící do závěrečné emocionální rozbušky. Každý konflikt postav, ať již vnitřní (Teller) nebo partnerský (Brolin+Connelly) je živý, autentický a dobře zahraný. Oceňuji taky vysvětlení požárnických postupů hasení “bestií” až v poslední třetině, coby gradujícího prvku jak v zodpovídání otázek zvědavého diváka, tak v zobrazení profesní pokročilosti teamu postav. V klidu a vizuálně chytře vyprávěný film se srdcem. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„ESSE QUAM VIDERI“ /// Ze života chlapů, pro který je les jenom palivo... Parádní obsazení, příběh o chlapský rodině i závislosti na práci (no... vono je to totiž pro mnohý víc než práce...). Pak, po všech těch chlapáckejch řečech a ženskejch výlevech, přichází finále, který je fajnový už jen tím, že nevím, kdo tam vlastně chcípne (a že někdo jo, je jasný... – prostě nečtu – nevím!). Po Backdraft asi nejvíc vohnivej film. Takže jasný 4* (a ne kvůli konci!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Někoho straší hoříci medvěd, mě zase Yamell Hill . 3.) Thx za titule ,,Samo133“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Kosinskemu absencia sci-fi prekvapivo sedi. Velmi civilne, pekne natocene aj zahrane. Dobre sa to pozera, postavy bavia a zaver je ako sa patri dojimavy. Skoda jedine trochu prestrelenej dlzky. 8/10 P.S. aj napriek kvalitam filmu krach v americkych kinach chapem. Rovnako ako zrusenie nasej premiery ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Požiar u Yarnell, kde pri zásahu došlo k najväčšiemu úmrtiu požiarnikov od útoku 11.septembra. Celý dej je poňatý prirodzene, reálne, skrátka tak, ako sa veci skutočne majú. Nie je tu žiadna hlavná postava. Každý je tu sám za seba so svojimi pracovnými aj súkromnými problémami a radosťami. Devízou je ohromné ​​kamarátstvo a emocionálny boj jednotlivca. Scenérie hôr a kopcov sú nádherným doplnením stavu prírody a hrozby takéhoto mohutného požiaru. Aj CGI je úplne na jednotku. Životný dej plynie prirodzene a vedie k zamysleniu nad niektorými charaktermi. Každý bojuje s vlastným osudom a všetci spoločne s požiarom. Koniec rozprávania však úplne šokuje. Je to film o druhej šanci v živote, o chybách a zodpovednosti, kamarátstve a tvrdej práci. Rieši sa tu najzákladnejšia otázka medzi nebezpečne-náročnou prácou a osobným životom, ale tak nejako civilne, bez zbytočného patosu. Nesnaží sa za každú cenu z nich robiť hrdinov. V okamihu každého príde doba, keď sa bude musieť rozhodnúť či rodina - či nebezpečná, ale rešpekt a uznanie vzbudzujúca práca. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Na oslavě jeden z mladíků otevře láhev piva řetězovou pilou značky Stihl. (Yoshimitsu)
  • Napriek tomu, že sa celý dej filmu odohráva na viacerých miestach v americkom štáte Arizona, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v susednom Novom Mexiku. (MikaelSVK)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama