Reklama

Reklama

Film Hrdinové ohně, natočený na motivy skutečné události, vypráví hrdinský příběh provinčního hasičského sboru, který se díky naději, odhodlání a obětavosti svých členů stal jedním z nejelitnějších hasičských týmů ve Spojených státech. Jejich nesmírná odvaha a jedinečné spojenectví vyvstane ve chvíli, kdy bojují proti katastrofálnímu požáru, který ohrožuje vše, co je jim blízké. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (421)

castor 

všechny recenze uživatele

Plno patosu, americké uvědomělosti, nabubřelosti a hrdinských kroků. Už něco pamatující Oheň (1991) Rona Howarda byl přesně takový. Zároveň ovšem i adrenalinový, atmosférický, výtečně natočený. Tvůrci použili klasický vzorec, přidali nicméně šťávu a tah na bránu. A emoce se valily. Joseph Kosinski (který nás má potěšit pokračováním Top Gunu) vsadil rovněž na atraktivní téma, ovšem jeho příběh je mdlý a dost jednoduchý. Stejně jako Howard vystavil obětavým chlapům, kteří denně bojují s ničivými plameny, solidní pomník. Navíc pracoval s reálnými fakty. Nepotřeboval k tomu hrdě plápolající americké vlajky, ovšem onoho poplácávání po ramenou a patetických keců byl nadbytek. Hra na jednu velkou rodinu mi prostě dvakrát nesedla. Jednotlivé linie nejsou silné (Miles Teller a jeho náhlá tužba po rodinném životě), jiné jsou zajímavé jen proto, že se do nich zakousli výborní herci (například Jennifer Connelly). Kosinski má sice velký cit pro vizuál, jenže je škoda, že tady pyrotechnici zdaleka nehrají první housle. Ve výsledku lehce utahané (určitě bych 20 minut ubral), vypravěčsky nefunkční, sterilní, předvídatelné, chybělo mi napětí, emočně to nedolehlo, jak by mohlo. Upřímně mě mrzí, co píšu, moc jsem se těšil, ale já to mám prostě víc na tři hvězdy. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Opätovne vzhliadnuté. Predchádzajúci názor: ... "No, na toľké "%" som čakal väčšiu dávku "ohňa". Omnoho viac, ako o hasičoch v akcii, je tento snímok o hasičoch na "základni", o vykresľovaní vzťahov, získavaní dôvery, schopnosti spoľahnúť sa jeden na druhého, o milovaní tejto práce, ktorej človek musí byť oddaný, celým telom i dušou. Neznehodnocujem "pravdivosť" tohto tragického príbehu (!), chápem, že bolo treba na všetko poukázať, aby v závere človek dostatočne precítil samotnú udalosť, no podľa mňa bola najemotívnejšia časť úplne odbitá, pričom dlhšia je aj reklama na O2. 133 minút je doslova vražedných, viac som prezíval, než sa bavil na plné obrátky, a to je v danom prípade proste neodpustiteľné. Neviem či to naozaj väčšina videla, či hodnotila len vďaka "traileru", no toto závratné hodnotenie mi príde trošku "od veci". Ale tak, "tí Americkí hasiči", zrejme hrdinovia naozaj sú .." ... absolútne zmenený. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V tuto chvíli neexistuje aktuálnějšího filmu, než jsou právě Hrdinové ohně. Zatímco se totiž v Californii prohání nekonečný oheň, který za sebou nechává mrtvé a spálená vřesoviště, tak se u nás objevil film, který o lidech, co se snaží zachránit alespoň kus nedotčené krajiny, pojednává. Pro českého diváka je to něco neuvěřitelného, ale v rámci amerického patriotismu je to nejlépe natočený, v podstatě, katastrofický film za hodně dlouhou dobu. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Príbeh sa oprel o skutočné udalosti, to však nemalo brániť tvorcom k autorskému vkladu. Vznikol mechanický prepis s troškou pátosu, z bezpečnej vzdialenosti zobrazeného dobrodružstva, ale za to s prehnanou stopážou. Očakával som silnejší film. Pre hasičov srdcovka, pre ostatných úprimné uznanie za ich prácu. Ale k tomuto poznaniu nebol potrebný tento film. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Kosinskemu absencia sci-fi prekvapivo sedi. Velmi civilne, pekne natocene aj zahrane. Dobre sa to pozera, postavy bavia a zaver je ako sa patri dojimavy. Skoda jedine trochu prestrelenej dlzky. 8/10 P.S. aj napriek kvalitam filmu krach v americkych kinach chapem. Rovnako ako zrusenie nasej premiery ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Nejmladší hasič měl 21 let a nejstarší hasič 43 let. (ARI50)
  • Ken Nolan a Eric Singer napsali scénář na základě článku s názvem „No Exit“, který vyšel v pánském měsíčníku GQ (Gentlemen's Quarterly). (Dr Lizal)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama