Reklama

Reklama

Loganovi parťáci

  • USA Logan Lucky (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Bratři Loganovi žijí v úplném zapadákově, nemají peníze, nemají práci a na krku mají rodinnou tradici smolařů a looserů, která na jejich jméně sedí už téměř sto let. Jméno Logan je v tomhle kraji synonymem pro prohru. Říká se, že bratři Loganovi jsou idioti. Jimmy Logan se rozhodne otočit konečně kolo štěstí a ukrást 14 milionů dolarů během největšího a nejslavnějšího automobilového závodu v Americe. To je slušná suma peněz, a proto potřebuje do party svého bráchu s jednou rukou, musí dostat z vězení místního odborníka na loupeže všeho druhu, odborníka na počítače a všechny ty internety a další pomocníky. Vypadá to jako naprosto šílený nápad, ale výhodou natvrdlých lupičů je, že si všichni myslí, že jsou... natvrdlí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (373)

kingik 

všechny recenze uživatele

O filmy Stevena Soderbergha už nikdy nezavadím. Ordinérně, nezáživně a slabě inscenovaná pitomina (s puncem nezávislosti) s kvantem nevyužitých hereckých hvězd i hvězdiček. Všichni přišli vniveč. Dva buranští bráchové Loganovi, pajdavý Jimmy (Channing Tatum - pajdal přesvědčivě) a jednoruký Clyde (Adam Driver - po celý film nezměnil výraz), se rozhodnou načerpat si trochu "keš", které proudí podzemními trubkami do sejfu. Do loupeživé party přiberou ještě specialistu na podobné typy loupeží Joe Banga (Daniel Craig - vévodil filmu), který je t.č. ve výkonu trestu, který si vymíní, že do akce půjdou i jeho dva bráchové. Háček je v tom, že zdroj peněz se nachází pod závodištěm Nascar a druhý problém představuje Bangův pobyt v káznici. Bráchové Loganovi, ač mají být údajně rozumu mdlého, si mistrně poradí se všemi překážkami, které jim stojí v cestě. Samotné provedení loupeže za mnoho nestojí. Bang naplní sáčky "trhavinou", jednou z ingrediencí jsou gumoví medvídci, já je normálně žeru, zde vybuchují. Hlavní je, že loupež je nevýrazně natočená, film se tlačí do komedie, tudíž je nenapínavý. Rázem je po loupeži, na scénu se vrhá Hilary Swank coby agentka FBI vyšetřující loupež. Rázem mizí i ona ze scény, aby se objevila v posledním záběru filmu, který má příšerné zakončení. Závěr ve stylu "pokračování příště" nenávidím! Celý film je nedůsledně pojat. Nic není pořádně dotaženo. Loupež, která měla být vrcholem filmu, je prostříhávána na události na talentové soutěži, které se účastnila Jimmyho dcerka. Než se ve filmu vůbec začne něco dít, trvá to pekelně dlouho, celé je to naprosto bez tempa. Je nutné absolvovat nejméně hodinu kecaček, Jimmyho zastávek u jeho bývalé manželky (Katie Holmes) a různých dalších nadbytečných sekvencí, než se dokodrcáme k pár vtipným momentům, které obstará Daniel Craig. Po jeho živelné kreaci se nechce ani věřit, že tenhle maník pravidelně obléká "jamesbondovský" oblek. I Seth MacFarlane je coby Nascar závodník osvěžující komediální doplněk. A vůbec všichni herci jsou fajn. Jenže film má dvě hodiny, je to na něm znát, má omletý námět, co prostě nebaví. Postrádal jsem jakoukoliv zajímavě natočenou sekvenci. Převažovaly kecy a plky. Fim má přístupný rating, pohoršujícího obsahu se tedy nelze dočkat. Soderbergh akci neumí, i zde se jí zdatně vyhýbá, auto, co obyčejně nabourá do výlohy, a jedna nepřehledně nasnímaná rvačka v baru, je jeho maximum, jeho filmům nerozumím. Tenhle je dalším zbytečným dílkem do jeho nezábavně a zdlouhavě nudně koncipovaného puzzle. 4/10 ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

"Ocean's Eleven" v komediálním "redneck" stylu. Logan Lucky pracuje s atraktivní "heist" premisou, vtipnými charaktery (Daniel Craig!), povedeným soundtrackem a jak už to tak bývá téměř u všech filmů Stevena Soderbergha, i s vtahující kamerou. Na filmu se mi rovněž líbilo to skvěle padnoucí symbiotické spojení komedie a drtivého faktu, že téměř většina hlavních postav ví, že mají zcela zpackané životy, avšak i navzdory tomu žijí jako by to měl být jejich poslední den. Rovněž musím ocenit, že režisér Steven Soderberh se při většině momentů drží civilně při zemi a nepouští se do žádných vyložených absurdit, byť by to některé situace vylepšilo. Jediným kazem filmu Logan Lucky tedy zůstává několik hluchých mít, kdy se režie i herci "potácí" od jednoho mantinelu k druhému. Naštěstí tyto momenty spočítáte na prstech jedné ruky. „Is it twenty or is it thirty?... We are dealing with science here!“ ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Typický příklad toho, jak dokáže špatný přívěs dokonale odpudit. Podle něj to totiž vypadalo jako retardovaná kokotmédie pro lopaty, osazená navíc ke vší té tuposti slizkým prkenným vypleštěncem s downovým syndromem – Čuníkem Tatůmem, a ultratrapně vypadajícím kysličníkovým Pseudobondem. Na výstrahy nedbaje jsem na to dost znechuceně včera poklikal, abych si po projekci zchladil péro pohrdavým zvratkem, a ejhle! Ona se z toho nakonec vysvrbila vcelku sofistikovaná kokotmédie o lopatách, které až takovými lopatami nebyly, když dokázaly vyfotosyntetizovat poměrně fikanou a zábavnou rozkrádačku. Agent Nulanulaprasečí xicht tolik tragický rozhodně nebyl, jen ten neherecký mongoloidní rypák se jako obvykle nevysvrbil nijak a kapku to celé kazil. Avšak toporný down netoporný nedown, bavilo mě to daleko víc než Štefanovi dřívější Klůnyho manekýni. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Zábavná Soderberghova variace na ohraná klišé zlodějských filmů aneb Vidláci v akci. Nejzábavnější byl Craigův expert na výbušniny Joe Bang, ale ani Tatum s Driverem za ním moc nezaostávali. Dobře napsané postavy se srozumitelnými motivacemi vyplývajícími z jejich sociálního postavení jsou dobrým základem, přidanou hodnotou je režisér, který má pro látku cit (a rozhodně se na rozdíl od českého distributora nesnažil o další Dannyho parťáky). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Se scénářem od manželky se nás Soderbergh snaží přesvědčit, že i lidé z Dixielandu mají rozum. Sice zvláštní, ale mají.. Protipól půvabu Oceanovy trilogie měl nalákat na špinavost a svéráznost povah z Biblického pásu, ale nešlo si nevšimnout, že se jedná jen o povrchový nátěr, který má dlouho problém vůbec vtáhnout do děje. U scény s dětskou MISS a Johnnym Denverem doteď nevím, jestli to bylo myšleno vážně.. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (11)

  • Ve scénách v baru si je možné všimnout neonového banneru Pilsner Urquell. (Punkey)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno