Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od oscarového® režiséra Rona Howarda, Oheň je strhující, emocemi nabitý thriller o nebezpečném životě profesionálních hasičů. Kurt Russell a William Baldwin jsou dva znesváření bratři, pracující podle rodinné tradice jako hasiči v Chicagu. Když se objeví podivné série požárů, které spojuje stejný žhářský rukopis, jsou bratři donuceni dát své spory stranou a věnovat se jejich vyřešení. (Magic Box)

(více)

Recenze (295)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Příznám se, že kdysi v kině to mělo větši efekt. Ty hero zpomal scény mě tam až tolik nesedly, na druhou stranu jestli si někdo zaslouží lžičku hrdinského patosu, tak to jsou právě hasiči. Velká škoda, že Robert hrál scénaristicky bezkrevnou postavu a prostor pro svůj talent dostal prakticky jen v divadelní scéně. Kurt svou část filmu dokáže utáhnout alespoň na svým charismatu, ale William se filmem jen proexistuje, bohužel. Škoda, že nedostal větší prostor Donald, protože jeho postava, byla taková správně démonická a tajemná. Ve filmu máme i zajímavý nápad, šukačku na hasičkým voze, úplně si představuju novou verzi známé lidové písničky "Co ste hasiči, co ste dělali, že ste nám na autě Rebeku jebat nechali." ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Vtedy to bola pecka, lebo o Howardovi poriadne nikto nič nevedel, teraz od toho ľudia čakajú zázraky a možno aj preto sú sklamaní. Ja ostáva pri tej prvej možnosti a zatiaľ považujem toto za najlepší film o plameňoch. Precízna práca kaskadérov, kamier a celkovej nadupanosti pôsobenia efektovej stránky je len začiatkom, lebo film je predstavovaný najmä ako dráma. K tomu sa nenápadne pripája aj thrillerová zápletka, ktorá tiež do deja vtiahla osobitné čaro a osviežila tak aj celkovú pointu. Herci, aj keď v súčasnosti nie sú v oscarovej línii, siahli až na dno svojich hereckých síl, čo prekvapujúco pre De Nira platí len z polovice. Ale on si to vyžehlil už viac krát. 85%. ()

Reklama

dom156 

všechny recenze uživatele

Škoda té zbytečné délky filmu, jinak by tento film neměl chybu. Dějově supr, poslední půl hodina mě i emočně dost vymačkala a hlavně jsem aktérům věřil jejich ztvárnění postav, což se mnohde nestane. Také je to díky hrsti velmi kvalitních herců. Zajímavé a propracované vizuální efekty na dobu ještě pravěkou. V té době byla filmařina na triky mnohem náročnější než nyní. Nemohu jinak než tento film plný plamenů doporučit. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Sice to natočil Ron Howard, což samo o sobě dává tušit, že to asi nebude žádnej zázrak, ale myslel jsem si, že když v tom hraje Robert De Niro nebo Donald Sutherland, nemůže to bejt špatnej film. Bohužel ani jeden z nich moc prostoru nedostal a divák tak sleduje drtivou většinu filmu Williama Baldwina a Kurta Russella, jak ve zpomalenejch záběrech pobíhaj někde mezi plamenama. Kurt Russell ještě zahrál jakž tak, ale William Baldwin to je naprostej hereckej tragéd. Jinak ten film je jedno klišé za druhym. Nějak mě to vůbec nebavilo. Film je tak za 1 hvězdu. Tu druhou přidávám za De Nira a Sutherlanda. Škoda, že jsou tam tak málo. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Oheň by mohl být velmi dobrým akčním filmem, jenomže solidní řemeslné zpracování zabíjí scénářem bohatým na manipulativní a klišoidní scény. Když například Steve ve zpomaleném záběru vynáší z hořící místnosti zraněného a hraje do toho „hrdinský“ motiv, místo abych s otevřenou pusou tiše zíral, nevěřícně jsem kroutil hlavou, jak tohle někdo může myslet vážně. 65% Zajímavé komentáře: Marigold, Jordan ()

Galerie (66)

Zajímavosti (19)

  • Roli Williama Baldwina měl původně hrát Brad Pitt, zatím co William Baldwin měl původně hrát roli Brada Pitta z Thelmy a Louise. Role v Thelmě a Lousie nakonec udělala z Brada Pitta hvězdu… (POMO)
  • Herečka Jennifer Jason Leigh po přečtení scénáře řekla režiséru Ronu Howardovi, že by si chtěla zahrát oheň, protože má ve filmu nejlepší roli. (POMO)
  • Film se celý natáčel v americkém státě Illinois, převážně ve městě Chicago. Hasičská stanice byla natočena na Cermak Road, což je ulice pojmenována podle starosty Chicaga Antonína Čermáka, který byl českého původu. (Trajektt)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Reklama

Reklama