Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou napínavého příběhu je milionář Tom Mullen, majitel jedné z nejúspěšnějších soukromých leteckých společností. V obchodě sice dokáže hrát tvrdě, ale v soukromí je to obětavý manžel a milující otec malého Seana. Jeho syn je jednoho dne unesen. Pokud Tom do osmačtyřiceti hodin nezaplatí dva miliony výkupného, zemře. Zoufalí rodiče se okamžitě spojí s FBI. Tom zpočátku agentům důvěřuje, když předání peněz jejich vinou skončí krachem, rozhodne se jednat na vlastní pěst. Zejména když si uvědomí, že únosci vůbec nemají v úmyslu chlapce propustit. K překvapení FBI i své ženy se Tom rozjede s penězi do nejbližší televizní stanice a tam před celým národem prohlásí, že je únoscům nedá, ale nabídne je jako odměnu tomu, kdo pomůže únosce dopadnout. Riskantní hra se Tomovi nakonec vyplatí, protože se mu podařilo obrátit únosce proti sobě. Závěrečný střet je soubojem nervů mezi Tomem a rafinovaným, vysoce inteligentním šéfem bandy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Jak jen to ten Gibson dělá, že věrohodně zahraje cokoliv. Ať už zoufalého otce, historickou legendu, paranoika, plukovníka ve Vietnamu, detektiva... vše naprosto přesvědčivě. Bravo pane herec. S Rene Russo už si zahrál ve Smrtonosné Zbrani, takže se nebylo třeba sehrávat, Gary Sinise si opět s chutí zahrál slizkého padoucha... Ani Delroy Lindo nehrál špatně. Proč tedy nedám pět hvězd? Mel má i lepší filmy, o hodně. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Howard nedokáže natočit vyloženě strhující film, avšak Výkupné je tématicky natolik zajímavé, že se dvouhodinová stopáž dá naprosto v klidu unést. O klasické klišé samozřejmě není nouze a sem tam si snímek sáhne dokonce na onu střední vlnu hollywoodské řeky, ovšem světlé chvilku jsou. Především některé konkrétní scény jsou výtečné. Za zmínku stojí chytrý "likvidačně policajtský" tah Garyho Sinise, neskutečně sugestivní "čůrací" scéna ke konci a pak především telefonické dialogy mezi Gibsonem a únosci. Trochu zde překáží postava Delroye Linda, která nemá (nebo jsem ho alespoň nenašel) nějaké hlubší opodstatnění. Na závěr by bylo ještě dobré zmínit výtečnou akci. Na Howarda nezvykle hodně krve. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ najakčnejší Howardov snímok, ktorého porciu poriadnej dávky napätia a rodinnej drámy nemožno prehliadnuť a po každej ďalšej projekcii sa mi toto zamiešanie netradičnej hry o výkupné zdá byť lepšie. Ani motačky a kombinácie so zvratmi mi neprišli prehnané. Možno si zároveň však začne človek viac všímať detailné chybičky v scenári, ktoré rušia zlepšujúci sa celkový dojem, a tak u mňa zostáva len v silnom nadpriemere, do elity majú prístup len vyvolení. Toto spojenie Gibson-Russo to však nie je. Ale Sinise je diabol, podľa mňa každý herec by si mal raz vyskúšať rolu záporáka. 85%. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný film dýchající atmosférou 90. let. Mel Gibson působil tradičně jako neohrožený sympaťák, ale přesto jsem mu v určitých místech měl problém uvěřit jeho vyhrocené emoce. Možná to bylo spíše scénářem, těžko říct. Nicméně film je docela povedený, možná až na lehce překombinovaný závěr, jen mi přišlo, že těžil hodně právě z těch emocí a to je pro mě osobně méně atraktivní varianta akčních thrillerů 90. let. 7/10 ()

fannah 

všechny recenze uživatele

Výbornej film, jak je to u Howarda zvykem. Navíc scénář se docela vydařil a obsazení bylo víc než perfektní. Mel Gibson v roli majitele letecké společnosti, Rene Russo ve svém živlu a podvraťák Gary Sinise, to je vážně báseň. Film nemusel být na dvě hodiny, ale i tak se mi líbil. Bohužel mám pocit že H. filmy se mi líbí hlavně kvůli scénáři, střihu a hudbě. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • Režisér Ron Howard v skutočnosti chodil do školy s Rene Russo a v rozhovore priznal, že bol do nej zamilovaný, ale bol príliš hanblivý, aby ju pozval na rande. Russo sa neskôr priznala, že sa jej v škole páčil, no nikdy sa neprejavila. (Arsenal83)
  • Skladateľ Howard Shore už mal napísaný a nahratý celý OST, keď bol odmietnutý Ronom Howardom a nahradený novým od Jamesa Hornera. (fishki)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach v amerických štátoch New Jersey, New York, Connecticut a California. Obdobie natáčania: od 10. januára do 10. mája 1996. (MikaelSVK)

Související novinky

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

23.03.2013

Je libo dobovou kriminálku s prvky konspiračního polit-thrilleru? Se špičkovým obsazením? Odehrávající se v Sovětském svazu ještě za Stalina? Zdá se, že Ve stínu dostane z Hollywoodu tučnou… (více)

Reklama

Reklama