Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou napínavého příběhu je milionář Tom Mullen, majitel jedné z nejúspěšnějších soukromých leteckých společností. V obchodě sice dokáže hrát tvrdě, ale v soukromí je to obětavý manžel a milující otec malého Seana. Jeho syn je jednoho dne unesen. Pokud Tom do osmačtyřiceti hodin nezaplatí dva miliony výkupného, zemře. Zoufalí rodiče se okamžitě spojí s FBI. Tom zpočátku agentům důvěřuje, když předání peněz jejich vinou skončí krachem, rozhodne se jednat na vlastní pěst. Zejména když si uvědomí, že únosci vůbec nemají v úmyslu chlapce propustit. K překvapení FBI i své ženy se Tom rozjede s penězi do nejbližší televizní stanice a tam před celým národem prohlásí, že je únoscům nedá, ale nabídne je jako odměnu tomu, kdo pomůže únosce dopadnout. Riskantní hra se Tomovi nakonec vyplatí, protože se mu podařilo obrátit únosce proti sobě. Závěrečný střet je soubojem nervů mezi Tomem a rafinovaným, vysoce inteligentním šéfem bandy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (322)

genetique 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ najakčnejší Howardov snímok, ktorého porciu poriadnej dávky napätia a rodinnej drámy nemožno prehliadnuť a po každej ďalšej projekcii sa mi toto zamiešanie netradičnej hry o výkupné zdá byť lepšie. Ani motačky a kombinácie so zvratmi mi neprišli prehnané. Možno si zároveň však začne človek viac všímať detailné chybičky v scenári, ktoré rušia zlepšujúci sa celkový dojem, a tak u mňa zostáva len v silnom nadpriemere, do elity majú prístup len vyvolení. Toto spojenie Gibson-Russo to však nie je. Ale Sinise je diabol, podľa mňa každý herec by si mal raz vyskúšať rolu záporáka. 85%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ke konci až neskutečně mrazivý thriller, který ale rozhodně neurazí ani svým dějem před ním. Gary Sinise ve výborné kondici. Navíc jako další plus lze zmínit fakt, že na film se dá v klidu podívat i několikrát, tj. po jednom shlédnutí si přístě určitě řeknete, že podruhé by to mohla být také zábava. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Změna pravidel hry vždycky zabere. A je to nejspíš důvod, proč nehodnotím o něco lépe (a s přivřeným okem) - je to drsné, je to fér ale originální? Bohužel ne. Přesto, velmi chytrý a napínavý film, rušivým elementem tu byla prakticky pouze hloupá FBI a snad až příliš autistický herecký projev malého chlapce... nechci se posmívat, ale to mu jako vážně nešlo dát aspoň jednu scénu, ve které by se choval jako normální teenager, který je někde proti své vůli? Okay :( na konci to zase jednou zachraňoval Mel, slizký záporák a dotáhnutý konec (tak to má Ondra rád, áno) - silnější 3* a další shlédnutí nepravděpodobné. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Poprvé mě Výkupné docela zklamalo. Mel v té době pravidelně vyprazdňoval zásobníky, já totiž tehdy objevil Smrtonosnou zbraň a najednou nový Gibson, zvláštní. Unesli mu kluka, hodně psychologie, vyjednávání. Snažit se soupeřit na dálku přes telefon... Samozřejmě i já jsem dospěl. Z dnešního pohledu lehce nadprůměrný thriller. Ron Howard natočil určitě lepší filmy a Gibson vlastně taky. 70% ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Nemám rád hysterky a afektovance, ať jsou jakéhokoliv pohlaví. Ve chvílích, kdy Gibson nechá plavat svoje modrá očka na nikdy netekoucích slzách, začně třást rty a plést slova dohromady a vůbec být tak strašně milující rodič, se musím hodně držet, abych se nezačala chechtat, co hůř, abych znuděně nepožádala, aby to držitel ovládače přepnul někam jinam. Protože sama od sebe bych si tohle nikdy nepustila. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • Tom (Mel Gibson) navrhuje ako dobrý pseudonym meno "John Smith". Gibson poskytol hlas Johnovi Smithovi vo filme Pocahontas (1995) len rok predtým. (Arsenal83)
  • Na konci propagačného filmu svojej spoločnosti Tom (Mel Gibson) nosí podobný kovbojský klobúk, aký nosil dva roky predtým vo filme Maverick (1994). (Arsenal83)
  • Režisér Ron Howard v skutočnosti chodil do školy s Rene Russo a v rozhovore priznal, že bol do nej zamilovaný, ale bol príliš hanblivý, aby ju pozval na rande. Russo sa neskôr priznala, že sa jej v škole páčil, no nikdy sa neprejavila. (Arsenal83)

Související novinky

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

23.03.2013

Je libo dobovou kriminálku s prvky konspiračního polit-thrilleru? Se špičkovým obsazením? Odehrávající se v Sovětském svazu ještě za Stalina? Zdá se, že Ve stínu dostane z Hollywoodu tučnou… (více)

Reklama

Reklama