Reklama

Reklama

American Horror Story - Freak Show

(série)
  • USA Freak Show (více)
USA, (2014–2015), 10 h 44 min (Minutáž: 44–61 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Evan Peters, Finn Wittrock, Kathy Bates, Michael Chiklis, Denis O'Hare, Angela Bassett, Emma Roberts, Naomi Grossman, Mat Fraser (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V pořadí čtvrtá série s názvem Freak Show je zaměřená na jedno z mála posledních panoptik v Americe 50. let. Vypráví příběhy lidí a příšerek, kteří spolu putují po státech a vystupují, aby v tehdejším světě vůbec přežili. Lidé jim za vystoupení sice platí, zároveň jimi ale opovrhují a myslí si o nich jen to nejhorší, což jim dávají najevo především, když je potkají na veřejnosti. Právě lidé se mnohdy ukážou být většími netvory než samotné příšerky. Kromě tohoto životního údělu čelí ještě dvěma podvodníkům, kteří mají v plánu je zabít a vydělat si na prodeji jejich těl do muzea kuriozit a bohatému rozmazlenému psychopatovi, který je posedlý touhou získat pro sebe siamská dvojčata, která se k panoptiku nedávno přidala, a je pro to ochotný udělat cokoliv. Freak Show oproti prvním třem sériím sice funguje spíše na stinných stránkách lidské povahy, ale i tak zde nalezneme prvky nadpřirozena a dvě vyloženě duchařské epizody. (Bohnice05)

(více)

Recenze (171)

Trapper33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Achjo.. tak jsem se na to těšil a tak mě to zklamalo. Skončil jsem na nějakém 8mém díle a i k němu jsem se dostal spíš díky tomu, že jsem si pořád vnucoval jak bude příští díl lepší. Ale opak byl pravdou. Postavy mě až na pár výjimek vůbec nezaujaly a prostředí mi přišlo hrozně nevyužité. A ten příběh.. ona už třetí série na tom nebyla moc dobře, ale ta měla dobré charaktery a měl jsem tam pocit, že někomu fandím, kdežto ve Freak show, mi byli úplně všichni ukradení. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem se dozvěděl, že 4. série AHS ponese podtitul "Freak Show", tak jsem si hned vzpomněl na kultovní horor Zrůdy ze 30. let, na který se vlastně celá série hodně často odkazuje, ať už zápletkou, charaktery, či celkovou atmosférou. Hned po 2. sérii jde pro mě osobně o nejlepší oddíl AHS, který jsme doposud dostali a to z mnoha důvodů. Zaprvé se mi líbilo situování příběhu do cirkusu pro zrůdy, ze kterého se dalo hodně vytěžit, a taky tomu tak bylo. Zadruhé byla tato série plná nezapomenutelných postav, které se mi hluboce zaryly do paměti - ambivalentně se chovající Elsa Mars, výborně technicky a povahově vytvořená siamská dvojčata Bette a Dot, či slizký a nechutně přesvědčivý psychopatický sociopat Dandy. Vedle nich stojí za zmínku navrátivší se Pepper, jejíž linie byla dokreslena a dotažena na maximum, či nejroztomilejší charakter v podání Ma Petite. Čtvrtá série obsahuje též úžasně přezpívané covery známých songů, a to zejména moji srdcovku Gods and Monsters od Lany Del Rey, která uvádí na plac další zajímavou postavou, a sice Edwarda Mordrakea. Zatřetí bych se rád obrátil vůči názorů mnohých s tím, že mi rozhodně nepřišlo, že by séria byla nekonzistetní, a že postavy byly odfláknuté, protože jejich příběhy z minulosti, současnosti i budoucnosti mi přišly dostačující. Na konci série mě snad jen překvapila podivně krátká účast N. P. Harrise, který to tam přišel snad jen pročistit. Zkrátka za sebe mohu říct, že se mi 4. série velice líbila, jak námětově, tak scenáristicky, je plná úžasných charakterů, náhlých zvratů a nezapomenutelných scén. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rovnaké herecké obsadenie, iný príbeh, rovnaké “chyby”. Ja proste nerozumiem tomu, načo je dobrá 13-násť epizódová séria, ktorá nie je dejovo či kvalitatívne konštantná. Opätovne totiž strieda lepšia časť horšiu a naopak, pričom napriek tomu, že ide po psychologickej stránke o solídnu premisu, nevyhne sa hluchým dieram, ktoré dokážu celkom pekne otráviť samotné sledovanie tejto série. Fakt neviem ako objektívne ohodnotiť. Aj bavilo, aj nebavilo. Štyri, alebo tri? Tri, alebo štyri? Tak asi “ŠTRI” .. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4.séria seriálu ma prekvapila. Pozitívne. Po strašnej tretej som si dal asi 3 ročnú pauzu a táto séria bola mega. Už klaun bol super postava, cez to, že nebol veľmi ukecaný. Nápad, zasadiť sériu do pošahaného cirkusu bol skvelý. Super na tom bolo, že tam hrali skutočné príšerky. Od siamských dvojčiat, cez mini cigánku, až po krabieho potetovaného chlapíka. V tejto sérií sa s ničím neserú. Vraždí sa ako na Pakistanskom predmestí, nikdy neviete, kto umrie najbližšie. Vlastne by sa dalo povedať, že aj táto séria mi chýba a po druhej sérií, ktorá sa mi páčila najviac je táto druhá najlepšia. Teda aspoň zatiaľ. Ak by existovala knižka tak idem do nej. A v prípade nechutného klauna by sa dalo aj hovoriť o istom strachu. Rozhodne lepší než Pennywise. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4. série Murphymu vybočila poněkud jiným směrem. Tentokrát nesází na námět pro masové publikum, ale spíš pro ty otrlejší a statečnější. Pro tuto řadu si vybral téma Přehlídka zrůd a začíná se rozjíždět docela odlišným způsobem, než tomu bylo u tří předešlých. Ještě nikde nebylo zatím tolik krvelačných vražd a explicitnosti. Každopádně je potřeba ocenit spoustu zajímavých postav a charakterů, s kterými je ovšem těžké občas soucítit. Každá tam má své světlé i temné stránky, a tak nevíte, kdo je vlastně skutečně ten dobrý. Vyloženou radost mi zde udělal nováček Finn Witrock, který svým debutem v tomto světověznámém seriálu předvedl asi nejlepší výkon ze všech postav a přes to, že to byl největší záporák série, já ho měla snad úplně nejradši. Problémem jsou tu určitě dějové linie, spousta neuzavřených, nebo zdánlivě uzavřených kapitol (přesný opak Coven) trochu kazí dojem z celku a dalším minusem bylo určitě časté přeskakování od postavy k postavě jako samostatnému subjektu, což mi způsobovalo trochu potíže zapamatovat si návaznosti. Nemůžu říct, že jsem vyloženě nadšená z toho, jak Murphy tento námět pojal, ale také nemůžu říct, že se mi to nelíbilo. Mám sice podobné rozpaky jako u série Coven, která se mi zdála komerční, ale na druhou stranu jsem dostala téměř to, co jsem chtěla a komerčnost vymizela. ()

Galerie (456)

Zajímavosti (20)

  • Prvý diel sledovalo 6,13 milióna divákov, čo je zatiaľ najviac zo všetkých sérii. (Fyffy2000)
  • Téměř všechny "zrůdy" jsou inspirovány skutečnými postiženými lidmi. (samik81)
  • Ben Wolf, ktorý stvárnil Meepa, sa objavil v prvej sérii ako znetvorené dieťa Thaddeus Montgomery, známy aj ako Infantata. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama