Reklama

Reklama

American Horror Story - Hotel

(série)
  • USA Hotel
Trailer 1
USA, (2015–2016), 10 h 39 min (Minutáž: 45–74 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Wes Bentley, Lady Gaga, Denis O'Hare, Chloë Sevigny, Kathy Bates, Sarah Paulson, Evan Peters, Finn Wittrock, Angela Bassett, Cheyenne Jackson, Matt Bomer (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Detektiv John Lowe byl povolán k případu vraždy, při kterém pachatel přitloukl milenecký pár za ruce k posteli. Sotva John ohledá místo činu, zavolá mu vrah na mobil a k činu se dozná. Navíc ho upozorní, že má v plánu udělat to samé v hotelu Cortez, v pokoji s číslem 64... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (171)

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je pravda, že druhá polovina byla citelně slabší (Začíná se z toho stávat tradice. Murphy & spol. načrtnou výborné linky a postavy, ale do zdárného finále dovedou pouhou část.), ale stále se jedná v rámci "konkurence" o nadprůměrnou zábavu. Co mě trápí je Murphy sám. Nějak mu přestávám žrát vše co nám předhodí. Hotel sice efektivně a zábavně reflektuje popkulturu 90s, 60s, 20s pomocí postav z různých dekád, ale chybí mu jednotná tvář. Zběsile se přebíhá z komicky laděné scény, do romantické, parodické, splatterové, cukrkandlové a pouze místy hororové (v tomto případě spíše thrillerové). Zásadním změnou prošlo především obsazení. Milovaná Jessica a Frances daly seriálu vale a jejich místo "lead star" nahradila Lady Gaga. Stefanie je neuvěřitelně charismatická a talentovaná osoba, v herectví má ovšem značné limity. Můžeme pouze spekulovat zda-li za tím stojí scénář nebo Gaga samotná. Kolem a kolem jsme se dočkali jiné "lead star" a to nečekaně v Denisovi O. Jeho postava je srdcem i duší série. Komplexní, dravá, vtipně napsaná postava, která si bez sebemenší námahy pro sebe krade každou scénu (O nenominování na Glóbech mi zůstává rozum stát.) Mile se propojují jednotlivé série a podobnost s Murder House ve finále dává mnohem větší smysl, než jen zbytečná výplň z Covenu. Po komické čarodějné štaci a temném putování freaks je Hotel jakýmsi kompromisem. Buď vám sedne nebo nikoliv. ()

filmoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hotel bohužel nemá žádnou nosnou "románovou" linku jako předchozí epos Freak show... vykrádá předchozí série (prodej domu, "černá" mstitelka...) a neustále je vrší jeden jateční obraz na druhý. Kdo čeká jen potoky krve, bude nadšený, ale kdo čeká něco víc než prvoplán, bude zklamaný. Jediné dvě smysluplné herecké role tu mají skvělá Bathes jako robustní recepční a Paulson jako uvěřitelná feťačka. Jinak mlhovina a karikatury, včetně Lady Gaga, která sice do panoptika zapadá dobře , ale J. Lange nesahá jako hlavní záporačka ani po podvazky... ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak zatím mám z celého AHS velmi rozporuplné pocity. Druhá řada byla divočina, ale líbila se mi. První polovina řady desáté je otřesná. A pátá řada, vcelku solidně hodnocená...Brazilská telenovela křížená s hororothrillerem v duchu Seven, ale napsaným studentem druhého ročníku FAMU. Název American horror story přesně odpovídá mé představě toho, čím Hollywood škodí. Perverzními úchylárnami, kde se to hemží zbytečným násilím a sexem, kteréžto nemají pro děj žádné zvláštní opodstatnění. Umím si představit, jaké lákadlo je to pro (nejen) latentní psychopaty a psychotiky. Nicméně dala by se z toho udělat slušná šestihodinová série, pokud by se tvůrci drželi žánru a udělali buď thriller, nebo horror a nesnažili se namontovat do toho rodinné drama. Herecké výkony oscilují od vynikajících, po strašidelně béčkové...lady Gaga je pak mimo tyto kategorie. Do desáté epizody jsem byl na vážkách, jestli je to za tři, nebo za lepší tři hvězdy, ale závěrečná epizoda byla otřesná, takže spíš jsou to slabé tři. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začala Seriálová sezóna a s ním přišla další řada American Horror story Hotel a je až neuvěřitelně paradoxní, že pilotní díl seriálu by se dal označit za nejlepší horor roku. Obrovský hotel, spousta divných lidí ( víceméně žádná kladná postava, pouze policista), stylizace, vizuál, sex, drsnost, brutalita, pervérznost, a gore na absolutně nejvýše možném levelu. Detektivní linie připomíná Se7en, svou brutalitou film připomíná zase Inside---- Co více si přát? V prvním díle umřelo už kolem 9 lidí, což v některých seriálech neumře ani za celou sérii. Pro mne fantastické orgie, vrněl jsem se blahem. Lady GaGa zde odvádí perfektní práci. Uvidíme jak se rozjedou další díly, ale pokud se seriál poveze v podobném směru, máme zde revoluci. Story 7/10, Atmosféra 9/10, Gore 10/10, Vizuál 10/10, Akce 7/10, Zábavnost 10/10. ( Srbský film oproti tomuhle se stává disneyovkou) 100% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rapídne sviznejšie. Jedna vražda v kombinácii s jebačkou strieda druhú, pričom “Lejdy Gaga” je napriek tomu jej podivnému ksichtu fakt mašina. Celá séria je poňatá sexisticky, i vražedne zároveň, no a zrejme z týchto dôvodov je samotný divák viac než “spokojný”. Konečne som teda dobehol resty, teraz môžem v klude očakávať desiatu sériu, ktorá bude dúfam aspoň tak solídna, ako táto, respektíve “Asylum”. ()

Galerie (173)

Zajímavosti (34)

  • V této epizodě zazní skladba „Spellbound“ od kapely Siouxsie and the Banshees. (Epistemolog)
  • Koberec hotela je veľmi podobného vzoru a sfarbenia, ako ten vo fiktívnom hoteli The Overlook z ikonického hororového filmu The Shining (1980). (Steny94)

Související novinky

73. Zlaté glóby - výsledky

73. Zlaté glóby - výsledky

11.01.2016

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu letos opět udílela Zlaté glóby filmovým a televizním tvůrcům. Se třemi soškami zvítězilo drama REVENANT Zmrtvýchvstání (nejlepší drama, režie a herecká… (více)

Reklama

Reklama