Reklama

Reklama

Podnikatel roku pan Adrián Doria (Mario Casas) má vážné problémy. Je totiž obviněný z vraždy své milenky fotografky Laury (Bárbara Lennie). Byl zatčen v zamčeném hotelovém pokoji, ve kterém kromě něho a Laury nikdo jiný nebyl. Jeho jediná záchrana se tak jeví v osobnosti zkušené obhájkyně, která ještě neprohrála žádný proces. Když se dozví, že obžaloba má svědka, který by mohl celý proces vyhrát, tak neváhá a navštíví Adriána. Chce po něm, aby jí vyprávěl úplně všechno od začátku, aby si mohla vybudovat strategii pro soud. Na světlo tak vyplouvají děsivé skutečnosti, které měly zůstat navždy utajeny. (PROCESOR)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (331)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Sice mě to skvěle vtáhlo do děje a celé je to natočeno velmi efektně, ale vykonstruovanost scénáře občas dosahuje míry téměř nesnesitelné. Předkládanému ději jednoduše nelze věřit ani při nejlepší možné vůli, a je to u mě hlavním důvodem, proč jsem byl z toho filmu nakonec dost rozčarovaný. Na druhou stranu, pokud se k filmu přistoupí čistě jako k odpočinkové zábavě, funguje to v podstatě bez výhrad. Španělé prostě umí. UPDATE 1.11.2019 - Na podruhé mě to bavilo snad ještě víc než poprvé, ten příběh je prostě tak dobrý, že u toho člověk na všechno zapomene, a nechá se tím plně strhnout. Všechny ty zvraty a překvapivá odhalení, kterých je ten film plný, mě i napodruhé tak moc dostaly, že bych asi neměl problém dát i plné hodnocení, a btw. vzdáleně mi to dokonce připomnělo film Rašómon - tím, jak to ukazuje, jak je pravda relativní a nestálá. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Síla vyprávění v akci, film na sebe vrství různé verze jedné a též události, nabízí odlišné pohledy až nakonec vše rozetne snad až Shyamalanovským rozuzlením. O překvapení však nejde, největší předností filmu je naprosto skvělá atmosféra a samozřejmě i chytrý příběh. Je vidět, že brilantní scénář lze realizovat i bez drahých triků a slavných herců, aby stál výsledek za výbornou... 9/10 ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Precizně vykonstruovaná báchorka s osudovými rozhodnutími a neuvěřitelnými náhodami, kde  jedna z point na diváka celou dobu pořvává ze všech zákoutí příběhu.  Dokonalé však v tom, že lze právě prohlásit "jedna z point" , ta druhá a neméně důležitá  a řekněme genderově zajímavá (více o ní spoilerovat nehodlám) mě pak opravdu nadchla. Ve Španělsku se thrillerům opravdu daří a Contratiempo rozhodně patří k tomu nejlepšímu. Čtyři verze skutečnosti pro soud, která je ta pravá? ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Španělé zase přišli s krimi filmem napínavým jak sviňa. To, jak si režisér a scénárista hraje s divákem nemá prostě chybu a musím říct, že po dlouhé době jsem viděl film, kterým mám touhu vidět minimálně ještě jednou. Byl bych rád za dabing, ale nevím, jestli se dočkám. Každopádně silné 4 hvězdy !!! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Druhý španělský film ve dvou dnech a opět jsem s hodnocením zamířil vysoko. Ne tedy tak vysoko jako u El cuerpa, protože závěr mi připadal tak přitažený za vlasy, až z toho padaly paruky, ale i tak byla má spokojenost veliká. Příběh provedl víc zvratů, souvratů a výkrutů než kdysi Petr Jirmus při letecké akrobacii, i přes to Contra měl děj vysoké tiempo a probírání jednotlivých možných pravd mě až zvráceně bavilo. 4*+ ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy auto mizí ve vodě, lze při pohledu z ptačí perspektivy vidět v zadním okně auta odrazy filmařských reflektorů, které osvětlovaly scénu. (vojacekr)
  • Mimo Španělsko byl film překvapivým hitem v Číně. Zpočátku ovšem film promítán v kinech nebyl, ale byl k dispozici na nelegálních webech pro sdílení souborů, kde byl ve velkém stahován. Pozitivní ohlas přimělo místního filmového distributora, aby kontaktoval režiséra Oriola Paula a prodiskutoval jeho uvedení v čínských kinech. (Emo-haunter)
  • Natáčanie filmu prebiehalo predovšetkým v Katalánsku, no aj na severovýchode Španielska v provincii Biskajsko od 10.3 do 12.7.2015. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama