Reklama

Reklama

Podnikatel roku pan Adrián Doria (Mario Casas) má vážné problémy. Je totiž obviněný z vraždy své milenky fotografky Laury (Bárbara Lennie). Byl zatčen v zamčeném hotelovém pokoji, ve kterém kromě něho a Laury nikdo jiný nebyl. Jeho jediná záchrana se tak jeví v osobnosti zkušené obhájkyně, která ještě neprohrála žádný proces. Když se dozví, že obžaloba má svědka, který by mohl celý proces vyhrát, tak neváhá a navštíví Adriána. Chce po něm, aby jí vyprávěl úplně všechno od začátku, aby si mohla vybudovat strategii pro soud. Na světlo tak vyplouvají děsivé skutečnosti, které měly zůstat navždy utajeny. (PROCESOR)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (331)

castor 

všechny recenze uživatele

Pro toho chlapce už nemohli nic udělat. Byla to prostě nehoda. Neměl žádnou budoucnost. Oni ano. S takovými myšlenkami odjíždějí od kolize s jelenem, kdy ve druhém autě zemřel mladík. Vlastní vinou, dalo by se napsat. Nejel připoutaný a podle všechno držel v ruce mobil. Jenže celé to začalo mnohem dřív. Dvojice si v druhém autě vezla totiž i pořádné kostlivce. Ona má manžela, on manželku a malou dcerku. Přitom zrovna dopsali další kapitolu svého vášnivého románku. Ten ale právě dostal pořádný direkt. Když půjde ke dnu jeden, stáhne i druhého. Až příliš dokonalého hošana (vlhký sen dívčin a nejednoho homosexuála) Maria Casase opustila manželka, protože byl obviněný z vraždy své milenky. Jakou roli v tom hraje právě nezvěstný mladík? A nebo to bylo všechno úplně jinak? Coby prachatý podnikatel má ovšem díky zkušené obhájkyni možnost se z toho všeho vysekat. Mile překombinovaný thriller, který sledujeme z několika úhlů pohledu. Hlavnímu hrdinovi se ve zlomku pokazí úspěšný život, sledovat další minuty je zajímavé a poměrně inteligentně podané, hlavně jsem se v celé té spleti lží a polopravd solidně orientoval. Má to atmosféru, dynamiku, velmi dobré herce i několik slušných nápadů. Jen na ten závěrečný „Mission: Impossible” twist bych raději zapomněl. Španělé každopádně ve formě. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Španělé jsou zpátky a opět ve formě! Když se řekne Španělská tvorba automaticky se mi vybaví klenoty : Zatímco spíš, La Cara Oculta, Divoké historky, El Cuerpo, Los ojos de Julia, Kůže kterou nosím a je jich samozřejmě více, ale tihle zástupci jsou nejhlavnější no a po dnešku si tam můžu přidat i Contratiempo. K ději nebudu vůbec nic prozrazovat, abych nezkazil zážitek, protože Zvratů je ve filmu nespočetně moc, jen v závěrečných 20 minutách jich je asi 5 a ten závěrečný doslova bere dech a koukal jsem nevěřícně s otevřenou pusou jak se mnou Španělé opět slušně vyje*ali. I přes pomalejší tempo se mi film líbil a nepředvídatelnost děje je vskutku hlavní devízou filmu. 80% ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Že by španělský Nolan? Opět jeden ze snímků z kategorie nespolehlivý vypravěč. Pár věcí jsem uhodl, ale všechno ne. Celé se to odehrává ve dvou časových rovinách, přítomnost jako výslech klienta v bytě a minulost, kde Adrián popisuje, jak se podle něj věci staly. Malá nehoda během mileneckého výletu těmto lidem dost zkomplikuje život. Jak vše zamaskovat, aby si nikdo ničeho nevšiml? To se snaží hrdina celou dobu vysvětlit. Věci ale nejsou tak, jak se zdají být. "Nemáte oheň?" ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Zparchantělec prolhaný či andílek nevinný?" Lhát či nelhat? To je to, oč tu běží. Záhada zamčeného pokoje ukrývá paroží, hned dvojí. Parohy manželčiny i parohy jelena, příhodně číhajícího v karmickém křoví na tu správnou chvíli ke skoku do scénáře, čili před auto, porušující nejen pravidla silničního provozu, ale i biblické desatero. Záletník Ádrián pak jako zajíc kličkuje mezi paragrafy, snaží se oblbovat obstarožní babici s kamennou tváří, prý špičkovou právničku (věř, kdo chceš), a má vybájené dokonce i flashbacky, čímž zabředává čím dál hlouběji do bahna. Přímo do španělsky temného a smrdutého močálu polopravd, lží a ještě větších lží. Dobře míněným radám babice, aby konečně přestal lhát jako když Babiš na iDNES tiskne, se jen ušklíbá, netušíc, že při finálním twistu s ksichtem bude pak sám koukat (z okna směrem k protějšímu baráku), resp. čumět jak péro z gauče, na kterém si před tím mezi paragrafy tak vychytrale hověl. Jo jo, podej právníkovi prst a... Čtyři bouchnutí soudcovským kladívkem. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Wau, tak toľko možností, ako sa vlastne všetko mohlo stať, tak s tým som sa ešte nestretla. Riadna motanica, ktorá vás tak zaujme, že vám môže to hlavné újsť. Skoro aj mne, ale dosť zavčasu som sa spamätala a ku koncu som sa už len bavila z predpokladaného konca. Herecky výborné (Mario super šepká a Bárbara je krásna žena), tiež dobrá atmosféra a páčila sa mi aj hudba. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy auto mizí ve vodě, lze při pohledu z ptačí perspektivy vidět v zadním okně auta odrazy filmařských reflektorů, které osvětlovaly scénu. (vojacekr)
  • Mimo Španělsko byl film překvapivým hitem v Číně. Zpočátku ovšem film promítán v kinech nebyl, ale byl k dispozici na nelegálních webech pro sdílení souborů, kde byl ve velkém stahován. Pozitivní ohlas přimělo místního filmového distributora, aby kontaktoval režiséra Oriola Paula a prodiskutoval jeho uvedení v čínských kinech. (Emo-haunter)
  • Vlak, do kterého nastupují Adrián (Mario Casas) a Laura (Bárbara Lennie) v Bierge, je tažen elektrickou lokomotivou. Při čekání na stanici je však slyšet z lokomotivy zvukový signál (píšťala) typický pouze pro parní lokomotivy. (vojacekr)

Reklama

Reklama