Reklama

Reklama

Podnikatel roku pan Adrián Doria (Mario Casas) má vážné problémy. Je totiž obviněný z vraždy své milenky fotografky Laury (Bárbara Lennie). Byl zatčen v zamčeném hotelovém pokoji, ve kterém kromě něho a Laury nikdo jiný nebyl. Jeho jediná záchrana se tak jeví v osobnosti zkušené obhájkyně, která ještě neprohrála žádný proces. Když se dozví, že obžaloba má svědka, který by mohl celý proces vyhrát, tak neváhá a navštíví Adriána. Chce po něm, aby jí vyprávěl úplně všechno od začátku, aby si mohla vybudovat strategii pro soud. Na světlo tak vyplouvají děsivé skutečnosti, které měly zůstat navždy utajeny. (PROCESOR)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (331)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Sice mě to skvěle vtáhlo do děje a celé je to natočeno velmi efektně, ale vykonstruovanost scénáře občas dosahuje míry téměř nesnesitelné. Předkládanému ději jednoduše nelze věřit ani při nejlepší možné vůli, a je to u mě hlavním důvodem, proč jsem byl z toho filmu nakonec dost rozčarovaný. Na druhou stranu, pokud se k filmu přistoupí čistě jako k odpočinkové zábavě, funguje to v podstatě bez výhrad. Španělé prostě umí. UPDATE 1.11.2019 - Na podruhé mě to bavilo snad ještě víc než poprvé, ten příběh je prostě tak dobrý, že u toho člověk na všechno zapomene, a nechá se tím plně strhnout. Všechny ty zvraty a překvapivá odhalení, kterých je ten film plný, mě i napodruhé tak moc dostaly, že bych asi neměl problém dát i plné hodnocení, a btw. vzdáleně mi to dokonce připomnělo film Rašómon - tím, jak to ukazuje, jak je pravda relativní a nestálá. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BEZ UTRPENÍ NENÍ VYKOUPENÍ.“… /// Adrián má prekérku. Milenka je kaput a von je hlavní podezřelej. A tak vypráví, jakpak se to semlelo. Ovšem… COPAK JSI NÁM ADRIANE NEŘEKL…? Názorná ukázka, jak se dá ve zlomku vteřiny posrat úspěšnej život. Pomalej rozjezd střídá až konspirační vyprávění, který nabírá na zajímavosti a škoda, že pointa není stejně tajemná, jako zločin. Každopádně se připravte na chytrý kriminální vyprávění, který ovšem mohlo bejt kapku kratší. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zabil jsem. 2.) Miluju filmy o spravedlnosti. 3.) Thx za titule „majo0007“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V Paulově Rašomonovi se sice budete občas ztrácet, ale on si vás ve finále najde. Twist, ač ne úplně neprůhledný, působí jako ze starých dobrých časů mrzáků z New Yorku a je asi jen otázkou času, kdy thrillerové látky zoufale hledající kolegové zpoza atlantické louže tento námět štípnou (čti natočí remake). Decentní spoiler: na konci získaný důkaz by u soudu JUDr. Sokol rozcupoval do pěti minut a ještě by došlo na odškodnění a zveřejnění omluvy v periodikách, ideálně strana 1.. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Z mé 30-leté kariéry znám dva druhy klientů. Takové, kteří svou situaci odhadnou a spolupracují, přesto, že to může být nepříjemné, a takové, kteří se mají za lišáky a čekají, že je z toho vysekám, aniž by hnuli prstem. Vy patříte k té druhé sortě. Ale prozradím vám dvě tajemství. Bez utrpení není ani vykoupení. A vy nejste chytřejší než já.“ Snímek Contratiempo ustál má vysoká očekávání a ukázal, že je dalším z řady kvalitních thrillerů ze Španělska, které už bez nadsázky začínám považovat za nefalšovanou velmoc tohoto žánru. A Oriol Paulo znovu dokázal, že umí, jak už naznačil ve filmu Tělo, rovněž kvalitní žánrovce. Contratiempo je atmosférický, napínavý, zvratový, dynamický a žádající si plnou divákovou pozornost, poněvadž možné verze „pravdy“ se kupí a je nutné držet s tvůrci krok. Závěrečný twist je sice „kapánek“ přehnaný, ovšem oproti kupříkladu některým hollywoodským „šokujícím“ pointám se drží stále v rozumných mezích. Čistě objektivně je film na 4*, ale za to, jak moc mě pohltil, tu pátou hvězdu přece jen přihodím. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Španělé jsou zpátky a opět ve formě! Když se řekne Španělská tvorba automaticky se mi vybaví klenoty : Zatímco spíš, La Cara Oculta, Divoké historky, El Cuerpo, Los ojos de Julia, Kůže kterou nosím a je jich samozřejmě více, ale tihle zástupci jsou nejhlavnější no a po dnešku si tam můžu přidat i Contratiempo. K ději nebudu vůbec nic prozrazovat, abych nezkazil zážitek, protože Zvratů je ve filmu nespočetně moc, jen v závěrečných 20 minutách jich je asi 5 a ten závěrečný doslova bere dech a koukal jsem nevěřícně s otevřenou pusou jak se mnou Španělé opět slušně vyje*ali. I přes pomalejší tempo se mi film líbil a nepředvídatelnost děje je vskutku hlavní devízou filmu. 80% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Vlak, do kterého nastupují Adrián (Mario Casas) a Laura (Bárbara Lennie) v Bierge, je tažen elektrickou lokomotivou. Při čekání na stanici je však slyšet z lokomotivy zvukový signál (píšťala) typický pouze pro parní lokomotivy. (vojacekr)
  • Mimo Španělsko byl film překvapivým hitem v Číně. Zpočátku ovšem film promítán v kinech nebyl, ale byl k dispozici na nelegálních webech pro sdílení souborů, kde byl ve velkém stahován. Pozitivní ohlas přimělo místního filmového distributora, aby kontaktoval režiséra Oriola Paula a prodiskutoval jeho uvedení v čínských kinech. (Emo-haunter)
  • Ve scéně, kdy auto mizí ve vodě, lze při pohledu z ptačí perspektivy vidět v zadním okně auta odrazy filmařských reflektorů, které osvětlovaly scénu. (vojacekr)

Reklama

Reklama