Reklama

Reklama

Přicházejí v noci

  • USA It Comes at Night (více)
Trailer 1

Rodina žijící v lesích daleko od civilizace se snaží ochránit od nákazy, která se šíří po celém světě. Do jejich domu se uprostřed noci vloupá muž, který se pro svou rodinu také rozhodl udělat vše, co je v jeho silách. Oba muži se rozhodnou spojit své síly, rodiny a vzájemně si pomoci, ale strach a obavy jsou silnější a nakažený může být kdokoli. (Lucccy.N)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (229)

lamps 

všechny recenze uživatele

Rozporuplné. Svým stylistickým rukopisem a finálním vyzněním film příliš nevybočuje z průměru toho, na co jsou fanoušci komorního mysteriózna zvyklí, ale pojetím příběhu, který je vystavěn neklasicky, uspokojivě řeší psychologii hrdinů a vyhýbá se byť sebemenší komplexnosti, Shults bezezbytku skóruje a drží diváckou pozornost jako mazácký filmař. Přiznám se, že celou dobu jsem byl napjatý a přemýšlel, co se může stát v příští minutě, a to se mi u americké produkce nestává každý den. Čtvrtou hvězdu si nechávám pro sebe, protože napodruhé už bych asi neměl co nového objevovat a efekt by opadl. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nápadité, vďaka záveru nútiace zamyslieť sa, no napriek snahe o vyvolanie desivej atmosféry, nedostatočne strašidelné. Čakal som atmosferickú pecku, dostal som komornú drámu, v ktorej sa viac rozpráva, než naháňa strach. Škoda, lebo ja milujem tieto lampášové horory, v ktorých je všade tma, pričom človek disponuje len sviečkou na baterky. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Já bych tohle snad ani hororem nenazýval. Jo, je tu sice nějaká nákaza a klukovi se sem ta zdá ohyzdný sen, ale tady se spíš než o cokoliv jiného jedná o komorní drama na téma přežití a soužití v extrémní situaci. A jako takové to funguje víc než dobře. Jde především o navození atmosféry. Děj se sice odehrává v lesní usedlosti, ale Shultsovi podařilo mě přesvědčit, že kromě tohoto ostrůvku naděje je všechno ostatní v hajzlu. Díky tomu je film nejsilnější v těch nejobyčejnějších okamžicích všedního života a o to větší dopad má pak samotný závěr. Výborní byli i herci na čele se spolehlivým Edgertonem. Slušná práce. 80% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Vždy som zvedavý ako to dopadne s novým hororovým filmom. Nemôžem povedať, že by som bol zvedavý na úplne všetko, čo vyjde, no ak ma niečo aspoň minimálne zaujme, dám tomu šancu. "It Comes At Night" bol zaujímavý film. Chcel som vedieť, čo sa bude pod tým názvom skrývať a teraz, keď som ten film dopozeral, tak si myslím, že som videl dobrý film, no nemôžem povedať to isté o tom, že by som videl dobrý horor. Atmosféry je vo filme málo a najmä všetky momentky, ktoré by sa dali kategorizovať aspoň trošku do hororu sa odohrajú v snoch. A to je dosť sklamanie. No ak si vezmem film ako drámu vo svete, o ktorom toho moc nevieme, len toľko, že sa svetom šíri nebezpečná nákazlivá choroba, tak to funguje skvele. Herecké výkony sú skvelé, film vyzerá skvele, má veľmi dobre spracované finále a myšlienky, ktoré na konci rezonujú. No súčasne necháva aj obrovské množstvo nezodpovedaných otázok, na ktoré by som chcel poznať odpoveď, no reálne sa nič nedozvieme. Nemôžem povedať, že by som sa pri filme bál, skôr na mňa občas doľahla situácia, v ktorej sa ocitli naši hrdinovia. A celkom to funguje. Asi by som chcel od filmu viac hororu a nie toľko drámy, no v rámci toho čo film ponúka, je to dostatočne silné. Viem pochopiť ak niekto ostal sklamaný z filmu, ktorý bol marketovaný ako niečo úplne iné a všetkých, ktorým sa film nepáčil, no za mňa hovorím, že som spokojný. Hodnotenie: B+ ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

It Comes at Night by som prirovnal k Here Alone z minulého roka, aj keď atmosféra v ňom je oproti spomínanému zombie kúsku predsa len o čosi tiesnivejšia, čo je samozrejme na dobro veci. Inak ma tento postapo horor o smrteľnej nákaze, odohrávajúci sa na malom kúsku lesa, byť aj so skvelým Joelom Edgertonom v titulnej roli, proste nejako extra nebral. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Premiéra filmu proběhla 29. dubna 2017 na Filmovém festivalu Overlook. (Polgedney)
  • Na jednej z fotografií na chodbe je Bill Withers, spevák známy hitom „Lean on Me“. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama