Reklama

Reklama

Michael McCauley žije spokojeně nudný rodinný život bez jakýchkoliv výkyvů. Prodává pojištění, s rodinou žije za městem, a do práce a zpátky dojíždí pravidelným vlakem. Každý den, už deset let, co odešel od policie. Dnešní den se moc nepovedl a stejně jako vždycky nastupuje do vlaku a těší se domů. Zdraví známé průvodčí i známé tváře. Dveře se zavřou, vlak se rozjede z nádraží a nic ještě nenasvědčuje tomu, že tahle cesta bude úplně jiná a že postava Liama Neesona si během ní sáhne na dno fyzických i psychických sil. Po chvilce jízdy si k němu přisedne atraktivní žena (Vera Farmiga) a položí mu jednoduchou, trochu znepokojující otázku: „Co jste za člověka?” Pod vlivem jejího osobního kouzla i obálky s penězi se Michael nechá vtáhnout do zvláštní a smrtící hry. Musí ve vlaku najít někoho, kdo tam nepatří. Když neuspěje, přijde o rodinu, pokud uspěje, dostane odměnu. Odmítnutí se nebere jako odpověď. Vlak uhání, tajemný vládce hry sleduje každý jeho krok a vzdálenost do cílové stanice se krátí. Než zastaví, šílená situace ve vlaku se promění v horečnaté pátrání, rvačky a střelbu. Je to hra nebo promyšlený zločin? Kdo je tajemný cizinec ve vlaku a proč ho má najít? (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 8

Recenze (497)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson a Jaume Collet-Serra se před kamerou sešli už po čtvrté a já jim to bez potíží opět žeru. Výborná akční jednohubka, která má nápaditý scénář, který po vzoru Agathy Christie využívá vlaku a nabízí tak napínavý průběh, který vyvrcholí v solidní rozuzlení. A jelikož je Liam ve svých letech borec a Jaume umí pracovat s CGI efekty, užijete si i hodně slušnou adrenalinovou jízdu, která je sice cítit digitálem na sta honů, ale mně to vlastně vůbec neuráželo. Efektivně vzhlížející kamera, která naprosto brilantně snímá akční scenérie a nerozklepe se, když se na ní Liam blbě podívá, tu vytváří takový adrenalin, že jsem měl co dělat, abych tep po shlédnutí filmu ustálil na normálu. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Film tak dementní až mi přijde stydno se nad něj povyšovat. Collet-Serra je jeden z nejlepších současných žánrových režisérů a svými nápady a dynamikou prakticky vždycky vybojoval z naprosto strašlivých scénáristických kusů alespoň průměrný zážitek. To samé platí i zde, ačkoli si dovolím tvrdit, že takovouto zvlčilost v ruce ještě nedržel. Moje tajná teorie je taková, že Serra totiž scénáře nečte, ale aby ušetřil čas, tak je rovnou přepisuje obraz po obrazu do technických scénářů, potažmo storyboardů. Na stránce 109 už pak rozhodně neví, o čem byla strana devět, což o to, on nejspíš ani neví o čem byla strana 107, ale místo toho si tam vymejšlí, jak se budou lidi v dlouhých digitálních záběrech řezat sekerama a kytarama za asistence poletující kamery a za to já ho mám rád. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Konečně se to stalo, že křehká hranice mezi svižným akčním výplachem a totální HOVADINOU byla překročena, rozbita a rozmetána na kousky. Velmi VELMI špatné. Úděsné zpomalovačky a zoomy - bohužel často na vrásčitou tvář Liama Neesona, ze kterého už prostě strach nejde, jako nejde například z Abrahama Simpsona. Nejhůř je na tom ale scénář/děj/zápletka - což je prostě neuvěřitelný shit, jaký se už dlouho nevidí a logice jako by se snad vyhýbal přímo záměrně. Při všem tom blafování se režisér sám oblafnul tak, že snad ani on už tomu ve druhé půlce nemohl rozumět, ale bylo mu blbý to někomu říkat a doufal, že si toho nikdo nevšimne. U posledních scén s naprosto příšerným digitalním vybuchujícím bordelem a ulepeně patosáckým heroickým koncem jsme si poplakali nad myšlenkou, kolik tahle hrůza asi stála peněz. Jedním slovem - strašné. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Z oblak do vyježděných slepých kolejí aneb Collet-Sera s Neesonem hanebně a ve výsledku zbytečně vykrádají svůj vynikající Non-Stop. Vizuálně je to zase pěkný a baví to v jednotlivostech, ale problém je za vlasy přitažený a přesto nezábavný scénář se z dálky průhledným závěrečným odhalením - nic mě tu nepřekvapilo, nezaujalo, nedolehla na mě paranoia a napnutý jsem byl přesně na minutu, když se Neeson ocitnul pod rozjíždějícím vlakem a na chvilku to vypadalo ošklivě. Bitka s kytarou cool, ale jako z jiného filmu, stejně jako přepálené (a digi) vykolejení vlaku, Farmiga jako mystery woman okouzlující a dal bych si spinoff její postavy, ale stejně jako Wilson a Neill má ve filmu jen dvě scény. Zkrátka pusťte si znova Non-Stop, protože tam už to všechno udělali a správně. A pokud trváte na vlaku, tak Zdrojový kód. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak poslední, akční film Liama Neesona jo ? No něco takového, sem si nemohl nechat ujít, a neodolám a opět v úvodu napíšu že to byla opravdu parádní a špičková jízda, u které se nevystupuje. Serra je ďábel a v Non-stopu 2 kombinuje, prvky ze svých předchozích filmů, a zároveň do filmu, vnáší něco nového, něco co už ve filmovém světě existuje. SPOILER !!! Chcete si zahrát takovou hru ? Ano, ano, je tu Saw prvek, hráči musí hrát hru a musí hrát svoje předem rozdané role, a když odmítnou hrát, nebo poruší pravidla hry, bude se trestat. A je fakt, že ti kdo stojí/stáli za touhle hrou, viděli a věděli opravdu o všem, filmu to dodává takový nepříjemný mrazivý pocit. V první polovině, je tedy hledání hráče/ů a onoho záhadného cestujícího, je to dost napínavé a je tam ten efekt, "nikomu nevěř" zatímco ta druhá část je hlavně o akci. Geniální vybourání vlaku a parádní bitka ke konci, co týče akce, tak první bitka nic moc, ale ta druhá a třetí, ty sou naprosto špičkové, nože, sekyrky, kytara a krav maga, to všechno ve vlaku, a opět se potvrzuje, Liam a Serra je prostě perfektní kombinace. A i tady opět Liam, zapůsobí na cestující a posléze s nimi, vytvoří fajn partu (tak takhle vypadá konečná zastávka) kdy porazí zloducha a všichni sou pomlácený, postřelený, pobodaný, s několika zlomeninami a nebojí se tomu zasmát, guilty pleasure maximální úrovně. Jo a za příjemné překvapení, jednak považuji že Laim, zde má stabilní rodinu a do jisté míry i stabilní život a pak Kapitán kretén, Kapitán kretén mně mile překvapil a plný počet tomuhle filmu, zaslouží si je. PS: Uhodli jste onoho svědka ? Já byl dost blízko. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (15)

  • Liam Neeson (Michael) v jednom interview priznal, že žiadna scéna sa nenatáčala v reálnom vlaku, k celému filmovaniu poslúžil jeden vagón v štúdiu. (Astonko)
  • Michael (Liam Neeson) vo filme používa pištoľ SIG-Sauer P226. Členovia jednotky SWAT majú karabíny M4A1. Ostrelovač v závere používa pušku HK417. (ČSFD)
  • Natáčelo se v Pinewood Studios (Anglie) a později také v New Yorku (USA). (PaTeXx)

Reklama

Reklama